ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Drumurile Moldovei 

 

 

 

Ce înseamnă pentru dvs. drumul? Răspunsul la această întrebare la prima vedere simplă poate spune foarte multe despre fiecare dintre noi, dar mai ales despre atitudinea noastră faţă de viaţa însăşi, care în esenţă este la fel o cale, un drum.

Pentru unii drumul nu e decît un mijloc pentru obţinerea unui anumit scop. Iar în această calitate a sa el e mai curînd un obstacol sau o reţinere. Aici drumul îndeplineşte un rol strict utilitar şi odată îndeplinit îl daţi la o parte fără să vă mai amintiţi de el.

Drumul mai poate fi şi o parte a scopului pe care şi-l propune omul, atunci acesta devine ceva mult mai complex, decît o simplă distanţă din punctul A pînă în punctul B, în care vrem neapărat să ajungem.

 

 

Дороги Молдовы

 

 

Există şi posibilitatea, cînd drumul însuşi este scopul călătoriei. Căci drumul tăinuieşte întotdeauna un suspans anume, mai ales dacă mergi pentru prima oară pe el. Iar acest lucru înseamnă, că calea aleasă de noi devine aventură, descoperire şi după fiece cotitură te poţi aştepta să fii surprins de ceva neaşteptat. Adică, drumul te ajută să te distanţezi de tot ce înseamnă cotidian, rutină, lărgindu-ţi orizontul, îmbogăţindu-ţi experienţa de viaţă şi adesea îţi ordonează gîndurile, simţămintele, aduce lumii tale interioare o anumită stare de armonie.

Trebuie să spunem că drumurile sînt şi pur şi simplu frumoase, chiar dacă noţiunea de frumos poate fi pentru fiecare dintre noi alta, sînt atît de diferite unele faţă de altele, aşa încît fiecare poate să-ţi aleagă unele pe placul său.

Iată că am ajuns la ceea ce e mai important – alegerea drumului, pe care avem intenţia să călătorim.

Am vorbit nu o dată, că Moldova este o ţară nu foarte mare şi o poţi traversa aparent cu uşurinţă dintr-un colţ într-altul. Vrem să vă asigurăm, că dacă faceţi parte din categoria oamenilor care călătoresc, adică sînteţi turişti, atunci s-ar putea să nu vă ajungă o viaţă întreagă, ca să cunoaşteţi această ţară în întregime, dar şi să admiraţi toate splendorile ei. Ţara noastră e atît de diferită, că numai începînd să călătoreşti prin ea, ai permanent sentimentul de uimire, care te încîntă. Chiar dacă călătoriţi cu regularitate cu chestiuni de serviciu pe una dintre şoselele centrale, puteţi observa şi atunci, dacă doriţi, desigur, cum se schimbă peisajul ce vă înconjoară în dependenţă de partea zilei, schimbarea vremii sau a anotimpului.

 

Дороги Молдовы

 

 

Pentru a cunoaşte Moldova mai bine, pentru a-i vedea faţa adevărată şi irepetabilă, va trebui să cotiţi de pe şosea şi să începeţi să cunoaşteţi drumurile de ţară, cărările şi cărăruşele. Iar aici, vă aşteaptă permanent descoperiri îmbucurătoare.

Nu vorbim aici de calitatea drumurilor noastre, aceasta este o discuţie aparte, noi reieşim din ceea ce avem la ora actuală şi bineînţeles că cu timpul se vor schimba lucrurile, iar drumurile vor avea un aspect mai civilizat şi respectiv, vor fi amenajate, reparate cum se cuvine.

În această publicaţie am încercat pur şi simplu să selectăm cîteva zeci de fotografii a drumurilor Moldovei, pe care le-am acumulat ani în şir şi care ni s-au părut interesante, caracteristice şi care au fost fotografiate în diferite raioane ale ţării, anotimpuri, ani, zile. Adesea veţi vedea acelaşi drum fotografiat primăvara, toamna şi iarna. Ni s-a părut important să vă oferim posibilitatea de a simţi diferenţa de peisaj, ca să vă puteţi convinge dvs. înşivă de adevărurile menţionate mai sus.

Nu este exclus faptul, că nici unul dintre drumurile fotografiate şi propuse de noi n-o să vă fie pe plac, ceea ce ne dovedeşte o dată în plus că, probabil, nu am fotografiat anume drumul dvs., drumul pe care doriţi să-l parcurgeţi. În acest caz, va trebui să-l căutaţi de unul singur. Acesta este de fapt apelul nostru. Căutaţi-vă propriul drum şi încercaţi să-l parcurgeţi pînă la capăt. Faceţi descoperirile dvs. proprii, împărtăşiţi-le celor apropiaţi şi prietenilor, tot aşa cum am încercat să o facem noi pentru domniile voastre.

Căci pentru a-ţi găsi calea proprie întîi de toate trebuie să porneşti la drum.

Mai avem o rugăminte către dvs. - vă rugăm mult să nu lăsaţi gunoaie – nici pe drum, nici pe la popasuri.

 

Дороги Молдовы

 

Călătorii plăcute pe drumurile Moldovei noastre iubite!

 

Drumurile Moldovei - album foto

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 04 septembrie 2013 15:31
Vizualizări: 2801

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
503
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
510
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
697
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
322