ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecodava: Datoria de a proteja rîurile din țara noastră este a fiecărui cetățean

Antreprenorii a căror activitate economică afectează mediul ambiant trebuie să fie amendați și în același timp impuși să înlăture riscurile pentru mediu.

De această părere este președintele Fundației Ecodava, Dumitru Roibu.


Comentînd starea dezastruoasă în care a ajuns rîul Ialpug, considerat unul dintre cele mai mari din ţară și care s-a transformat într-o gură de canalizare, activistul a menționat că este de datoria fiecărui cetățean să se implice pentru a proteja mediul.

"Rîurile din Moldova trebuie protejate. Datoria de a proteja rîurile din țara noastră este a fiecărui cetățean, dar și a autorităților de profil. Avem Ministerul Mediului, Agenția de mediu și alte structuri care dețin forța coercitivă în acest domeniu.

Consider că cei ce fac afaceri au o responsabilitate suplimentară, iar pentru asta trebuie să facă totul pentru a proteja mediul, inclusiv să suporte amenzi, dar neapărat cu înlăturarea neajunsurilor și riscurilor pentru mediu", a menționat Roibu.

Rîul Ialpug, considerat unul dintre cele mai mari din ţară, s-a transformat într-o gură de canalizare. Se întîmplă după ce fabrica din localitate a fost deconectată de la sistemul de canalizare al oraşului, iar deşeurile şi apele uzate se varsă în rîu. În timp ce agentul economic declară că respectă tehnologia, autorităţile locale susţin că întreprinderea trebuie să deţină de un sistem propriu de prelucrare a deşeurilor.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 14 septembrie 2022 11:43
Vizualizări: 760

Citiţi de asemenea

El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
223
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
222
Înălțimea Piramidei de la Bomarzo, Italia,  este de 16 m, sub pămînt - încă 7-8 m, ceea ce îl face cel mai mare megalit ...
874
Aceasta este o căsuță solto soul din parcul american Joshua Tree, în mijlocul căldurii sufocante a canioanelor din Vest!...
355