Eco-coloniştii forţaţi (+Video)
Eco-coloniştii forţaţi
Oamenii nu înţeleg legile vieţii pe Pământ şi natura le constrânge să respecte acestea.
Americanii care şi-au pierdut locuinţe în timpul crizei din 2008, sunt nevoiţi să trăiască în pădure, într-o tabără de corturi.
Astăzi, mass-media americană se întreabă referitor la consecinţele posibile ale reducerii ratingului de credit în ţară. Opiniile experţilor s-au împărţit: unii cred că nu face să aştepţi o catastrofă, alţii cred contrariul. Cu ultimii sunt de acord locuitorii orăşelului de corturi situat în pădure.
New Jersey. Locuitorii au pierdut acoperişul deasupra capului în timpul crizei din 2008 şi acum nu se aşteaptă la nimic bun în viitor.
Despre victimele capitalismului relatează reporterul NTV, Julia Vasilcenco.
Aerul curat, pădurea, cortul, prânzul la rug sau la sobă de tuci - idila de vară. Este bine să petreceţi astfel weekendul sau vacanţă, dar când casa de cort devine o reşedinţă permanentă, iar astfel de condiţii pentru gătit sunt pe tot parcursul anului, chiar şi o zi însorită devine sumbră şi gri. Aşa s-a întâmplat cu Edward şi Lilly. Timp de trei ani, cuplul locuieşte în pădure, într-o tabără de boschetari, la o oră de mers cu maşina de Manhattan. Ambii au pierdut locurile de muncă. Un timp oarecare le ajungeau surse pentru închirierea locuinţei. Apoi banii s-au terminat.
Edward Hayrs, rezidentul taberei pentru persoane fără locuinţe: "Cine te va angaja cu un salariu permanent, dacă în chestionar indici că "locuieşti într-un oraş de corturi". Scoatem cu greu la capăt. Câştig în plus, aici şi acolo, dar ne ajunge numai pentru alimente".
În acest timp, cortul a devenit casă. Home, sweet home - este scris pe placă la intrare. Totul aici este gândit până la mici detalii: şi cutia poştală, în care poştaşul nu aduce scrisori, şi buchete de flori artificiale. Cineva aruncă, iar Lilly strânge şi decorează o curte mică.
Lilly Hayrs, rezidenta taberei de boschetari: "Îmi place frumuseţea şi confort. Întotdeauna am trăit bine. Acum, aceasta casă arată ca una adevărată".
Iar Donny a nimerit în această tabără numai ieri. Originar din Alabama, el totul a lăsat în statul sudic: şi casa, şi patru copii. A venit la New York pentru câştig, dar a fost luat în furci.
Donnie Fellor, rezidentul taberei de boschetari: "Am fost înşelat de o companie, care a promis locuinţă şi salariu. Vin, îmi spun: "Nu-s locuri." Ce să fac, nu ştiu. Să mă întorc înapoi? Însă în Alabama este chiar şi mai rău cu locuri de muncă".
Fiecare persoană din cei 70 care locuiesc aici are o poveste similară. Desigur, aici nu vei găsi persoane disponibilizate din Wall Street, în mare parte sunt muncitori: vânzători, muncitori la construcţii, funcţionari. Sub un acoperiş în pădure le-a adunat pe toţi preotul Stiven. Cinci ani în urmă, el a construit această tabără şi de atunci ajută cu ce poate şi nu numai cu rugăciuni. Ba găseşte mobilierul vechi, ba haine.
Steven Brigham, fondator ul taberei: "La început am crezut că în pădurea noastră nimeni nu se va reţine pentru o lungă perioadă de timp, dar cum se spune, nimic nu e mai permanent, decât ceea ce e temporar".
Dar deasupra taberei de boschetari se adună norii. Autorităţile locale au intentat un proces - vor să demoleze aşezarea, care, spun ei, strica aspectul zonelor adiacente. Dar procesul va fi îndelungat, deocamdată, spune pastorul Stiven, există mai multe probleme vitale. A sosit timpul pentru a strânge lemne de foc pentru a încălzi corturi cu sobe de tuci, deoarece iarna este aproape, şi aici este cel mai greu anotimp al anului.
Sursa: ecoprav.livejournal.com