După recoltarea cartofului, plantăm siderate

/ Vizionări: 2872

Собрали картофель и сеем сидераты

Nu fiecare poate găsi bălegar, de aceea e mai ușor să plantați siderate. Ele îmbogățesc solul cu substanțe hrănitoare. Pentru semănatul în perioada de toamnă-vară sînt potrivite muștarul alb, ridichea, rapița de iarnă, ovăzul, grîul.

Dacă după cultivarea cartofului, usturoiului în localitatea voastră pînă la înghețuri mai rămîn 70-80 de zile, semănați mazăre, lupin, rapiță. Folosul este mare – pînă toamna va crește masa verde, care va trebui cosită și lăsată să putrezească și să se transforme în humus. Acest îngrășămînt verde va îmbogăți pămîntul cu substanțe organice și principalele elemente hrănitoare.

Mazărea va îmbogăți parcelele cu azot. Totodată, ea este un bun premergător pentru multe legume. Dar cea mai bună sursă hrănitoare este muștarul. El va îmbogăți solul cu fosfor, sulf, va curăți pămîntul de dăunători.

Sideratele, semănate după recoltarea roadei, nu doar va contribui la sporirea roadei, dar și va preveni eroziunea vîntului și apei, va servi o bună hrană pentru animale și păsări.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.