Drumurile solare de la Scott Brusaw. Statele Unite ale Americii (+Video)

/ Vizionări: 2836

Ar fi bine ca autostrăzile să fie mult mai utile decât simple artere de transport, ca ele să preia nişte funcţiuni mult mai responsabile, din punct de vedere ecologic. Inginerul electrotehnic american Scott Brusaw crede că un astfel de concept este plauzibil. El a dezvoltat un drum unic construit din panouri solare care, probabil, va fi capabil să schimbe imaginea traseurilor naționale.

 

«Солнечные дороги» от Скота Брюсоу (Scott Brusaw). США 

 

Proiectul lui Scott Brusaw, numit "Drumuri solare", își propune să înlocuiască pavaje tradiționale din asfalt și beton cu panouri solare. În prezent, tehnologia este testată pe drumurile de acces, pistele de biciclete, trotuare, parcări și terenuri de joacă. Dacă totul va merge conform planului, peste un timp oarecare acest acoperămînt va fi văzut pe autostrăzi.

 

 

 

 

Dacă proiectul va fi dezvoltat în continuare, ne putem aștepta la un efect economic pozitiv. "Drumuri solare" pot furniza energie direct în reţelele electrice. Dacă tehnologia va lua amploare și va fi utilizată peste tot, arterele de transport noi, vor genera electricitate pentru întreaga țară.

 

«Солнечные дороги» от Скота Брюсоу (Scott Brusaw). США 

 

Se pare că în viitor pe drumuri vor apărea tot mai multe autovehicule electrice. Cu "drumurile solare", staţiile de încărcare vor fi organizate cu ușurință, literalmente, oriunde. Marginile drumurilor vor fi echipate cu LED-uri, care vor ilumina terasamentul în întuneric. În plus, anumite secțiuni ale drumului pot încorpora semne de circulaţie necesare sau mesaje informaționale. La integrarea dispozitivelor de semnalizare, drumurile vor fi în măsură să informeze conducătorii auto despre prezența unui animal sălbatic în față. La necesitate, serviciile speciale vor include semnele rutiere privind necesitatea de a selecta un alt itinerar din cauza accidentului rutier sau altor situații excepţionale.

 

«Солнечные дороги» от Скота Брюсоу (Scott Brusaw). США 

 

Drumurile vor fi capabile să funcționeze şi în timpul iernii, datorită sistemului de încălzire încorporat. Deci, vom putea uita despre curățarea zăpezii, poleiului, sării și alte substanțe chimice nocive, cu care sunt presărate drumurile convenţionale în timpul iernii.

 

«Солнечные дороги» от Скота Брюсоу (Scott Brusaw). США 

 

Acest articol conține ilustrațiile lui Scott Brusaw.

 

 

Sursa: arhinovosti.ru