Eco-taxe forţat belgienilor să renunţe la pungile de plastic

/ Vizionări: 3322

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

pachet
Utilizarea de pungi de plastic în Belgia a scăzut în ultimii cinci ani, de 80%, respectiv, şi a redus semnificativ veniturile guvernului de la eco-taxe pe ambalaje de plastic, introduse în ţară în 2007.

Iniţiatorul introducerii în Belgia, a taxei de mediu pe ambalajele de plastic a fost o fostul ministru al Mediului Bruno Tobbak. Fiscale a intrat în vigoare la 1 iulie 2007 şi în primele şase luni a adus la bugetul de 400 000 de euro. În 2008, cifra a triplat şi sa ridicat la aproximativ 1,2 milioane de euro. Şi în primele şase luni ale acestui an, eco-taxe, în pungi de plastic aduse la Trezorerie de 192 de mii de euro.

În Belgia, în ultimii ani a efectuat o campanie la scară largă care vizează înlocuirea treptată a magazinelor belgian nu impartit in natura de pungi de plastic şi să le înlocuiască pe panza saci şi pungi din materiale reciclate.

Indicatorii de venit de la eco-taxe, astfel cum a arătat ministrul de finanţe Didier Raiders, demonstrează clar succesul acestei acţiuni şi schimbări fundamentale în comportamentul unui cumpărător privat, de dragul de ecologie.

vegetarian.ru