ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Economii de 22 de trilioane de dolari, prin reducerea emisiilor din oraşe

Într-un raport publicat ieri, Comisia Globală pentru Economie şi Climă a anunţat că am putea economisi la nivel global 17 trilioane de dolari, dacă am investi în sisteme de transport cu emisii reduse de carbon, în eficienţa energetică a clădirilor şi în managementul deşeurilor. În plus, dacă statele ar finanţa iniţiativele cu emisii reduse şi ar introduce taxa pe carbon, economiile ar putea ajunge la 22 de trilioane de dolari.

Michael R. Bloomberg, responsabilul UN pe probleme de schimbări climatice în oraşe, a explicat impactul unor astfel de iniţiative asupra ritmului de dezvoltare al oraşelor:

Măsurile pe care oraşele le iau pentru reducerea amprentei de carbon rezultă în economii la facturile de energie, îmbunătăţesc starea de sănătate a cetăţenilor şi atrag în oraş noi cetăţeni şi investitori.

Conform raportului, pentru fiecare dolar investit în creşterea bonităţii oraşelor, mediul de afaceri ar investi 100 de dolari pentru finanţarea proiectelor de infrastructură cu emisii reduse. Mai mult, fiecare million de dolari alocat dezvoltării proiectelor cu emisii reduse ar putea atrage investiţii private de 20-50 de milioane de dolari.

Investiţia în transportul public, cea mai eficientă

Autorii raportului au estimat că cel mai mare impact l-ar avea investiţiile în transportul public. Construirea unor linii de autobuz speciale ar diminua în mod semnificativ poluarea şi ar reduce timpul de deplasare cu 50%.

În Johannesburg, de exemplu, introducerea unor linii rapide de autobuze a generat venituri de 900 de milioane de dolari doar în prima fază. În Copenhaga, autorităţile estimează că vor avea un ROI cu 19% mai mare datorită unui sistem de autostrăzi pentru biciclete.

Alte măsuri generatoare de venituri sunt cele de eficientizare energetică a clădirilor. Clădirile verzi reduc costurile cu electricitatea, scad temperaturile din marile oraşe şi diminueaza consumul de apă.

Autorităţile din Singapore, de exemplu, şi-au propus să introducă măsuri de eficientizare energetică în 80% dintre clădirile oraşului, până în 2030. Astfel, speră să îşi scadă consumul de energie cu 22% şi să economisească 400 de milioane de dolari.

Sursa: green-report.ro

Luni, 28 septembrie 2015
Vizualizări: 838

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
26
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
61
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
75
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
155