Ecovillage Grishin

/ Vizionări: 11194

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

GRISHINSKIE basme.

Ecovillage Grishin Pe raul Vazhinka era o casa veche. Casa a fost mai mult de o sută de ani. Casa a fost mare, cu două etaje, cu un acoperiş înalt. Înainte de el erau doi copaci de mesteacan, a fost leagăn şi râul curgea, urmat de un drum. Casa a fost un rus aragaz vechi, a trăit război de ţesut şi o mulţime de vase, captivand si alte antichităţi. Pe rafturi de cărţi vechi luat impreuna cu noi casete video, şi ceai "Printesa Noori" - cu zmeură frunze uscate.

Casa în timpul vieţii sale vazut o gramada. El a văzut ţărani "căruţe şi lemn, a văzut vara rezidenţi din oraş şi a rezidenţilor Grishino în 7 generatii. Este în istoria sa a trăit o mulţime de oameni - adulţi, copii şi vârstnici. Ei vin şi pleacă, dar casa a rămas. Intr-o zi a fost achiziţionat de către prietenii mei, şi apoi m-am întâlnit cu casa, a venit pentru a le vizita de nord vara capricios.

Şi pe timp de noapte casa a fost povesti. El însuşi, de a nu fi plictisit. Uneori, unii locuitori au reuşit auzit o poveste într-un vis. S-au trezit şi nu a putut să înţeleagă ceea ce au visat. Unele din aceste povestiri am putut scrie, iar eu îndrăznesc să le ofere în atenţia cititorului. Ei nu sunt mai bune şi nici mai rău decât alte poveşti diferite. Ele sunt pur şi simplu.

DESPRE ONE: Seminar PRO

"Seminarul - aceasta este ceva care în cele din urmă devine inteligent şi ştiu totul -!" M-am gândit. Pe Internet, am dat peste un anunt interesant faptul că la sfârşitul lunii iulie va fi un seminar pe săptămână, în ecovillage Grishino. Ecovillages am fost interesat de o lungă perioadă de timp, dar numai în teorie. Deci, ideea de a seminarului părea tentant. Nu am avut cea mai mică idee despre ceea ce Grishino şi acolo unde este, dar nu ma sperie. I-am trimis o cerere de participare. Şi pentru o societate decentă, pentru a convinge acest eveniment încă, şi St Petersburg, prietenul lui Olya. După ce a primit un răspuns de la Grishino, m-am dus pentru un bilet. Am avut de a merge la Murmansk cu trenul la o staţie de necunoscut am Svir. La casă am fost foarte surprins de faptul că nu a existat nici bilet de 10 zile înainte de tren. Am înţeles de oameni în sud, în călătoriile de vacanţă de vară. Precum şi la nord, de ce? Răspunsul la această întrebare, nu am primit, dar am găsit un bilet într-un fel, cuşetă pe raftul de sus, dar la tren dreapta.

La gara am ajuns cu o oră înainte de tren şi a fost şocat pentru a vedea mulţimi uriaşe de turisti cu rucsaci voinic, caiace, pisici şi câini. După cum sa dovedit în curând, toată mulţimea la spre cizme into trenul meu.

"Acum înţeleg de ce nu există nici un spaţiu -!" M-am gândit, şi a mers la cizme prea - in masina 2. vecinii mei au fost doi ţăran care îşi încetează activitatea 40 de ani, în mod evident turisti. "Asta-i care am cumpărat bilet -!" A dat unul dintre ei, se uită la mine. Sa dovedit că au de gând să merg trei, dar a treia este bolnav, şi au trecut bilet, pe care am cumparat. Recunoscători pentru generozitatea de bilet, m-am dus la culcare, astfel cum a fost la 2:00 noaptea. Alas, masina ansamblu a fost umplut cu turisti. Ei au vorbit, au cântat cântece şi au discutat rute. Am putut auzi numele ciudate, cum ar fi "Shuya", "Kandalaksha", "Livozero. A reuşit să adorm în dimineaţa. Din fericire, Svir gara a venit la o oră, şi m-am trezit la ora 11.

Un ceai si am vorbit cu tovarăşii de drum, am început să se uite pe fereastră. Wieden a fost extrem de rare, păduri şi oraşe. Timpul a zburat de neobservat. În tren Svir opreşte la numai 5 minute, aşa că am pregătit pentru ieşire şi se opri în vestibul. Trenul sa oprit, conductorul a deschis uşa şi am văzut că, în Svir nici o platformă. Am urcat din tren direct la pământ şi a început să caute în jur. I-am promis sa se intalneasca la o staţie de tren. Am constatat că am fost literalmente în picioare în câmp deschis, cu o duzina de piese, şi nimic mai mult pentru a fi văzut. Capul lui darted panica gândit: "Ce se întâmplă dacă nu am cunoscut? Nu ştiu unde să mă duc! ". Apoi am văzut pe prietenul meu Olya, care rulează la mine pentru aLiu, şi a dat seama că a întâlnit. Câteva secunde mai târziu, un bărbat în pantaloni scurţi şi tricou, un păr lung şi barbă. "Vlad" - el a introdus şi a zâmbit.

Cele trei dintre noi sa dus la locul unde restul s-au întâlnit deja oameni. Pe un albastru închis "Uazika" Vlad pe trunchi au fost îngrămădite trei rucsac mare. Un cuplu de rucsaci consta în "Uazika. În "UAZ" Ne-am urcat şapte dintre ei! Alţii, precum a spus Vlad, a ajuns deja în Grishino.

Vlad incluse în muzică auto (chitara spaniola), şi în afara ne-am dus. În mijlocul drumului trotuar sa încheiat, şi a început defalcate grund. Am fost uimit de abilităţile de conducere Vlad, abil runde de movile şi gropi. Am condus aproximativ o jumătate de oră. În cele din urmă, am oprit la drum ... direct in iarba si a ajuns la un pârâu. Atunci când contorul de apă şi jumătate de stânga, şi m-am gândit că acum cădem în râu, şi la acest seminar este de peste, oprirea Vlad. Ne-am urcat din maşină şi am văzut că Vlad voioşie rucsaci de sarcină în barca.
"Vom cruce, şi am venit" - a spus el materie-ton. Încă nu vrea să urce în barcă, râul uitat repede şi rece. Dar Vlad ca un maestru al feribot cu un stâlp, şi în curând am fost dincolo de râu, unde se aflau câteva case de lemn.

Participanţii la seminar a fost de 11 de persoane - 5 din moscoviţii, doi tineri de la Dnepropetrovsk, trei Petersburgers şi unul spaniol, care a sosit în Rusia să înveţe ruseşte. Din grishintsev un seminar la care au participat Vlad & Marina - ca prezentatori, şi Sasha şi Natasha. Din păcate, pentru a descrie în detaliu toate participanţii nu pot, altfel acest text ar fi fără sfârşit. Voi încerca să o fac pe scurt.

Voi incepe cu Michael - un reprezentant bărbaţi cu barbă în anii lor de prim, proprietarul multe talente şi abilităţi utile. În special, Michael deţinut o ceramică, ateliere de lucru şi a efectuat pe meşteşugurile tradiţionale. Deci, programul seminarului se adaugă pentru a lucra cu lut, în beneficiul o roata olarului în Grishino a fost. Michael a adus cu el pe fiul său Fiodor, un băiat inteligent de 4 ani, pe care toată lumea unchiul numit Teodor, că el cumva nu-i plăcea.
Comentariile următoare din Moscova a fost Lena, un sport destul de blonda, profesoară de dans, cu o fiica de cinci ani, Natasha.

Apoi am mers - jurnalist Moscova, entuziasti si predispus la viaţa contemplativă (până când toate de muncă).

Completează imaginea a doi tineri - Dima si a romilor. Dima mine ca un marinar din filme vechi (bărbos, într-o vestă şi o conductă). Romi au reuşit întotdeauna să fie fermecătoare, calm şi politicos.

Echipa St Petersburg constat într-un cuplu căsătorit - Sasha si Oli cu fiul ei mici. Venereologists Sasha a lucrat într-un spital de boli mentale (), asa ca el a avut un umor foarte dezvoltat simţ. De asemenea, el distinge printr-o tendinţă de argumente lungi intelectuală (la mijlocul unde am de obicei adorm). Olga a fost calm şi capul limpede doamnă.

Nu a fost un alt Olga - vechiul meu prieten. Olya de profesie fizician, deci cu raţionamentul inteligent este, de asemenea bine. Ea, de asemenea, îi place să râd ... Sunt un pic ingrijorat pentru Olya - cum ar fi daca ei la seminar. După ce am citit site-ul grishinsky, Olya a emis un fel de "idealişti, ocultisti moraliştii, dar pentru a merge toate aceeaşi minte. Trebuie să spun că temerile mele au fost spulberate la prima zi. Ole-a plăcut foarte mult.
Nu a fost încă un cuplu de tineri de la Dnepropetrovsk - Sasha, foarte sociabil şi iscoditor, şi Diana, zvelt, cu ochi caprui si atent.

Şi, în sfârşit, a existat, de asemenea, Carlos de la Real Zaragoza. Spaniolul creţ şi inteligent în pahare. El a sosit în Rusia pentru a studia Rusă. În limba rusă, el a vorbit de bine. Cu toate acestea, nu toate înţeles ceea ce sa spus ceilalţi participanţi, uneori, au avut de a traduce în limba engleză.

Ugh, se pare, totul! Acum, despre seminar:
Totul a început cu un prânz vegetariene delicioase. După cină am adunat toate în galbencasa (casa comunale, vopsit galben strălucitor, şi chiar în interiorul îngeri pictat). Am stat într-un cerc şi a început şedinţa. Am avut să-ţi spun cine eşti, unde si de ce aici. "

În dimineaţa următoare ne-am adunat din nou, a avut o scurta configurare pentru a doua zi, de starea de spirit, vecinii stânga şi la dreapta, şi a început să discute ceea ce exact este eco-decontare.

În general, seminarul a constat din patru părţi: teoretică (o varietate de discuţii şi interviuri), spectacole de creatie (argilă, de aşteptare, concerte, dans lume), practică (colectarea de salcie-plante, lemn de foc, de gătit cina şi afaceri alte afaceri) şi otdyhatelnoy (Bath excursie cu camionul la lac, plimbare în casa veche şi un colectiv filme vedere, ceremonii de ceai, etc.) În între, participanţii au avut timp să înoate în râu sau doar pentru chat. Asta este ceea ce eu personal nu am timp, asa ca e somn.

Noi Olya decontată pe un pod superb, în cazul în care uscate încă şi mături pentru o baie, şi se simt complet ecologice.

Principalele teme ale seminarului a fost ecovillage ca atare. Sugerează chiar tema "familiei şi educaţia copiilor. Adevărat, avem timp pentru a discuta mai mult în marjelor. Dar cum!

La finalul seminarului am avut un aşa-numit "scaun de aur" - Participanţii la rândul său, se aşeză pe un scaun. Alţii i-au spus că se aşeză pe un scaun, ceea ce le place si apreciaza el. A trebuit să asculte în tăcere, şi apoi spune "Mulţumesc, că ai observat. Şi abia după aceea i sa permis să spună ceva în răspuns.

Am observat reciproc destul de mult. În general până la sfârşitul seminarului, grupul nostru a fost prietenos şi unită, nu vrea să plece. Se părea că am trăit împreună pentru o viaţă întreagă. Medicul Sasha înregistrate pe parcursul vieţii noastre pe o camera video, si ceva suntem chiar posibilitatea de a vedea.

Şi totuşi am reuşit să spectacolul de pe seminar. Scenariul scris de mine şi prietenul meu Olya dat un sfat bun de alţii şi bazat pe filmul "Treasure Island". S-au dovedit destul de distractiv. Cu toate acestea, pentru a colecta toate persoanele necesare pentru repetitii (8) nu a fost uşor. Oamenii tot timpul pustie. Într-un fel sau altul ne repeta de 2 ori, de altfel, am fost într-o joacă un cântec şi dans. În general, am realizat că nimeni nu îşi aduce aminte cuvintele. Am avut pentru a intra în sufleur, care şedea pe scenă şi toate prompting.
Actori reprezentată de o echipă de piraţi şi localnici aborigenilor. Echipa pirat podoaba a fost Dima ca şef de echipaj, periodic spun diferite variante sloganul lui: "Am pofigu toate.

Ar fi frumos, si Sasha, un doctor în rolul de capitan. Aboriginal jucat strălucit Natasha. Aplauze am câştigat cinstit. Înainte de performanta care le-am scris multe note după cum doriţi, dar în final oamenii le juca. Toate coincidenta! De exemplu, Romeo, interesate de problema educaţiei copiilor prinşi într-o notă: "Vreau şapte copii." Romi au încercat să calculeze binevoitor printre cei prezenţi, dar nu a putut. Vlad a dat peste următorul text: "Să dezamagirea ta numai că va fi imposibil să numere toţi prietenii lui", care este relevant. Prieteni el a pierdut de mult pot conta. Dima a vrut să găseşti şi să nu pierd. Şi am şi foarte lung notă, care este compusă ..., desigur, eu sunt.

De distracţie specială este în valoare de îngeri observând. Îngerii vin de la Grishino Finhorna (comunitatea în Scoţia). Ele sunt de pe un card 1942. Pe fiecare imagine cu un înger şi un singur cuvânt. De exemplu, de putere. Sau dragostea. Sau Frăţia. Sau de bucurie. În general, un set de solide. Oamenii iau transformă trăgând un înger şi acest inger ca în cazul în care o persoană determină ziua curentă. După cum se arată practica, îngerul cel mai teribil - o transformare. El a fost prins la prima Dima, şi a căzut bolnav. Apoi, Natasha, şi ea prea îmbolnăvit. Apoi, Ole - şi ea a spus că ea nu a avut puterea de a aduce la frigider sfert de maioneza. Există un înger pură. Când toate drumurile sunt deschise. Eu de obicei, unitatea esteL pentru o excursie pe jos în pădure pentru ciuperci sunt o mulţime de bun, si colecteaza-le uşor.

Sugestii util pentru oamenii colectate Grishin:
• În vara pantofi cele mai utile Grishino - spanked pentru căldură, cizme de cauciuc pentru ploaie si roua, şi adidaşi.
• Practica de lemn de pre-tăiat, supa de bucătar, ciuperci si lumina cuptor, la cartofi sape. În cazul în care trenul are nicăieri - cel puţin se uite la TV, totul este facut, si sunt gata mental.
• Dacă nu sunteţi un masochist - să ia un mijloc de tantari.
• Uneori, în timpul seminarului teribil de foame, şi înainte de cina este încă departe (el este, de obicei la 5). Cel mai apropiat magazin - până la 15 km. În Grishino de 3 ori pe săptămână vine avtolavka, dar există o gamă săraci, şi au o lungă aşteptare, în conformitate cu bunici locale. Deci tu bine luaţi-l cu ceva de mâncare pentru o gustare. La exterior imbunatateste apetitul de 3 ori! De asemenea, să ia ceaiul tau preferat si de alte lucruri urbane. În alimente vegetariene Grishino. Dar, dacă luaţi o conserva de carne de vită carne conservată, şi va avea sub perna ta pe timp de noapte - nici nu va minte.
• Cum se ajunge la Grishino? Când ajungeţi la staţia de Svir, apoi: direct de la statia de construcţie este un drum murdărie incepe. În cazul în care du-te, mergi pe drum asfaltat. Te duci în direcţia în care piesele de cale ferata (prin intermediul ei este un pod). Apoi, văzînd vehicule care trec, fluturand mainile lui, şi spun că în Soginits direcţie. Dacă sunteţi gata să plec pentru bani - te dovezti poate şi la Grishino. Am fost cu prietena mea şi 2 rucsaci în măsură să ia de 150 de ruble. Oficial standuri de taxi 300. Dacă aveţi de gând pentru a obţine gratuit de pe înhămat (care este posibil, în principiu), du-te cât de departe dovezut. Într-un caz extrem, să ia o plimbare. De la gară la Grishino 12 km. De obicei, nimic, dar de echitatie. De exemplu, din lemn. Desigur, daca esti mergi la a lua înhămat, este mai bine să păstreze trenul ajunge la staţia de această dimineaţă.
• Soginitsy - un sat undeva în kilometru de Grishino. Ea este mai bine cunoscut pentru masele populaţiei. Apropo, Soginitsah este o biserica foarte frumoasa din lemn din secolul al 17-lea, care este în valoare de văzut.
• Asiguraţi-vă că pentru a aduce un simţ al umorului! Sentiment de importanţa de sine şi plinătatea cunoaşterii central să fie atent la ambalaj, folie cu o casa panglică roşie şi să plece. Şi atunci va fi adăugaţi nici cunoştinţe noi!

Anna Krol
ladim.org


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.