ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Economii de 22 de trilioane de dolari, prin reducerea emisiilor din oraşe

Într-un raport publicat ieri, Comisia Globală pentru Economie şi Climă a anunţat că am putea economisi la nivel global 17 trilioane de dolari, dacă am investi în sisteme de transport cu emisii reduse de carbon, în eficienţa energetică a clădirilor şi în managementul deşeurilor. În plus, dacă statele ar finanţa iniţiativele cu emisii reduse şi ar introduce taxa pe carbon, economiile ar putea ajunge la 22 de trilioane de dolari.

Michael R. Bloomberg, responsabilul UN pe probleme de schimbări climatice în oraşe, a explicat impactul unor astfel de iniţiative asupra ritmului de dezvoltare al oraşelor:

Măsurile pe care oraşele le iau pentru reducerea amprentei de carbon rezultă în economii la facturile de energie, îmbunătăţesc starea de sănătate a cetăţenilor şi atrag în oraş noi cetăţeni şi investitori.

Conform raportului, pentru fiecare dolar investit în creşterea bonităţii oraşelor, mediul de afaceri ar investi 100 de dolari pentru finanţarea proiectelor de infrastructură cu emisii reduse. Mai mult, fiecare million de dolari alocat dezvoltării proiectelor cu emisii reduse ar putea atrage investiţii private de 20-50 de milioane de dolari.

Investiţia în transportul public, cea mai eficientă

Autorii raportului au estimat că cel mai mare impact l-ar avea investiţiile în transportul public. Construirea unor linii de autobuz speciale ar diminua în mod semnificativ poluarea şi ar reduce timpul de deplasare cu 50%.

În Johannesburg, de exemplu, introducerea unor linii rapide de autobuze a generat venituri de 900 de milioane de dolari doar în prima fază. În Copenhaga, autorităţile estimează că vor avea un ROI cu 19% mai mare datorită unui sistem de autostrăzi pentru biciclete.

Alte măsuri generatoare de venituri sunt cele de eficientizare energetică a clădirilor. Clădirile verzi reduc costurile cu electricitatea, scad temperaturile din marile oraşe şi diminueaza consumul de apă.

Autorităţile din Singapore, de exemplu, şi-au propus să introducă măsuri de eficientizare energetică în 80% dintre clădirile oraşului, până în 2030. Astfel, speră să îşi scadă consumul de energie cu 22% şi să economisească 400 de milioane de dolari.

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Luni, 28 septembrie 2015 13:00
Vizualizări: 1335

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
191
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
172
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
276
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
827