ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecologia producției a ziarelor și revistelor e mult mai bună față de cea a telefoanelor, tabletelor și laptopurilor
 

În ultima zi a conferinței "Viitorul cifrei începe cu imprimare" (or. Oxford, SUA) președintele editurii Meredith (SUA) Neil Kirchmann a povestit despre tendințele de pe piața editorială.
El a menționat că numărul de reviste pe suport de hârtie, existente pe piață de mai mult de 50 de ani, enumără 170 de titluri, în același timp doar 13 de emisiuni TV se pot lăuda cu aceeași ”trăinicie”. Acest exemplu demonstrează că revistele din hârtie sunt în măsură să concureze cu orice dispozitive mass-media, fie că este vorba de radio, televiziune sau internet. El a vorbit despre strategiile editurii Meredith. Publicul cititor a revistei pe care o deține holdingul a crescut cu 60% în anii 2001 – 2014, de la 68 la 110 de milioane de cititori.

Potrivit raportorului, chiar și pe piața de astăzi există nișe "de aur"; ca un exemplu a adus noua revistă culinară de ID Meredith - AllRecipes (Toate rețetele). Revista a fost lansată în noiembrie 2013, tirajul inițial a fost de 500 000 de exemplare, în primăvara anului 2014 a crescut la 650 000 de exemplare și este de așteptat că în 2015 tirajul va crește la 900 000 de bucăți. AllRecipes a devenit laureat al premiului "Cea mai bună revistă a anului" după versiunea agenției de marketing MIN.

Neil Kirchmann a împărtășit secretele sale de succes pentru creșterea numărului abonaților la versiunea tipărită, printre care a expus o serie de modalități de stimulare a reînnoirii abonamentului pentru perioada următoare, creșterea prețurilor la abonament la versiunea tipărită, servicii suplimentare și digitale pentru abonați, activitățile de marketing pe Internet pentru a găsi abonați noi.

Aplicarea acestor reguli simple în câțiva ani a permis companiei de a-și spori audiența până la 100 de milioane de oameni, site-ului se marchează cu 50 de milioane de utilizatori unici, la sfârșitul anului 2013 veniturile companiei au constituit 1.1 miliarde de dolari SUA.

Un interes special al participanților a provocat raportul "Restart digital, revenirea tehnologiilor pe suport de hârtie" de Jonathan Graham, software manager la HP Graphics Solutions. El a atras atenția publicului la problema supraîncărcării a omului modern cu informații digitale. Există mai mult de 1 081 639 404 de surse on-line, numărul utilizatorilor activi pe Facebook depășește 1,3 miliarde de persoane ce în fiecare oră generează mai mult de 180 000 000 de mesaje. "Imaginați-vă aceste volume imense de informație. Pe Internet în fiecare oră se creează mai mult conținut decât în Europa pentru întreg secol al 18-lea. Însă dacă comparăm calitatea acestora, conținutul digital în mod evident cedează", a adăugat Jonathan Graham.

Gigabaiții de informație de calitate prostă ce în fiecare secundă "se produc" prin Internet, nu este în măsură să-i analizeze nici un om. Prin urmare, există tendința creșterii a interesului pentru un conținut calitativ. La moment utilizatorii din America și Europa preferă sursele de informație pe suport de hârtie, dar nu toate, ci doar acelea care au reușit să găsească calea spre inima cititorului și să câștige încrederea lui.

Pentru prima dată de pe tribuna unui forum internațional de autoritate s-a declanșat informația că tehnologiile ”de hârtie” sunt mai ecologice decât cele digitale. Astfel, la producerea cărților, posterelor, revistelor și ziarelor emisia dioxidului de carbon e zero. Reporterul a spulberat mitul că producerea hârtiei duce la dispariția copacilor. În SUA suprafața pădurilor la moment este de 751 milioane de acri, ce e cu 15 milioane de hectare mai mult decât în anul 1920, în timp ce populația SUA în aceeași perioadă a crescut de peste două ori - de la 120 la 300 de milioane de oameni. "Și asta în ciuda faptului că SUA ocupă primul loc în lume după numărul de hârtie consumată pe cap de locuitor!" - a declarat reprezentantul HP Graphics Solutions. Acești indicatori au fost obținuți datorită faptului că mai mult de 65% din mass-media tipărite din Statele Unite sunt reciclate și re-utilizate pentru producția cărților, ziarelor și revistelor.

În același timp la fabricarea ecranelor pentru telefoane mobile și calculatoare în ultimii ani s-au cheltuit peste 1,2 miliarde de pfunzi de plumb, cadmiu, precum și alte metale și minerale rare și nocive pentru mediul înconjurător. "Pentru fabricarea ecranelor dispozitivelor mobile se aplică gazele cu formulă chimică NF3, care, la rândul său, au un impact mult mai grav pentru mediul înconjurător, decât CO2, limitarea emisiilor căruia este reglementată de protocolul din Kyoto". Raportorul a remarcat consumul înalt energetic a tehnologiilor digitale și a adus ca exemplu monitorul cu o diagonală de 42 inch, care consumă anual mai mult de 2 100 de kilowați.

 

Sursa

Marţi, 21 octombrie 2014
Vizualizări: 1068

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
47
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
116
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
203
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
183