Dovleac
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Delicioase, şi frumos dovleac util a venit la noi din America Centrală şi luate perfect deţin peste tot în Europa. Există aproximativ 20 de specii şi soiuri, multe din acest fruct. Mijlocii dovleac Record cântărea peste 400 kg, în timp ce cele mai mici cazuri de abia de 400 de ori masa colectarea şi vânzarea de dovleci recolta - la sfârşitul lunii septembrie şi octombrie.
Dovleac în cultura
În secolul al 17-lea pelerini britanic părăsit locuinţele şi au traversat oceanul de pe o navă numită Mayflower. Ei au stabilit in America, a construit case, plantat seminţele au adus cu ei şi să devină prieteni cu indieni, care au locuit aceste teritorii. Indienii învăţat limba engleză să crească de porumb, vâna şi rasa animalelor. Căderea colonişti s-au adunat o recoltă bună de porumb şi ospătat pentru prima dată pentru a celebra recolta şi să mulţumesc, pentru că au acum o mulţime de hrană pentru iarnă. Astfel, conform legendei, în 1621, a suferit primul Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei), care coloniştii limba engleză a sărbătorit împreună cu indienii din tribul Uanpanoa (Wampanoag). Acesta din urmă a adus de curcan, carne de vânat, de dovleac, fructe de padure si locale. În 1989, George Washington a declarat Ziua Recunostintei o sărbătoare naţională, sărbătorită ca o zi de rugăciune universal şi mulţumire pentru formarea unei noi naţiuni şi stabilirea constituţiei. Astăzi, Thanksgiving Day sărbătorită în a patra joi din noiembrie şi este cea mai mare sărbătoare în Statele Unite. Această zi este servit în mod tradiţional american de produse iniţial şi gătită o masă: curcan cu umplutura si sos de afine, cartofi, cartofi dulci (cartofi dulci), dovleac, mere şi plăcinte pekanovy şi mai mult.
În plus faţă de Ziua Recunostintei, dovleci, cele mai multe asociate cu Halloween. Este curios faptul că dovleac folosi ca un felinar de Halloween Jack tocmai prescrie moderne americanizat tradiţia de vacanţă. Celtii vechi originale pe Samhain utilizate în acest scop o navetă de mari dimensiuni.
Cât de utilă dovleac
La 90% din dovleac este apa. Şi culoare portocalie bogat de dovleac indică faptul că dovleac este literalmente plin de antioxidanti fenolikom şi bioflavonoide, şi beta-caroten, care este transformat in vitamina A in corpul nostru. Mănâncă în mod regulat legume bogate în aceşti compuşi de plante, ne ajuta organismul nostru rezista mai bine anumite tipuri de cancer, boli de inima si imbatranire. Cu excelent Compozitia minerala din pulpa de dovleac, acest fruct (da, botanic dovleac - fructe) este un "part-time" cosmetice excelente. Pulpă şi suc de dovleac cauzat persoanei ca un energizant si revigorant masca pentru ten gras.
Extrem de interesante sunt seminţe de dovleac, care, printre alte minerale, conţine un număr mare de grasimi "bune", fier, fosfor, zinc şi vitamine.
Un pahar (250 ml) de dovleac carne fierte conţine: *
Calorii (kcal)
49
Proteine, totale (g)
2
Grasimi, total (g)
0
Carbohidraţi, total (g)
12
Magneziu (mg)
22
Fiber (g)
De potasiu (mg)
Acidul folic (vitamina B9) (mcg)
1
UI de vitamina A ()
Zinc (mg)
1
Vitamina C (mg)
Dovleac în grădină
Dovleac (Cucurbita) - plante modest al familiei Cucurbitaceae. Dovleac preferă locaţie însorită, precum şi umed şi soluri fertile, deşi a pune sus cu penumbra şi poate fi destul de mult timp fără apă. Excelent simt dovleci dreapta pe compost sau piloţi gunoiului de grajd. dovleci plantată la sfârşitul lunii mai, după ameninţarea de îngheţ, cu două seminţe într-un singur orificiu, apoi au părăsit mai puternic. În timp ce plantule nu sunt suficient de puternice pentru a acoperi cu sticlă acoperă. Pentru a culturilor anterioare pot fi cultivate dovleci metoda rassadnym sau seminţe germinate.
dovleac verde este în creştere rapidă. În cazul în care tulpina ajunge la o jumătate de metru, tăiaţi partea de sus a dezvolta lăstari parte. Mulching solului din jurul plantelor un mulci gradina organice sau materialul negru. Acesta din urmă nu împiedică doar un dram de fructe la pământ, dar va contribui de asemenea la o încălzire mai bună a solului din jurul plantelor. udare regulate o instalaţie de rădăcini. După apariţia a ovarelor şi în timpul întregului dovleci maturare la feed la fiecare două săptămâni cu un fertilizator bogat in potasiu (de la îngrăşăminte organice sunt adecvate obţinute din peşte, sânge, oase, şi alge). Dacă sunteţi de planificare o lungă perioadă de timp pentru a menţine dovleac şi de a folosi timpul lunilor de iarnă, culturile coapte în stadiul de maturitate deplină, dar înainte de primul inghet.
Selectarea şi depozitarea dovleci
În cazul în care dovleac pentru Halloween evaluate cât mai mult posibil în mărime, apoi pentru scopuri culinare doar trebuie să alegeţi fructe mici. Acestea sunt mai puţin lichid, iar carnea are un gust dulce şi bogat.
Un dovleac ar trebui să fie stocate într-un loc răcoros şi uscat. Colectate în luna octombrie, dovleci de nutrienţi în timpul depozitării atinge apogeul în decembrie (dovleac verde poate transforma galben). Dovleac perfect conservate pentru mai multe luni.
De gatire de dovleac
dovleci Flesh sunt utilizate în principal pentru supe, plăcinte, pâine şi deserturi. Puteţi prăji doar felii de dovleac în tigaie ca suc de fructe. Uscate sau seminţele de dovleac prăjite sunt folosite ca o completare la salate, mic dejun uscat sau ca o gustare. flori de dovleac sunt, de asemenea, comestibile.
Dovleac - este unul din aceste produse, calitatea de gătit, care afectează în mare măsură rezultatul final. Uneori felurile de mâncare pot obţine un dovleci câteva gust ca apa, deci un dovleac se recomandă insistent să adăugaţi un marecondimente olichestve şi altele, mai "colorat" gust de legume. Dovleac copt în cuptor, de asemenea, îmbunătăţeşte gustul şi aroma, comparativ cu aburi sau fierbere.
supă de dovleac prajite cu branza este perfect pentru sezonul de toamna-iarna. Când este frig afară, mai ales plăcerea de a oferi acasă şi vizitatori, această supă de încălzire cu o textură bogată, catifelat.
Veţi avea nevoie de (pentru 5-6 persoane):
Pentru supă
Runda dovleac portocaliu cca. 1,5 kg
1 ceapa mare, fin tocat
Pui 700 ml supa de puternic sau de legume
300 ml de grăsime din lapte
Unt de arahide sau orice alt ulei vegetal de o calitate superioară
Nucşoară proaspăt teren, sare, piper
Pentru garnitură
110 g branza Gruyère sau alte brânzeturi aromate
Crema fraiche sau smântână
Pesmet
Patrunjel, coriandru sau alte plante medicinale favorit
Metoda de preparare:
Incalziti cuptorul la 240 grade. Se taie în jumătate de dovleac, apoi fiecare jumătate în 4 bucăţi, chiar si scoateti semintele cu o lingura. suprafata Obmazhte din fiecare secţiune de ulei vegetal, pus de dovleac pe foaie de copt şi se plasează pe raft de sus a cuptorului, până când dovleac este moale (pentru mine a luat aproximativ o oră). Se răceşte şi se îndepărtează de dovleac carnea de crustă.
În timp ce se raceste suc de fructe, într-o cratiţă cu o grosime de ceapă Passer jos aproximativ 15 minute pana se rumeneste. Adauga supa de fierbere şi de dovleac sare grosolan tocat carne, se presara cu piper si nucsoara proaspat macinat dupa gust. Lasa la foc mic timp de 10-15 minute. Supa de Pyuriruyte prin blender.
Inainte de servire supa la biroul său atunci când este nevoie, puteţi din nou cald, nu de fierbere. Ladling din supa în plăci încălzite, lingură de acesta garniruya crema crema fraiche sau acru, adăugând crutoane şi presărat cu brânză rasă şi ierburi tocate.
placinta de dovleac americane - un desert toamna tradiţionale, fără de care nu se poate face de Ziua Recunostintei. Acesta este un fel de mâncare extrem de simpla, care poate face pe oameni, chiar deloc versat în bucătărie.
Veţi avea nevoie de:
Pentru aluat:
1 cană de făină
8 TSP Ulei rafinat
1 / 4 ceasca de lapte
1 / 4 TSP sare
(Sau se utilizează o formă gata-făcute din aluat pentru un tort cu un diametru de 23 cm)
Pentru umplutura:
Runda tărtăcuţa Orange cca. 1.5 kg (sau 2 cutii (400 g) pulpa de dovleac conserve)
3 / 4 cană de zahăr brun
3 / 4 ceasca laptele condensat neîndulcit
3 oua
2 linguriţe scorţişoară
1 / 2 TSP proaspăt măcinat nucşoară
1 / 4 TSP proaspete sau uscate ghimbir
1 / 4 TSP teren cuişoare
1 / 2 TSP extract de vanilie
3 / 4 TSP sare
Mai mult dispus pentru a forma un aluat placinta
Frisca sau smântână groasă sau inghetata (opţional)
Metoda de preparare:
Pregătiţi de dovleac, aşa cum se recomandă în reţetă, supa de dovleac, dar pulpa de dovleac coace în jos pentru că nu este de culoare roşie în partea de sus. În forma terminat veţi obţine aproximativ 2-2,5 ceasca dimensionale carne de dovleac prăjite, care va fi utilizat într-o plăcintă.
În timp ce suc de fructe este copt în cuptor, să facă o formă pentru un tort. Se amestecă ingredientele pentru aluat mixer cu accesorii speciale sau furculiţă. Lay şi răspândirea aluatul cu degetele pentru a forma un superficial pentru plăcinte cu margini. Pune sub formă de test în cuptor timp de 5 minute, face aluatul greu. Scoateţi şi se răceşte.
Acum avem ar trebui să colecteze tort. Se amestecă bine carnea de dovleac cu alte ingrediente şi topping-uri cu un mixer. Se toarnă amestecul în aluat, se pune forma în cuptor şi se coace timp de aproximativ o oră de lat 200? S. Verificaţi disponibilitatea de tort pe centru, care ar trebui să îngroşa. plăcintă Scoateţi din cuptor şi se răceşte. Serveste placinta de dovleac este mai bine refrigerate (plăcintă cu refrigerare un pic îngroşat). Mănâncă placinta de dovleac american cu frisca, inghetata, sau pur şi simplu greşit.
* Informaţii despre valoarea nutritivă a dovleac este dat în conformitate cu Universitatea din Illinois (Universitatea din Illinois)