Ecoparcul Ostim va deveni centrul de inovare în Turcia

/ Vizionări: 2730

 

Экопарк Ostim станет центром инноваций в Турции

 

 

Ecoparcul Ostim cu mai multe nivele va deveni un centru de inovare și un incubator de tehnologii eco în Turcia.

În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani
În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani

Dacă în Abu Dhabi este Masdar City  și în Arabia Saudită - KAUST, atunci în Turcia  va fi Ecoparcul Ostim.

Compania turcească ONZ Architects a prezentat  un proiect  ce constituie un magnific eco parc corporativ construit din mai multe nivele  ce va contribui la dezvoltarea industrială a  regiunii Ostim din Ankara, Turcia. Un deal artificial încoronat de superbe acoperişuri verzi, găzduieşte centrul de cercetări ştiinţifice. Proiectul  include şi un centru de afaceri cu mai multe nivele cu birouri deschise și spațioase, funcţionînd în acelaşi timp  ca  intrare în Ecoparc.

Ecoparcul Ostim este conceput pentru a minimiza impactul asupra mediului existent a peisajulului natural, precum și pentru a stimula noua vegetație.

Proiectul scoate  natura în prim plan, astfel încît există posibilitatea de plantare a vegetaţiei și arbuștilor atât în interiorul cât și în afara clădirii, de asemenea oferă  spațiu pentru experimentare și petrecerea seminarelor practice. Terasele suplimentare și zonele în aer liber permit angajaților să se bucure de natura din jur în timpul pauzelor de masă și de odihnă.

 

Экопарк Ostim станет центром инноваций в Турции

 

Clădirea principală, care servește drept intrare în complex are un design de sticlă, imitând filosofia deschisă a schimbului de idei.

Un astfel de mediu necesită multă lumină și un spațiu deschis într-un mediu natural plăcut din punct de vedere estetic, deoarece inspirația rareori vine în birourile întunecate. La fel de important este faptul că proiectul permite angajaţilor de a  comunica, de a începe o conversație, a împărtăşi o nouă gândire.

Există, de asemenea, un amfiteatru modular, care poate fi utilizat pentru scopuri mari și mici, datorită sistemului de planşeuri, care delimitează spațiul atunci când este nevoie.

Экопарк Ostim станет центром инноваций в Турции

 

Pe acoperiș sunt amplasaţi senzori ce reglează iluminatul clădirii și controlul climatic, reducând semnificativ consumul de energie. Sunt incluse o varietate mare de funcţii pentru a reduce consumul de energie și consumul de apă, precum și a  limita impactul ecologic al  proiectului asupra mediului înconjurător.

Pereții de sticlă oferă multă lumină naturală pe tot parcursul zilei. Perimetrul  copacilor filtrează lumina în mod corespunzător în timpul  verii  și lunilor de iarnă.

Birourile sunt prinse în spațiu între două coridoare care asigură o ventilație naturală și  crează un efect de seră în timpul iernii, reducând și mai mult necesarul de energie.

 

Экопарк Ostim станет центром инноваций в Турции

 

Deoarece deficitul de apă este peste tot în Orientul Mijlociu și ar trebui să fie utilizată cu moderație, arhitecții au dezvoltat un sistem de colectare a apei de ploaie și de  reciclare maximă a apelor uzate.

Echipa de proiectare recomandă, de asemenea, un sistem solar și geotermal hibrid pentru a menține căldura în construcție în timpul iernii și să o răcorească  vara.

Экопарк Ostim станет центром инноваций в Турции

 

Acoperişurile verzi crează nu numai un peisaj natural, dar de asemenea ajută la atenuarea impactului de căldură și  monitorizarea calității aerului, ce asigură un mediu  proaspăt  și ecologic curat pentru angajaţi.