Eco-design: Grădinile verticale vii lui Patrick Blanc
Eco-design: Grădinile verticale vii lui Patrick Blanc
Plantele au trăit pe pereţii caselor de multe secole, dar deseori acestea erau incompatibile cu arhitectura, schimbând integritatea structurală a faţadei. Gădinile verticale lui Patrick Blanc, cunoscute sub numele “Le Mur vegetal” din franceză, permit plantelor şi clădirilor să trăiască în armonie unii cu alţii.
Designerul grădinilor vetricale peisajistice este cunoscut pentru crearea unui perete viu superb la Musee du Quai Branly din Paris. Cu toate acestea, sistemul de gradini verticale lui Blanc poate fi implementat oriunde: în interior sau în aer liber, în orice mediu climatic.
Sistemul este alcătuit din trei părţi şi include un strat de policlorură de vinil, de fetru şi de cadru metalic, reprezentând un sistem de auto-susţinere, destul de uşor de instalat pe perete şi chiar de suspendat în aer, deoarece greutatea lui nu depăşeşte 30 kg pe m2.
Grădini verticale vii poate fi folosite ca sisteme spectaculoase vizuale de stradă sau să fie instalate în interior cu ajutorul iluminatului artificial. Avantajele naturale ale gradinilor verticale sunt numeroase: îmbunătăţirea calităţii aerului, reducerea consumului de energie, formarea unei bariere naturale între vreme şi locuitori. Indiferent, unde locuiţi - într-un oraş sau în afara acestuia, în zonele cu climă rece sau caldă, în interiorul clădirii sau în aer liber, gradinile verticale aduc natura direct în mediul dvs. de habitat.
Sursa cu link pe inhabitat.com, verticalgardenpatrickblanc.com