ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Efectele nebănuite ale gîndirii pozitive




 

 

Un nou studiu efectuat de cercetătorii elveţieni a demonstrat în mod practic puterea şi eficienţa gîndirii pozitive. Conform rezultatelor, subiecţii care susţineau şi credeau cu convingere că se simt bine, sînt sănătoşi şi totul le merge din plin beneficiau într-un final de o viaţă mai lungă şi o sănătate mai bună comparativ cu persoanele pesimiste, relatează Daily Mail.

Cercetătorii au luat în calcul şi factorii de risc care influenţează speranţa de viaţă precum: fumatul, alcolismul, bolile cronice şi hipertensiunea arterială. În timpul deceniului 7 al secolului trecut, un eşantion de peste 8.000 de persoane a fost supus experimentului gîndirii pozitive.

Treizeci de ani mai tîrziu, participanţii la experiment au fost diagnosticaţi din nou, iar cercetătorii au descoperit cu surprindere că persoanele care au gîndit pozitiv în privinţa stării lor generale de sănătate au trăit mai mult decît cele pesimiste.

"Studiul nostru demonstrează încă o dată că persoanele care se vizualizează ca avînd o stare de sănătate excelentă ajung să trăiască mai mult decît celelalte. Factorii decisivi în cadrul acestui proces includ o atitudine pozitivă, o estimare optimistă a realităţii înconjurătoare, precum şi o stare de automulţumire în privinţa vieţii personale", declară David Fah, cercetător în cadrul Universităţii din Zurich.

Conform datelor remise la sfîrşitul studiului, bărbaţii care credeau că starea sănătăţii lor este una preponderent negativă, aveau de 3,3 ori mai puţine şanse de supravieţuire decît cei care susţineau că se bucurau de o sănătate excelentă. În cazul femeilor, cele cu o gîndire negativă prezentau un risc de 1,9 ori mai mare de a muri decît cele care se autoevaluau pozitiv.

În ciuda acestor rezultate, unii experţi în domeniu nu sînt convinşi de puterea gîndirii pozitive în cazul menţinerii sănătăţii pe termen lung.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 22 februarie 2012 9:31
Vizualizări: 2328

Citiţi de asemenea

Poți să încerci această tinctură în caz de amigdalită și să o bei și în scopuri preventive...Pentru a pregăti tinctura...
78
Usturoiul este folosit pentru multe afecțiuni legate de inimă și sistemul circulator. Aceste afecțiuni includ tensiune...
73
Tom Brown, inginer la pensie, personal a salvat de la dispariție 1200 de soiuri de mere. Pasiunea sa constă în căutarea ...
214
Complexul budist Maixi Shan este situat în provincia Gansu, în nord-vestul Chinei. Este un complex arhitectural uimitor,...
262