ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-casă — locuinţa viitoruluiEco-casă - locuinţa viitoruluiOrăşelul Academic din Novosibirsk şi împrejurimele lui pot deveni o oază de curăţenie ecologică şi eficienţă energetică. Despre proiecte majore, care urmează să fie realizate cu participarea savanţilor siberieni, "Cartierul energetic eficient" şi "Construcţii de clădiri joase energetic eficiente" – a relatat directorul Institutului de Termofizică al AŞR, membru corespondent al AŞR, Serghei Alexeenco.

Potrivit savantului, „Cartierul energetic eficient " este unul din cele cinci proiecte, care sunt propuse de grupul de lucru din cadrul programului de eficienţă energetică pe lângă Preşedintele Fderaţiei Ruse:

- Acesta va fi realizat în formaţiuni compacte, în acest sens, Orăşelul Academic al nostru este cel mai convenabil obiect din toate imaginabile şi inimaginabile. În plus, la noi funcţionează un program de conservare a energiei şi un consiliu de eficienţă energetică, pe care îl conduc. Există mai multe idei, pe care am putea folosi - ar fi o bază de lansare foarte bună.

Eco-casă - locuinţa viitorului Dezvoltătorii susţin că, punerea în aplicare a proiectului va oferi, cel puţin, o reducere substanţială a tarifelor la consumul de energie. Potrivit directorului Institutului de Termofizică al AŞR, deja au avut loc discuţii cu Banca de economii externă, gata să investească, există, de asemenea, un mecanism pentru întoarcerea banilor. Acum problema constă în căutarea resurselor materiale pentru a efectua auditul energetic, care va confirma că în Orăşelul Academic un astfel de program poate fi realizat. Potrivit evaluărilor lui Serghei Alexeenco, pentru acest proiect Banca de economii externă poate aloca până la 2 miliarde de ruble.

- Programul  "Eco-casă" s-a născut în filiala siberiană, dar nu a fost pus în aplicare din cauza unei crize profunde, - a explicat Alexeenco. - Avem diferite propuneri - şi panouri solare, şi reciclarea deşeurilor, de exemplu, re-folosirea apei pentru irigaţii.

Ce se planifică în prezent? Crearea unui laborator de "Eco-casă" pe teritoriul Institutului de Termofizică, unde vor fi perfectate tehnologiile. Cu această ocazie, a fost semnat un acord cu municipalitatea, există un proiect, dar nu-s fonduri pentru realizarea acestuia. De asemenea, există intenţia de a crea un centru de locuinţe joase, unde veţi putea obţine tot felul de consultaţii. Una din firmele canadiene este gata să participe pe picior de egalitate la punerea în aplicare a acestui plan. Cu timpul, centrul ar putea deveni un parc de tehnologii pentru locuinţe joase, rezolvarea problemelor de eficienţă energetică şi conservarea energiei.

Acum, în regiunea Novosibirsk a fost lansat un proiect concret pentru construirea localităţii ecologice din case joase în raionul Cliucei, înde după Serghei Alexeenco, pe teritoriul a 70 de hectare vor fi construite 200 de cottadge şi 140 de apartamente. Terenul pentru construirea unei astfel de localităţi este deja cumpărat de către autorităţile regionale, actualmente se dezvoltă schema transferului terenurilor unei cooperative.

- Reprezentantul plenipotenţiar al Preşedintelui Federaţiei Ruse în Districtul Federal Siberia, Viktor A. Toloconschi a stabilit sarcina ca totul să fie construit în doi ani. Casele vor fi vândute complet gata şi nu, mai înainte. Tarife pentru un metru pătrat de locuinţe vor fi într-un interval de 30 de mii de ruble. Pentru construirea caselor vor fi utilizate tehnologii finlandeze, canadiene sau ruse, - a spus Serghei Vladimirovici.

Potrivit acestuia, este necesar să se construiască întreaga zonă din jurul Orăşelului Academic, deoarece o singură aşezare nu va rezolva problema.

- Conform  unui nou program federal de conservare a energiei şi  legii noi privind conservarea energiei astăzi obiectivul naţional din Rusia - reducerea intensităţii energetice a produsului intern brut cu 40 la sută până în 2020  a trasat perspective proiectelor lui Serghei Alexeenco.

 

 

Sursa cu link pe sovsibir.ru

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 05 martie 2011 17:31
Vizualizări: 3458

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
136
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
136
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
277
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
174