Ecologiştii îndeamnă oamenii pentru a opri consumul de carne, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
NEW YORK, 11 septembrie. / Corr. Itar-Tass Vadim Polishchuk.Oamenii de ştiinţă, ecologiştii din întreaga lume apel asupra guvernelor din ţările dezvoltate şi în curs de dezvoltare pentru reducerea emisiilor nocive în atmosferă. Acest lucru este propus pentru a înlocui maşinile pe biciclete. Dacă undeva nu este posibil, atunci putem în loc de vehicule cu motoare pe benzina de conducere a maşinilor care rulează pe energie electrică. dezvolte în mod activ industria tehnologiei curate. Dar a crezut că puţini pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pur şi simplu ... opri consumul de carne.
Cel puţin, această opinie este împărtăşită de ecologist şi laureat al Premiului Nobel, un membru al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, Rajendra Pachauri. Potrivit acestuia, ferme zootehnice nu sunt mai puţin activi "poluant" mediu decât industria şi autovehicule. Cuvintele lui confirmat de către un specialist pentru Alimentaţie şi Agricultură, FAO, în care fermele zootehnice din intreaga lume emit 18 la sută din suma totală de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, toate împreună mijloacele de transport - maşini, trenuri, avioane, nave maritime şi fluviale - sunt de vina 13 la sută din totalul emisiilor.
Este semnificativ faptul că în plus faţă de complexe industriale, a mediului şi a contamina animalele însele, care, în procesul de digestie produc metan - un efect de gaze de seră. În produsele din viaţa lor, conţine, de asemenea, de azot şi fosfor, acumularea excesivă de care provoacă daune grave flora şi fauna din regiunile, unde există ferme zootehnice. În acest caz, în funcţie de oameni de ştiinţă, protoxid de azot, care este un naturale "emisiilor de organismele de vaci şi porci, 296 de ori mai activ decât dioxidul de carbon, contribuie la crearea efectului de seră.
În plus, creşterea vitelor necesită o extindere de suprafaţă pentru culturile de compensare de către păduri, şi ce să le înlocuiască vină la culturile furajere, nu a salva situaţia, ca fiind capacitatea de păduri, pentru procesul de dioxid de carbon este mult mai mare. Şi, de asemenea copaci împiedică dezvoltarea proceselor de eroziune a solului şi deşertificarea terenurilor. Nu uitati de îngrăşăminte şi pesticide utilizate în agricultură.
Experţii susţin că, de asemenea, consumul de carne este în creştere în ţările industrializate. Mai bogat stat, mai multă carne care le mananca locuitorii săi. De exemplu, care trăiesc în ţările dezvoltate, o persoană medie consumă anual aproximativ 80 de kg de carne, în timp ce oamenii din ţările în curs de dezvoltare, în medie, pe an, mănâncă numai aproximativ 30 kg de carne. În plus, cu o creştere de a trai într-un stat de creştere şi consumul de carne. Potrivit FAO, în 2008, lumea va fi produs 280 milioane de tone de carne şi, până în 2050 această cifră va creşte cu aproximativ de două ori.
Ecologiştii spun că, dacă SUA rezidenţi numai 20 la sută ar reduce consumul de carne, cantitatea de emisii reduse ca şi cum toate automobiliştii americani au început să călărească în maşinile cu "hibrid" motorului. Dar, Rajendra Pachauri, un indian prin naştere, spune că toată lumea trebuie să "înceapă cu tine însuţi" şi, încetând să mănânci carne, să faceţi propriile contribuţia la îmbunătăţirea situaţiei ecologice pe planeta noastră.
http://www.ami-tass.ru/article/40265.html