ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ECO MODA — Tendinţe proaspeteECO MODA - Tendinţe proaspete


Întrebarea, privind mediul înconjurător astăzi este deosebit de acută. Prin urmare, toate unităţile de producţie au tendinţa de a trece la materiale naturale. Din ele se fac multe lucruri: combustibil pentru maşini, mobilier, obiecte de interior, haine de lucru - Moscova ştie o mulţime de exemple. Dar deosebit de importantă este utilizarea materii prime naturale la fabricarea produselor textile.

Branduri de modă si designerii celebri din întreaga lume încearcă să atragă atenţia asupra problemelor mediului prin utilizarea materialelor textile naturale la crearea operelor lor de artă. Nu este întâmplător că o companie suedeză binecunoscută, în primăvara acestui an a lansat o nouă colecţie romantică de grădină. Modelul popular Natasha Poly a prezentat publicului larg veşmintele expuse. Rochii feminine şi sarafane de lux, cu un print floral, confecţionate din bumbacul organic şi in, cultivate fără pesticide dăunătoare. În plus, din colecţie fac parte hainele, realizate din materiale reciclate. ECO MODA - Tendinţe proaspeteTopuri cu volanuri din poliester, fabricate din sticle de plastic reciclate. Salopete din tencel (material, produs din fibre de lemn cu daune minime pentru mediu şi adecvat pentru refolosire). Lucrurile arată uimitor de original, şi cel mai important, redau proprietarilor lor un sentiment plăcut de apartenenţă la o cauză comună de conservare a mediului.

În lumea de astăzi, adepţii "eco modei" devin tot mai numeroşi. Dar pentru implicarea cât mai urgentă a publicului  în problemele poluării mediului  aceasta ar trebui să fie reglementată la nivelul de stat. De exemplu, guvernul ar putea investi în crearea vehiculelor electrice din Rusia, încuraja întreprinderile, care utilizează ambalajul biodegradabil, micşora impozite  pentru producţia fără deşeuri. Ar fi frumos ca astfel de norme să fie elaborate pentru toate agenţiile de stat care ar putea servi drept exemplu pentru fiecare cetăţean. De pildă, toţi funcţionarii ar putea să fie transportaţi la maşini electrice, iar uniformele colaboratorilor organizaţiilor guvernamentale să fie realizate complet din materialele  ecologice.

Textilele ecologice nu trebuie neapărat să fie fabricate din materie primă naturală. Principalul că acestea  în procesul de purtare să nu aducă daune mediului  înconjurător şi să se descompună uşor după utilizare. În plus, este necesar să se atragă atenţia asupra faptului că coloranţii folosiţi să corespundă la fel standardelor de siguranţă ecologică. Este, de asemenea, importantă şi hipoalergia textilelor. Acest lucru este deosebit de important pentru instituţiile medicale. Astăzi, orice magazin de îmbrăcăminte medicală oferă costume si rochii, realizate conform cerinţelor ecologice.

Deci, ce va fi la modă în această vară printre fanii eco modei? În topul popularităţii sunt pânzele realizate din materiale naturale, pictate în culori naturale. Fibre de palmier, soia, bambus, urzica şi porumb - noile tendinţe în îmbrăcăminte. Toate acestea sunt diluate cu bumbac şi cu in obişnuiţi, şi pentru haz se pot drege cu ţesături uşoare, dar trainice de cânepă.

 

 

ECO MODA - Tendinţe proaspete

 

 

Sursa

Marţi, 01 iunie 2010
Vizualizări: 4986

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
223
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
414
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
295
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
421