ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Duma de Stat s-a interesat dacă este periculos pentru sănătatea rușilor ulei de palmier
 

Deputații din Duma de Stat au propus să fie interzis uleiul de palmier în produse distribuite pe teritoriul Rusiei. Documentul corespunzător a fost deja trimis  Consiliului de administrație al Comisiei Economice Eurasiatice. Inițiatorul scrisorii a fost actrița și deputat Maria Kojevnikova. Potrivit d-ei, utilizarea uleiului de palmier este periculoasă și duce la creșterea maladiilor de cancer, iar acesta este adăugat la bomboane, biscuiți, ciocolată, înghețată și cartofi prăjiți.

Uleiul de palmier a înlocuit margarina

Cel mai mult uleiul de palmier este utilizat în America, China, India, Japonia. Rusia  este pe locul al șaselea.
- Ulei de palmier a înlocuit margarina - a explicat în cadrul emisiunii de radio "KP" dietetician Alexei Kovalkov. – Margarina este o substanță sintetizată, care nu a fost niciodată în antură. La un moment dat margarina a înlocuit untul natural, deoarece este ieftină. Atunci s-a că margarina nu conține colesterol și este un produs ușor. Dar apoi s-a dovedit că margarina provoacă ateroscleroza mai mult decât ulei, care conține colesterol. Mai rău decât margarina nu este nimic în întreaga lume, aceasta trebuie să fie interzisă. Uleiul de palmier nu este util, acest fapt este dovedit. Mult mai bun este uleiul de măsline, ulei de floarea soarelui, unt. Dar uleiul de palmier este un bun substitut pentru margarina.

Uleiul de palmier are multe plusuri, vitaminele utile E și A și coenzima Q10, care poartă tinerețe și energie. Cu el se poate prăji (la prăjire uleiul rezistă la temperaturi înalte și devine dăunător și cancerigen nu la fel de rapid ca și ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline). Și uleiul de palmier nu este întâmplător  adăugat la toate produsele - cu el biscuiții, bomboane, produse de patiserie rămân în stare proaspătă o lungă perioadă de timp, și nu devin rânced, cum ar fi cu uleiul de floarea-soarelui, unt și margarina. Și, desigur, uleiul de palmier, cu siguranță este mai bun decât margarina. Dar toate aceste avantaje sunt prezente doar în uleiul calitativ, de filtrare/limpezire fină, într-o fracțiune oleina lichidă.

Însă neajunsuri sunt mai multe. Deoarece uleiul are și a doua fracțiune - stearică (ca și pentru a face săpun, lumânări, lubrifianți). Potrivit expertului Elena Solomatina, anume acest ulei ieftin, intră în țară, uneori chiar și în rezervoare de petrol. Temperatura  de topire a uleiului de această fracțiune este de aproximativ 49 de grade. Ca urmare, uleiul astupă membrana celulară, cum ar fi plastilina, vasele sanguine, dăunează  și duce la o lipsă de oxigen, și ca rezultat - oboseală  constantă, uitare, stres.

În produsele alimentare pentru copii nu trebuie să utilizeze

Uleiul de palmier conține acid palmitic. care este, de asemenea, în laptele matern. Dar chiar si cei mai talentați oamenii de știință nu au reușit să reproducă ceea ce a creat natura intenționat - laptele matern. Într-un amestec acidul devine un dușman. Nimerind în tractul intestinal  nu din sânii mamei, ci din sticla cu amestecul, el  împiedică la asimilarea calciului.
Este cunoscut că sub masca uleiului de palmier alimentar n Rusia este importat uleiul tehnic, care nu îndeplinește cerințele, precum și uleiul contaminat ca urmare a faptului că acesta este adesea transportat în containere folosite pentru produse petroliere și alte substanțe non-alimentare.

Grăsimi din ulei de palmier cu un nivel oxidativ mare  folosit în alimentație poate duce la o diferite  maladii, inclusiv canceroase. În al doilea rând, nu cu mult timp în urmă, în comunitatea științifică au apărut dovezi că uleiul de palmier  utilizat pe o scară largă în producția de alimentelor pentru sugari poate interfera absorbția de calciu la copii și , ca urmare formarea incorectă a scheletului și a alte maladii cauzate de deficiența acestei minerale importante. În acest sens, dispozițiile care reglementează utilizarea uleiului de palmier în producția amestecurilor pentru alimentare artificială de asemenea, trebuie să fie revizuite.

Și, în sfârșit, uleiul de palmier este folosit astăzi pentru falsificarea necontrolată a, produselor, în special produselor lactate, precum și în calitate de componenta produselor de cofetărie, grăsimilor de gătit, si alte grăsimi utilizate pe o scară largă în industria alimentară.

În acest ultim caz, producătorul de multe ori nici nu se deranjează să informeze consumatorul despre compoziția grăsimii utilizate, limitându-se la indicarea pe eticheta a cuvintelor"ulei vegetal",  sau "grăsime de cofetărie", etc. Și când este
vorba despre falsificarea produselor (de mai multe ori produselor lactate), toate aceste cazuri  reprezintă fapte grave de fraudă a consumatorilor.

Cazuri de falsificare a produselor sunt de multe ori identificate în compoziția brânzei și brânzeturilor. Ulei de palmier este găsit și în înghețată și chiar în lapte pasteurizat. Cel mai adesea cu folosirea uleiului de palmier sunt falsificate  produse lactate cu un conținut ridicat de grăsimi, pentru că uleiul de palmier este mult mai ieftin decât grăsimi din lapte și permite producătorului să facă economii.

Dacă este ulei de palmier alimentar, aceasta nu este dăunător sănătății la un consum moderat. Dar consumatorul are dreptul la informații exacte privind produsul cumpărat.

Și dacă este uleiul tehnic importat în Rusia sub forma uleiului alimentar, atunci utilizarea sa este plină de urmări grave pentru sănătate, și în acest caz inițiativa de a interzice importul uleiului de palmier merită un sprijin necondiționat.

 

Sursa

Marţi, 01 iulie 2014
Vizualizări: 2530

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
93
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
237