ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecoturismul în Riga
 

 

Din toată varietatea eco-turismului din Europa de Nord, vă sugerăm să apreciaţi splendoarea orașului Riga. Aici nu veți găsi industrii dăunătoare, ci o atitudine grijulie faţă de mediul înconjurător, colțuri intacte de natură vie, în care puteți urmări viața animalelor sălbatice și asculta ciripitul păsărilor.

 

Date despre Riga:

Oraş situat pe malul rîului Daugava (în latină: Daugava; în rusă: Dvina de Vest, rîul din partea de nord a Europei de Est), capitala Letoniei - Riga, nu este doar un obiect de patrimoniu cultural UNESCO, dar de asemenea un oraș recunoscut la nivel internațional, ca cel mai curat din Europa. În plus, reprezintă unul dintre puținele oraşe care în continuu, an de an, reduce emisiile gazelor cu efect de seră în atmosferă. În Letonia, este cel mai redus nivel de emisii de dioxid de carbon pe cap de locuitor printre țările europene şi este promovată a doua, după Suedia, cea mai bună politică în domeniul surselor regenerabile de energie naturală.

Riga, vă poate propune o plimbare plăcută pe jos, pe străzile pavate sau zonele forestiere. Sectoarele albastre, care reprezintă căi navigabile și spațiile verzi din parcuri, constituie împreună peste 50% din suprafaţa orașului. Riga, este un oraș foarte comod pentru călătoriile pietonale. Centrul principal are aproximativ două mile (3,22 km) în diametru. Toți participanţii la traficul rutier sunt extrem de politicoşi, aşteaptă cu răbdare, traversarea drumului de către turişti înainte de a-şi continua traseul.

 

1. Grădina Zoologică din Riga 

Grădina Zoologică din Riga, este situată într-o zonă frumoasă şi pitorească a oraşului, Mezaparks (let.), pe malul lacului Ķīšezers. Această grădină zoo, construită în 1912, este cea mai veche din regiunea baltică. În prezent, vieţuiesc mai mult de 400 specii de animale, inclusiv 117 specii care sunt pe cale de dispariție, 84 de specii incluse în Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale (IUCN). Gradina zoologică participă la 63 de programe internaționale privind înmulţirea, în captivitate, a speciilor pe cale de dispariție, cercetările ştiinţifice de conservare a naturii şi depune eforturi mari, pentru sensibilizarea populaţiei faţă de mediul înconjurător. Apropo, în acest an, pe 14 octombrie, Grădina Zoologică din Riga a împlinit 100 de ani.

 

Экотуризм в Риге 

 

2. Velotururi prin oraș

În fiecare zi, în oraşului Riga sunt organizate două tururi turistice pe bicicletă, disponibile prin tot oraşul. Primul tur, denumit Bicicleta Veselă, trece prin Oraşul Vechi, parcuri, sectorul Art Nouveau District. Cea de-a doua rundă, Călătorul Urban, vă va duce la Moscow suburb şi Centrul oraşului. Liderul grupei va răspunde la orice întrebare despre oraș și vă va sugera un local bun, unde vă veţi bucura de produsele de patiserie delicioase și cafea espresso.

 

Экотуризм в Риге 

 

3. Odihna pe litoral

Odihna pe Marea Baltică, în cea mai mare staţiune balneară din Letonia – Jurmala, situată la 25 km de Riga.
Jurmala se laudă cu o clima blîndă, păduri de pin și plaje frumoase de nisip care se întind de-a lungul liniei de coastă. Plajelor Majori şi Jaunķemeri, le-au fost acordate Premiul Internaţional şi Steagul Albastru. Steagul Albastru este atribuit doar acelor plaje, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate şi sunt potrivite pentru înot, în condiții de siguranță.

 

Экотуризм в Риге 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 20 octombrie 2012 17:03
Vizualizări: 2221

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
55
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
176
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
427
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
549