ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco ferma poloneză Eco-Frontiers Ranch din Carpați
 

O Eco fermă de familie unică, situată în inima Munților Carpați, la granița dintre Polonia, Ucraina și Slovacia.

Acest teren de 60 de hectare aparține unui cuplu oameni de știință Agnieszka și Andrzej, care l-au achiziționat în 1999. Ei au avut un vis foarte specific de a întemeia o Eco așezare complet autonomă. Desigur, majoritatea oamenilor nu au auzit despre acest lucru și în mod constant se întrebau ce vor face ei cu proprietatea lor situată departe de comunicații, unde nu există drumuri și electricitate.

Eco-Frontiers Ranch

 

După 2 ani de surmenaj visele lor au devenit realitate. Acum Eco ferma Ecofrontiers este o casă ecologică, capabilă să găzduiască în total 15 persoane.

Eco-Frontiers Ranch

 

Eco ferma este auto-suficientă energetic, datorită unui set de panouri solare, două turbine eoliene și un generator electric pe biodiesel. Încălzirea este asigurată de o soba pe lemne, șemineu este căptușit cu paie și lut. Apele uzate sunt tratate de plante de filtrare, apa de ploaie se acumulează în cele două iazuri care servesc ca habitat pentru broaște și insecte, și sunt sursă de apă potabilă pentru păsări, și apa din ele este folosită pentru a iriga gradina de legume și livada organică în care cresc pomii fructiferi rari.

Eco-Frontiers Ranch

 

"Am creat un mediu de habitat extraordinar pentru castori care păstrează un nivel ridicat de apă pentru a proteja zonele umede de uscare. Eco-ferma deține 10 hectare de pădure. O pădure de molid cu un amestec de foioase: mesteacăn, fag, salcie, frasin de munte și multe altele. Am lăsat pădurea neadministrată pentru a vedea cum natura însăși o gestionează. Eco ferma înconjurată de 40 de hectare de fânețe și pășuni  gestionate într-un mod sigur, cu practici organice. Începând cu anul 2003, ferma noastră este certificată în conformitate cu standardele UE pentru agricultura organică și creșterea cailor. În fiecare an conformitatea standardelor este verificată de către un organism de certificare independent. Am întemeiat 0,5 hectare de livadă organică cu meri, prune, peri, cireșe, vișine, caise și piersici. Grădina organică ne furnizează legume și ierburi proaspete. Ferma exportă mai multe produse la nivel local, acolo unde este posibil; noi creștem legume organice, ierburi și fructe. Sezonier cumpărăm oi și brânză de capră de la ciobanii locali. Încercăm să diversificăm meniul nostru în funcție de sezon. Noi folosim produsele forestiere: ciuperci și fructe de pădure, colectăm mentă, cimbru sălbatic, ienupăr, scoruș de munte și păducel și le folosim ca condimente sau ingrediente pentru vinul de casă și băuturi alcoolice. Noi pregătim diferite tipuri de gemuri și murături care aduc miros proaspăt de vară în zilele de iarnă. Noi coacem pâine, facem propriul vin și băuturi alcoolice, propria noastră bere. Pliantele noastre sunt tipărite pe hârtie certificată FSC ", - povestește despre Eco ferma sa Andrzej.

Eco-Frontiers Ranch

 

Ambii hotelieri sunt vegetarieni și oferă clienților lor numai bucătărie vegetariană, pe care o predau cu bucurie la toată lumea. Cuplul de oameni de știință împărtășește în comun cu alți clienți și hobby-urile lor, cum ar fi astronomia, fabricarea mobilierului din lemn și protecția mediului, inclusiv păsările și castorii, pe care ei au stabilit pe teritoriul rezervației private. Apropierea Carpaților permite de a face tururi turistice și ciclism în timpul verii și schiuri iarna. Datorită entuziasmului gazdelor se efectuează protecția zonelor umede, pădurilor, pășunilor pentru cai aflați sub protecție. Cel mai uimitor lucru este că Eco ferma poate fi vizitată gratuit în schimbul muncii de voluntariat pentru protecția mediului sau lucrărilor agricole la ferma organică și, în același timp practicanții învață de la ecologiștii din Polonia.

Eco-Frontiers Ranch

 

Eco-Frontiers Ranch

 

Proprietarii Eco fermei susțin că aceasta este primul și singurul loc de acest gen din lume, prima Eco-fermă complet autonomă. Și nu este de mirare de ce la ei vin o mulțime de turiști din întreaga lume.

Eco-Frontiers Ranch

 

 

Sursa

Vineri, 13 iunie 2014
Vizualizări: 3008

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
98
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
69
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
71
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
132