ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecovillages — un nou mod de a trăiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

In cautarea nu este niciodată în întregime în condiţii de siguranţă - el se împiedică în mod constant, dar niciodată nu cade. Deepak Chopra "modul în care un magician.

Viata este un oraş modern-locuitor taie din natura. Puţini dintre noi pot auzi pasari cantatoare în dimineaţa şi privi apusul soarelui. Aerul curat şi limpede râu, linistit si calm, cerul înstelat, şi urmări luna - toate acestea de lux pentru un locuitor al oraşului. oraşele mari au devenit centre de stres, poluarea mediului şi solitudine mentale.
Unii oameni a pune sus cu el, altele petrece vacanţele si week-end la cabana sau în campanii. Şi acolo sunt oameni care încearcă să găsească un nou mod afară de acest lucru - crearea ecovillage.

De ce sunt ecovillage? S-ar părea că cumpere case în mediul rural şi a respira aer proaspăt. Din păcate, astăzi majoritatea satelor ruseşti în relaţiile economice şi culturale sunt într-o dilema. Tinerii care părăsesc oraşul. agricultorii rare nu poate salva situaţia.

La ecovillage acelaşi timp - un grup de oameni de suflet care au ca suport reciproc punct de vedere economic şi psihologic. Este Ecovillage pe o idee fundamentală.

Ecovillage pot exista sub forma de comunitate, şi sub formă de ferme individuale, cooperând reciproc.
În Occident, ecovillage primul în sensul modern al cuvântului a apărut în 60 de ani de secolului al 20 - împreună cu mişcarea hippie, a crescut interesul în om interioare lumea, şi de conştientizare a problemelor de mediu în societatea occidentală.

Cel mai mare şi cel mai cunoscut eco-decontare în Occident - Comunitatea Finhorn în Scoţia (există întotdeauna sunt aproximativ 500 de oameni, şi mai multe mii de oameni în fiecare an să participe la diverse programe educaţionale în Finhorne). Finhorn a fost infiintata acum 40 de ani, doua familii care au achiziţionat un teren mici de teren şi de o remorcă de a trăi, şi a început să se reproducă pe nisip, legume şi flori (mai mult spre surprinderea dintre vecinii lui). Acum vin aici oameni din întreaga lume - face cunoştinţă cu ekoposelentsev stil de viaţă.

Multe Ecovillage în SUA. În Europa, nou creat GEN. - Europa (Uniunea Europeană Ecovillage).
Înapoi la sfârşitul secolului 19, un şef indiană a spus: "Atunci când peştele ultima este prins şi tăiat ultimul copac, oamenii vor da seama că banii nu este comestibilă."

Europenii occidentali au realizat acest adevăr simplu şi a început să restabilească pădurilor sale. Suntem încă, din păcate, sunt departe de realizare. Deşi copacii avem multe altele! Asta este tot taie - se pare că, dacă am porni de plantare. Şi în timp ce vânzarea activ lemnului şi a altor resurse naturale.
Dar, în Rusia există oameni cărora le pasă de problemele de mediu. Există ecovillage Rusă.

/ Articole / ecoset_newway / scheme.jpg
Una dintre ideile principale ekoposelentsev - ideea de management de mediu atent. Ekoposelentsy utilizarea activă a energiei alternative (solare, motoare eoliene, hidro mini-) şi a tehnologiilor de mediu în agricultură.

Dar, de conservare şi de augmentare a resurselor naturale - aceasta nu e totul. Există două idei care stau la baza ecovillage rusă:
Ideea de "umanitate". Aceasta se poate manifesta, după cum urmează calea spirituală, în care menţinerea de climat psihologic confortabil în comunitate, etc Asta este, oamenii din ecovillage poate conta pe o atitudine de respect pentru ei înşişi, şi de soluţionare a eco-oferă o oportunitate de a dezvolta cele mai bune calităţi umane.

Ideea de a "crea propriile maini." Cele mai multe dintre elementele pe care le folosim în oraş, fără chip ". Noi cumpărăm produse ambalate în celofan şi a crescut de cineva necunoscut, şi fabrica de îmbrăcăminte aleatoaresupremaţia tion, trăiesc în case construite de către străini, du-te la locul de muncă, care este definit deja norme de conduită. Destul loc pentru creativitate este redus!

] / Articole / ecoset_newway / by_hand.jpg
O viaţă în ecovillage - posibilitatea cu mâinile sale de a construi o casă, să crească o grădină, face unele lucruri. crea ekoposelentsy Multe ateliere de lucru - ţesut, ceramică, etc
Mai mult decât atât, viaţa în natură - este de sănătate, este o oportunitate de a comunica mai mult cu familia sa. Ecovillage permite, de asemenea (sperăm) de a crea mediul dorit sociale pentru ei şi copiii lor.
În general, avantajele unui astfel de stil de viaţă foarte mult. Dar există dificultăţi (ca în orice caz). Care sunt principalele dificultăţi cu care se confruntă persoanele care doresc să creeze eco-decontare?
Absenţa unor facilităţi obişnuite urbane şi o abundenţă de muncă fizică simple (nu sunt folosite pentru a nu este uşor. Cu toate acestea, acest lucru ar putea eluda parţial - pentru a crea cel mai confortabil mod de viata, folosind Legacy în oraşul de cunoştinţe şi de mijloacele materiale pentru a găsi alte surse de venituri, altele decât agricultura, etc ).

Notorii "uman" factor, în special în aşezări de tip comunitate. În cazul în care oraşul lucraţi cu unii oameni, stau cu alţii la domiciliu a face cu un al treilea, apoi aici sunteţi constant a face cu aceiaşi oameni. În plus, în viaţa comunităţii de multe ori trebuie să ia decizii în mod colectiv, şi să compromită (fără de care viaţa în comunitate este imposibilă, în principiu). Aceasta nu este întotdeauna confortabil pentru oamenii obişnuiţi cu structura ierarhică a societăţii.

În Ecovillage trebuie să îşi asume mai multă responsabilitate. Oamenii care nu vreau să fac nimic şi sperăm să te free ride pe cineva de gât altcuiva "în ecovillage care nu sunt necesare - şi funcţionează destul de bine.

Temeiul juridic pentru Ecovillage nu a fost încă dezvoltat. În consecinţă, pentru a rezolva problemele cu documente şi cu autorităţile locale sunt lăsate la colonişti. Unele ferme decora, altele - organizaţii ale societăţii civile.
Apropo, autorităţile locale nu împiedică întotdeauna. Există multe cazuri în care autorităţile locale să contribuie la cele mai bune din ecovillage. Şi localnici, de asemenea. Multe lucruri depind de comportamentul ekoposelentsev.

ecovillage Rusă încă tineri - cel mai mare dintre ele nu mai mult de 15 de ani.
Cel mai renumit din Rusia Ecovillage - Comunitatea Kitezh (în regiunea Kaluga, Comunitatea este formată din cadre didactice şi orfani - un fel de casa de copii bazate pe comunitate. Proiectul este sprijinit de stat), Ecovillage Grishin (Leningrad regiune), care efectuează diverse seminarii, Nevo -Ekovil în Karelia. Nu există încă o anumită formă de zhini publice că nu aş apela ecovillage, dar în multe privinţe acestea sunt similare la formularul de Ecovillage. De exemplu, "Tibercul" în Ţinutul Krasnoiarsk (comunitate de adepţi Vissarion. Din punctul meu de vedere, nu este eco-decontare şi comunitate religioasă, dar cu elemente de ecovillage - viata in natura, agricultura de subzistenta, etc.)

Interesul pentru un astfel de mod de viata, ca ecovillage în societatea rusă este în creştere. Există ecovillage noi ("Ark", "Liubinka" şi altele). Motivele pentru această oarecum:
Ecologie mega Rusă în mod constant în aproape toate deteriorarea indicatorilor (poluarea aerului, apa, zgomot, etc);
Ca sat un oraş modern şi modern, nu a furnizat astfel de oportunităţi de auto-actualizare, astfel cum a eco-decontare, pe care participanţii înşişi a crea un mediu social, şi se poate combina o viaţă în natură, cu creativitate şi activitate socială.

Mai mult, viaţa în ecovillage - o sansa de a face cunoştinţă cu ei în serios. Şi să simtă luxul de a comunicării umane. Stai cu Pamantul si creatiile sale.

Există un nivel tot mai mare de constiinta de o parte a populaţiei şiNivelul de sensibilizare privind diferite probleme de ecologie, psihologie si viata spirituala care anterior au fost închise pentru public.

Oamenii doresc să costul vieţii lor, bazându-se pe cunoştinţele lor. Intregul mediu social nu este gata, dar unele grupuri de entuziaşti gata să construiască o viaţă nouă în său o comunitate separată. Modificarea condiţiilor economice. De creştere a libertăţilor politice şi independenţei economice.

Istoricul (Rusia înainte de 1913 a fost în principal o ţară agrară, cu un număr mare de comunităţi ţărăneşti).


Prezenţa unui număr suficient de terenuri libere.
Până în prezent, circulaţia ecovillage există ca o iniţiativă a cetăţenilor. Statul nu reacţionează la acest proces. Dar, probabil, în cazul în care Ecovillage va fi mai mult, va exista un efect de "maimuţă suta" (după o acţiune începe să facă unul dintre cele 100 de maimuţe, ea începe să repete tot pachetul). Desigur, migrarea în masă a locuitorilor oraşului în ecovillage nu este de aşteptat.

Dar chiar dacă locuitorii din Ecovillage va fi de 1% din totalul populaţiei, ele devin o forţă creatoare în societatea noastră (în virtutea mare socială şi creative ekoposelentsev activitate). Deci, ce este viitorul acestei mişcări este.

Marţi, 23 ianuarie 2007
Vizualizări: 11420

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
65
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
293
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111