ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eficientă microorganismelor — în speranţa de a planetei.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Eficientă microorganismelor - în speranţa de a planetei. http://microb.ru/empl.htm

În schimb prefaţă

Este vorba despre o tehnologie japoneza nou, care a fost recunoscută şi serios pusă în aplicare, ca parte a politicii sale naţionale în multe ţări din întreaga lume. Numărul acestora este în continuă creştere, pentru a numi doar o parte din Asia - Thailanda, Malaezia, Indonezia, Filipine, Coreea, Taiwan. Pakistan, Bangladesh, India, China, America de Sud - precum Brazilia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Peru, Nicaragua, Mexic este, de asemenea Americii, Canada. Franţa, Germania, Spania. Portugalia, Elveţia. Interes în tehnologie sunt adesea o serie de ţări din Africa şi Europa de Est. Aşa cum vom vedea, lista include ţări cu niveluri diferite de viaţă şi a dezvoltării economice, dar ele toate problemele parts comune. Această producţie eficientă a alimentelor de calitate, mediul şi sănătatea umană. Practica a arătat că noua tehnologie poate aduce o contribuţie semnificativă la îmbunătăţirea globală a stării ecologice a planetei noastre, rezolvarea problemei poluării prin operaţiuni de curăţare de mare. Prin utilizarea acestei tehnologii în agricultură, într-o dispoziţie eficientă a produselor alimentare de înaltă calitate menţinând în acelaşi timp de utilizare a resurselor noastre naturale atat de pretioase. Şi, ca o consecinţă a îmbunătăţirii generale de sănătate a populaţiei. Se estimează că aplicarea combinată a EM - doi - trei miliarde de tehnologie reduce costurile pentru a rezolva problemele de mediu, furnizarea produselor alimentare, costurile de îngrijire medicală.
Uimitoare putere de regenerare microorganisme anabiotic.
Introducerea noilor tehnologii va începe prin a explica cele două forţe dinamice opuse care exista in natura. Primul - puterea de regenerare, umple de viaţă şi de circulaţie, este productivă, utilă şi dătătoare de viaţă. Aceasta este puterea de viaţă. Prin contrast degenerare reprezintă dinamica de eşec; aceasta conduce la dezintegrare, stimuleaza si accelereaza descompunerea şi se dezintegrează, poluării şi otrăvire, obţinându bolii, în cele din urmă moartea. Ea antiproduktivna, agenţi patogeni şi necrotice.
Ce este în spatele acestor forţe, pe care le iniţiază şi regulament? Cercetarea arată, de control de regenerare şi degenerare depinde în totalitate de cea mai mică de forme de viata, cunoscute colectiv ca "microorganisme". Astfel, norma de tip regenerare sau anabiotic de microorganisme oferă o procesele productive, datatoare de viata, dimpotrivă, preponderenţa agenţilor patogeni degenerative sau microbiene duce la procese de distrugere, degradare.
starea solului - un indicator precis care dintre cele două forţe acum la putere. De exemplu, sol saturat microorganisme anabiotic sau de regenerare sunt extrem de fertil. Plantele cultivate pe soluri sunt favorabile creşterii şi sănătăţii uimitor, fiind liber de buruieni şi de boală. Şi ce minunat, astfel de soluri, fără agrochemists, pesticide şi îngrăşăminte chimice, arată o îmbunătăţire constantă şi continuă. În cazul în care solul este dominat de neurodegenerative sau agenţii patogeni, de creştere a plantelor este încetinit şi vor creşte bolnav şi slab, sufocat de buruieni si daunatori, în imposibilitatea de a produce aproape nimic fără ajutorul agrochimice şi de îngrăşăminte artificiale. Din păcate, o astfel de condiţie degradate, a solului epuizate are tendinţa să crească chiar şi în ţările cu un nivel ridicat al tehnologiilor agricole. Deci, în Japonia ultimele sunt de până la 90% din sol. Mai mult decât atât, am avut o situaţie în care utilizarea în continuare intensivă a produselor agrochimice, pesticide şi îngrăşăminte artificiale, împreună cucu echipamente grele agricole distruge mediul întreaga noastră. Pentru că se întâmplă, spre deosebire de legile naturale ale evoluţiei, ca să spunem aşa, forţată "stoarcere" a forţelor de producţie a solului.
Într-adevăr, în trecutul îndepărtat de pe Pamant, cu mult înainte de oameni, solul are puterea, suficient pentru a ridica un imens din lemn de pe planetă. Acest lucru sugerează că solurile s-au saturat microorganisme anabiotic tipul şi proceselor naturale susţinută de capacitatea microorganismelor de a samoproizvodstvu continuă, auto-îmbunătăţire, de exemplu, fertilitatea solului a fost inepuizabile. Şi, dacă ne imaginăm că o asemenea stare de sol va fi menţinut până la data, am putea cu uşurinţă şi fără nici o influenţă artificiale pentru a obţine recolte bogate de culturi agricole. Prin urmare, dezvoltarea de noi tehnologii agricole, capabil să restabilească solului primul născut, devine cel mai promiţător. De aceea ni se pare că viitorul metodele de gestionare pe baza mikrobiologicheskihsledovany. Aici succesele incontestabile obţinute EM tehnologii dezvoltate de japonezi microbiolog Higa Tero. În calitate de autor, tehnologia a creat chiar de natură să solurile cele mai sărace înainte în direcţia de regenerare în cel mai scurt timp posibil. Se pot face mici micro-organisme, identificate ca EM, adică "Microorganisme eficient". EM - o marcă colectivă un grup important de microorganisme responsabile pentru procesul de regenerare, în cadrul a două forţe dinamice in natura, care sunt menţionate mai sus. Când unirea lor este prezent în sol, şi sunt reproduse în cantităţi mari, acesta stimulează procesul de regenerare, curata aerul şi apa continuta in sol, şi creşterea plantelor este consolidată. O altă caracteristică pozitivă a microorganismelor anabiotic colectate în grupul EM, este că secreţiile acestora conţin cantităţi mari de elemente nutritive pentru plante şi pentru animale. Rezultatele obţinute cu utilizarea tehnologiei EM sunt stabile, deoarece acestea sunt realizate prin intermediul unui naturale şi ţinând loc spontan, procesul de auto-susţine de sinteză. Acest proces, în esenţă, este o lucrare sofisticate de natura, nu are nici contradicţii şi anomalii care ar putea crea efecte secundare negative. Astfel, utilizarea de EM în cultivarea diferite fructe tropicale, a avut anterior flori şi fructe doar o dată pe an, a condus la recolte repetate, şi cu creşterea volumului lor. recolta castravete Uimitor, care dau de obicei doar una făt în priză, cu utilizarea EM în priză a fost obţinut 4-5 castraveti. Acelaşi lucru sa întâmplat cu rosii: numărul de fructe pe Bush crescut de la 30 la 300. În plus, produsul colectate au arătat că îmbunătăţirea calităţii gust şi valoarea nutriţională a crescut, iar aceste proprietăţi nu sunt pierdute după depozitare prelungită.
Apoi, vom continua povestea de alte caracteristici de mare de tehnologie EM în activitatea umană. Dar, în primul rând, revizuirea pe scurt esenţa ideilor şi a rezultatelor cercetării Higa Thero, care ar putea explica natura EM.
EM este un concentrat lichid. De fabricaţie se efectuează în containere mari, ca urmare a cultivării de mai mult de 80 de specii de microorganisme. microorganisme colectate aparţin la 10 ordine, la rândul său, reprezentând 5 familii şi să includă atât specii aerobe si anaerobe. Aceasta este probabil cea mai proeminentă a EM. Adevărul este că, pentru existenţa unor microorganisme aerobe nevoie de oxigen, si anaerobe este contraindicat, de exemplu, EM este produsul de co-existenţa a două grupuri de microorganisme cu condiţiile de viaţă opuse. Până de curând, în microbiologie sa considerat că doar cateva specii de microorganisme poate fi studiat în total, mai mult
respinge posibilitateacoloana vertebrala a unei culturi în care ar fi conectat bacterii incompatibile, deoarece, în astfel de experimente, de regulă, ele distrug doar reciproc. Cu toate acestea, această sarcină aparent imposibil de rezolvat a fost Higa Tero. Baza a fost o ipoteză despre posibilitatea de sinteză a microorganismelor care nu sunt consecvente în modul de existenţă, dar care au un tip similar de relaţii dinamice - regenerative sau degenerative. Primul tip, şi a fost luată ca bază pentru integrarea propuse. După mai multe încercări nereuşite, în unele experimente, autorul a descoperit că în cele din urmă organismelor de regenerare de tip, în ciuda diferenţelor de condiţiile de viaţă, pot coexista în acelaşi mediu în modul de surse de putere activă de schimb. Reţineţi că, de-a lungul fel a fost tehnologia open source pentru a crea un astfel de regim de mass-media speciale biologice. În plus, sa dovedit că un trai în comun, în acest mediu nu este numai reciproc avantajoase, dar este acumularea de proprietăţi pozitive ale combinate micro-organisme. Acest proces a fost observat pentru prima oara sub microscop Higa Tero în droguri, care a co-exista doua varietati de microorganisme care trăiesc în fotosintetice sol şi de azot de fixare bacterii. Fiecare dintre ele îndeplineşte o funcţie vitală de retenţie a azotului în sol, dar in acelasi timp, condiţiile de coexistenţă a acestora sunt diametral opuse. bacterii anaerobe fotosintetice sunt şi nu pot tolera oxigen, azot şi de stabilire a supravieţui prin oxigen, adică Ultimele aerobic manca organice, care susţine, de asemenea, reproducerea lor a continuat. Ca în orice viaţă, în timp ce există reziduuri, ele servesc ca sursa de hrana pentru bacterii fotosintetice, la rândul lor, produc deşeuri sub formă de materie organică absorbită de Azotobacter. Se remarcă faptul că schimbul de produse alimentare sau ciclu are loc la un stadiu în care reproducerea excesiv de Azotobacter care au nevoie de oxigen, care să conducă la o stare de deficit de oxigen, însoţit de eliberarea de compuşi de hidrocarburi care sunt activ utilizate de bacterii anaerobe fotosintetice pentru propriile nevoi, oferindu-le posibilitatea de a trăi şi de a reproduce. Convinsă că o astfel de schemă de sinteză funcţionează cu succes, Higa Thero a fost capabil să combine într-un mare grup de microorganisme bioculture anabiotic, numărul unic de specii (peste 80) şi, aşa cum deja menţionate, acestea se aplică tuturor atât aerobe si anaerobe specii. În plus faţă de un grup de bacterii fotosintetice includ acid lactic bacterii, drojdie, ciuperci şi eficiente enzime, fiecare în felul său este util pentru viaţa umană şi plante. Verificarea eficienţei obţinute bioculture domeniile deschis o caracteristică importantă a microorganismelor care populează solului. Observaţiile au arătat că din multitudinea de nenumărate microorganisme care trăiesc în sol, marea majoritate a acestora oportuniste în natură, adică multe ori ele diferă în capacitatea lor de a urmări "lider", în principal pentru a ajusta pentru acţiunile de direcţia dominantă. Cu alte cuvinte, grupul dominant a microorganismelor din sol şi a stabili dacă acesta este de regenerare sau degenerative. Există o luptă constantă pentru dominaţia între câteva specii comune, în timp ce milioane de micro-organisme sunt pur şi simplu aşteaptă rezultatul, iar apoi se adapteze şi să respecte caracterul câştigător. Evident, cât mai curând specii anabiotic vor fi câştigătorii, atunci toate alte microorganisme le va imita şi urmeze conducerea lor. Un efect similar se realizează şi, atunci când a introdus în sol grup de microorganisme anabiotic EM. Cu o colecţie de putere utilă generate de acestea, este atins un mesaj universal al tuturor altor microorganisme în partea de regenerare, oferind astfel un sol forţă de producţie.
Acum, una mai mult perspectivele remarcabileFie deschis cu utilizarea tehnologiei EM. Printre bacteriile fotosintetice care exista in natura, unele specii capabile să reziste la temperaturi extrem de ridicate, în unele cazuri până la 700 ° C, în absenţa oxigenului. Singura explicaţie posibilă a modului în care creaturi astfel a aparut pe Pamant, este faptul că acestea au evoluat de la forme de viata in spatiul cosmic, iar mai târziu a apărut pe planeta noastră, atunci când ea a fost o minge de foc, şi la astfel de condiţii extreme, au reuşit să găsească surse de aprovizionare şi de a dezvolta. În ceea ce ştim, ele pot fi, de asemenea, vazut ca o sursa de viata de pe Pamant. Deci, în grupul EM de microorganisme anaerobe au fost identificate urmaşii celor care au generat primele forme de viaţă pe planeta noastră. Apoi, menţinând în acelaşi timp condiţii pentru coexistenţa fructuoasă cu organisme aerobe, imposibilitatea de a le extrage din relaţiile stabilite cu anaerobi, alte şi să sintetizeze într-un grup separat în cadrul populaţiei generale cunoscut sub numele de cultura EM. Probabil comportamentul ulterior de astfel de organisme, în cazul în care EM apărut în zone care sunt acum periculos poluate de pe planetă, asemănătoare condiţiilor de habitat ale stramosilor nostri de microorganisme, în cazul în care acesta a construit o combinaţie de dioxid de carbon, amoniac, metan, hidrogen sulfurat şi alte substanţe chimice dăunătoare pentru o viaţă. Că acestea sunt un teren propice pentru aceste creaturi mici, care imediat a început să consume toate de-o prin furnizarea de omologii lor de aerobic pe alimente EM ca deşeuri organice. Şi consecinţă a unei astfel de schimb fructuos este purificarea "periculoase", sursele de un astfel de om dispreţuit de poluanţi şi infecţioase şi îmbunătăţirea incontestabilă a aerului, apei şi solului. O serie de experimente practice confirmat realitatea procesului de presupusa. Astfel, în una din aceste EM a fost plasat într-o capacitate tripla, utilizate pentru sisteme de canalizare tratare a apelor uzate. Stocuri care trec prin sistem, s-au adunat din mai multe surse diferite, inclusiv sisteme de instalatii sanitare, spălătoriile, care a folosit detergenţi sintetici. Şi acum, prin rularea EM în acest sistem, a devenit posibil pentru a curăţa apei reziduale într-o asemenea măsură încât să poată fi folosit în siguranţă ca apă potabilă în 24 de ore. În prezent, biblioteca publică, Gusikava operează EM - un sistem de epurare a apelor reziduale cu un ciclu închis. Aplicarea acestuia a dat economii extraordinare: în cazul în care contribuţia la sistemul de EM plata anuală de utilizare a apei a reprezentat timp de 12 de mii de dolari, apoi, după intrarea în sistemul de plată a fost redusă cu 20 de ori, de exemplu, sa ridicat la doar 600 dolari.
Cred că va impresiona şi faptul următoare de viaţă în Japonia. Adevărul este că în oraşele mici şi satele din scurgerea Japonia şi deşeuri din casele se încadrează în canale deschise, care au fost mult timp a avut loc de-a lungul străzilor. Vă va surprinde cu un absenţa completă a mirosurilor neplăcute şi apă curată în canale. Desigur, aceasta este dincolo de orice îndoială rolul de tratament atentă a japoneză de natura, dar de asistenţă, de asemenea, important în acest sens, cu condiţia de EM. Având în vedere faptul că în fiecare casă există dispozitive speciale prin care apa reziduală de la bucatarii, toaletele, duşurile sunt un proces constant de EM-de droguri, şi a obţinut astfel de impresionant beneficiile pentru mediu. Agricultorii din Japonia, în plus faţă de scopuri agricole inceput sa experimenteze cu EM-droguri şi alte domenii conexe. Au fost descoperite inovaţii uimitoare în prelucrarea deşeurilor organice rezultate de prime şi cele transformate, cum ar fi deşeuri alimentare, reziduuri de uz casnic şi alte instituţii ale puterii. Manipularea economie gunoi EM-de droguri, nu numai cruţată de mirosuri neplacute asociate cu putrezire în pete, în cazul în care deşeuri alimentare, care a apărut, de asemenea, dăunători, boli care provoacă microbi, dar este dovedit faptul că deşeurile fermentate după operaţii de şlefuire sunt îngrăşământ excelent sub forma de compost. În această privinţă,veninul de oraşe în Japonia a fost adoptat programul de mediu pentru care punctele de colectare special amenajat sunt luate pentru deşeuri alimentare, deja prelucrate EM - preparatelor în containere speciale de rezidenţi din zona. Acelaşi lucru a avut obligaţia de scoli si institutii de catering. Apoi, intr-o mica fabrica moloz, după operaţii de şlefuire şi prelucrare ulterioară, s-au găsit pe câmpurile de agricultori ca îngrăşământ. Prelucrarea solution bovine EM stilouri şi completările mici la băutura de animale şi păsări au fost eficace împotriva duhoarea şi scurgerile poluate şi evacuările provenind de la fermele zootehnice şi ferme, de compensare a aerului şi a mediului acvatic care conduce la starea de sănătate a animalelor şi păsărilor. Astfel, lucrurile pe care le considerăm corupt, murdar şi mirositor, servesc drept hrană pentru cultură EM.
În plus faţă de beneficiile de EM, care a apărut în domeniul agriculturii şi producţiei de alimente pentru a combate poluarea, observăm că EM este, de asemenea, promiţătoare în acest domeniu important al sănătăţii umane. Deşi rezultatele cercetării în acest domeniu sunt încă o recomandare, cu supraveghere medicală obligatorie, dar putem la punct o serie de boli pentru care EM are un efect pozitiv. Acestea sunt problemele asociate cu tractul gastro-intestinale. Deoarece EM-X (EM-X), una dintre cele mai recente evoluţii ale tehnologiei EM, datorită calităţilor antioxidante chiar mai mari decât cea a convenţionale EM, are un efect benefic asupra microflorei intestinale. Acţiunea sa prevede cote utile specii anabiotic între un număr mare de microorganisme natural găsit în tractul gastro-intestinal, eliminând astfel consecinţele negative. Şi cu privire la proprietăţile benefice ale EM-droguri sunt neapărat interesaţi de gazdele noastre. Deoarece produsul conţine microorganisme care contribuie la procesul de fermentare (fermentare), este ideal pentru copt şi gătit muraturi, atât de populare în Japonia şi avem. Numai o cantitate mică de droguri, adăugate la apă atunci când lucrurile de spălat din bumbac, protejând materialul de daune, mai susţine un nou tip de lucru. Şi, în sfârşit, eficienţa costurilor tehnologiei EM. Chiar şi în utilizarea aer liber, utilizarea EM costurile din aceeaşi familie de 200-300 de ruble pentru sezonul de vară.
EM dă rezultate şi în Buriaţia.
Din iarna anului 1998 în Buriaţia, împreună cu experţi japonez stabilite producţia de EM-1, un analog de droguri japonez, cunoscut sub numele de opţiunea de nord. EM-1 a fost utilizat în horticultură, agricultură, creşterea animalelor, ferme de păsări din diferite republici.
Ca rezultat, experimentul de "Sf. Nicolae" prin hrănirea bovine complexe tineri, chiar în prima lună de utilizare a EM, o creştere în greutate a fost de 350 de grame. La fermă de vaci în prima săptămână a EM-1 producţia de lapte de zi cu zi a juninci grupul experimental a crescut cu 1 litru. În sectorul privat, desigur, puteţi obţine rezultate mult mai bune. Doza de EM-1 a fost de 50 ml pe zi pe cap de locuitor. La ferma de porci IChO COP "Sud" şi cu fracţiune de normă ferma Seleginsk CVC experiment au arătat că porci şi purcei, ţinând de EM-1, îmbunătăţeşte digestibilitatea furajelor, reduse caz. Creşterea în greutate medie în grupul experimental este mai mare decât în control la 14% -17. În plus, a arătat că EM-1 este bun medicamente în enterită. La o zi după aplicarea de droguri în două-trei ori doza opreşte diaree la purcei şi porci. Această rată a consumului de EM-1 la momentul experimentului a fost de a semăna - 10 ml. o zi la porci vechi de 2 luni - 2 ml, de 3 luni vechi - 2,5 ml. Teste pe plantă de păsări de curte SA Ulan-Ude şi a dat următoarele rezultate: siguranţa pui de zile de la vârsta de o lună utilizateţia de droguri mai mare decât de control în 2.37 ori, 40 - o zi la 2.97 ori. Păsări mai puţin predispuse la boli, puii de o greutate de o zi pentru 20 de zile utilizarea de droguri la 6 grame, şi de 40 de zile la 20 de grame. decât controale. Pui "de stabilire a-ouătoare, luând de EM-1, este mai puţin dependentă de furaje de calitate inferioară, sporeşte siguranţa. În sectorul privat se poate obţine cu uşurinţă producţie de ouă stabilă în timpul iernii. rata de consum cu următorul text: pui 1 la 10 de zile de la -0.18 ml pe 10 pui de la acelaşi număr de pui, dar a doua zi 11-20 - 0,36 ml şi, în consecinţă, a doua zi 21-30 - 0,64 ml, 41 -50 zile - 1,1 ml., 51-60 zile - 1,24 ml, 61-70 zile -1.34 ml. Pentru găini ouătoare rata a fost de 2,6 ml / zi, timp de 10 de păsări. Medicamentul este diluată într-un raport de 1: 250 şi se adaugă la hrana uscata. Calculele arată că o creştere în producţia de lapte justifică costul de produs EM în creştere de 5-6 ori în creştere în greutate de viţei - de 10 ori creşterea în greutate a porcilor din 20 de ori. În avicultura industriale în acelaşi aliment, dar cu un adaos de EM, costurile suplimentare sunt justificate de 20 de ori.
În horticultură EM Center ofera experimente în sere municipale din fermele de blana si pe strada. Trubacheeva. Cel mai bun rezultat a fost obţinut în fermele de blana, în cazul în care randamentul de castravete a fost majorat de 3,5 ori în comparaţie cu controalele. Si asta este foarte important, EM tehnologie a permis să înceapă colectarea de fructe timp de două săptămâni mai devreme decât în brazde în cazul în care a folosit metoda tradiţională de cultivare cu utilizarea îngrăşămintelor chimice. Dublu creşterea randamentului obţinut pentru alte culturi de legume, vinete, ardei gras. Rezultatul cel mai impresionant, având în tomate, creşterea randamentului, a fost de 500%. Greutate mai mare de fructe a ajuns la 850 de grame. În zonele suburbane, ai căror proprietari au participat la experiment, a remarcat că castraveţi şi roşii îndurat mai bine schimbările de temperatură şi rece, bacteriosis fost mult mai puţin. Ibidem observate efecte benefice de EM pe tufişuri fructe (zmeură, coacăze, cătină albă, cireşe), sub influenţa EM, acestea dau lăstari mai tineri şi mai rezistente la boli. Truckers Numeroase trimiteri arată că doar o săptămână după udare soluţia EM îmbunătăţeşte caracteristicile externe ale culturi de legume, a arătat verde cu luminozitate ridicată frunze de mărimea şi de creştere în comparaţie cu controlul, adăpate fără droguri. Şi, în special pentru a sublinia eficacitatea drogurilor în creştere important acest lucru pentru noi cultura ca cultura cartofului, care a fost în 2-2,5 ori mai mare decât cea de control.
Practica a demonstrat că utilizarea de EM oferă o creştere semnificativă în plante verzi, care, fără îndoială, va contribui la rezolvarea problemelor cu flori de furaje verzi pentru animale. Mai mult, credem că activităţile de irigaţii din pajişti cu utilizarea EM, va face recoltarea de două ori pe sezon. Din păcate, tehnologia EM, o serie de motive, nu a fost implicat în cultivarea de cereale, dar se pare ca de toamnă şi aratul de primăvară, cu aplicarea de îngrăşăminte organice EM, randamentul rezultate pozitive. Acest lucru este evident din experienţa străină, unde nu era 4-5 ori mai mare creştere în cereale. Şi dacă vom folosi tehnologia EM va creşte productivitatea în 1,5-2 ori, Republica rezolva în totalitate problema de autonomie în grâu şi alte cereale. Evident, posibilitatea reală de rezolvare a acestei probleme va accelera ca urmare a muncii în comun de oameni de ştiinţă şi a specialiştilor agricoli. Continuând tema, adăugând că EM găseşte la o bună utilizare în reabilitarea pădurilor după logare sau incendii, eficacitatea prezentei se poate manifesta într-o creştere accelerată a puieţilor şi rezistenţă de aşteptat să diferitelor boli. Centrele de organizaţie pe deşeuri alimentare EM-procesare, silvicultura scoarţă de copac şi rumeguş, materia organică din efectivele de animale şi fermele de păsări nu asigură doar îngrăşăminte hosondaje de uz casnic, dar au, de asemenea, un impact pozitiv asupra ecologiei a republicii noastre. Şi ca un fel de estimări câştig de mai sus, vom prezenta următoarele cifre: pentru o singură dată de prelucrare a câmpului în ha 1 va necesita 1-2W de pregătire EM. După diluare 1000 de ori mai mare se obţine 1-2m soluţia de lucru, şi costă aproximativ 30-60 de ruble.
Cum sa lucrezi cu EM-1?
Aşa cum am menţionat mai sus, EM-1 - a creat o tehnologie specială, în formă de lichid concentrat, care rasă mai mult de 80 de specii anabiotic (utilitate) de microorganisme, realitatea care trăiesc în sol. Prin modul de viaţă şi afectează microorganismele sunt clasificate în grupe de bacterii sunt fotosintetice, acid lactic, drojdie şi celulă numită microorganisme interacţionează în sol, şi a produs tot felul de enzime şi fiziologic substanţe active, aminoacizi, acizi nucleici şi altele care oferă atât directe, cât şi indirecte efecte pozitive creşterea şi dezvoltarea plantelor. Aici sunt avantajele derivate din utilizarea tehnologiei EM:
ameliorare a culturilor, îmbunătăţirea randamentului culturilor şi a culturilor de calitate;
refacerea eficientă a fertilităţii solului, economii în îngrăşământ, creşterea capacităţii de căldură a solului, ceea ce duce la germinarea mai repede de înflorire şi fructe;
Acceleraţia de relaxare solului;
accelerarea formării rădăcină;
reproducerea controlul bacteriilor dăunătoare;
eliminarea constrângerilor în re-plantare în acelaşi loc fără înlocuirea solului;
reducerea numarului de pesticide utilizate pentru controlul dăunătorilor;
În prezent, există trei utilizări principale ale tehnologiei EM. Această aplicare a drogurilor EM-1, diluat cu apă, utilizarea produsului EM, fabricate sub formă de substanţă uscată fermentate şi utilizarea de concentrat lichid de EM-5, fermentat în melasa (miere), oţet şi alcool. Primul mod este pentru irigarea a soluţiei solului de EM (derivate 500-1000 - ori de diluare a medicamentului în apă) din stropitoare, furtun, şi o soluţie de spray pe suprafaţa frunzei de nor de irigare prin pulverizare. A doua metodă constă în hrănirea solului EM substanţă sub formă de deşeuri agricole fermentate, acesta poate fi uleiul de rapita, boabe diferite şi fulgi de tărâţe, făină de peşte. În această stare, EM este în formă de pulbere sau sub formă de granule friabile şi se numeşte EM-bokashi. Avantajul acestui tip de EM este că creşterea productivităţii de fermentaţie, a crescut densitatea în sol microorganisme benefice prin creşterea numărului lor şi creşterea de stabilire microorganismele din sol. Puteţi aplica EM-bokashi şi activităţi de irigaţii. Pentru acest bokashi puse în sârmă de pui şi scufundate în apă timp de câteva minute clorurate, obţinându-se astfel de extracţie necesar de microorganisme. bokashi Valoare EM şi apei în rezervor este 1:100-1000 (1L de substanţă ale sută la un mii l de apă). Ţineţi minte că soluţia rezultată nu pot fi stocate pentru o perioadă lungă de timp. Prin această metodă se aplică fertilizarea solului compostul EM, care poate fi obţinut prin fermentarea oricăror materiale organice (gunoiul de grajd, frunze, deşeuri alimentare). Şi nu în ultimul, a treia cale este de a proteja plantele de la insecte daunatoare cu ajutorul unui concentrat speciale, în plus faţă de structura EM este compus din melasa, otet, alcool, o astfel de concentrat numit EM-5. Acest profilactice ecologice a dăunătorilor. Valoarea sa este ca elimina complet necesitatea de prelucrare a produselor chimice de plante. Efectul de pregătire a EM-5 este activarea metabolismului, ceea ce duce la întărirea foaie de izolare. Deoarece strat de protecţie împiedică pătrunderea bacteriilor dăunătoare, se crede că focarele de insecteconstrâns. În plus, dacă vorbim despre insecte dăunătoare, apoi a observat că de multe ori numărul lor creşte în mod dramatic în cazul în care există o deteriorare a solului. Prin urmare, este utilă aplicarea EM-5, împreună cu EM-1. Valoarea concentrat EM-5 pentru a (non-clorurate) de apă în soluţia preparată de 1:500 (soluţie 500 de ori). În cazul în care rezultatul dorit nu este atinsă, ar trebui să crească concentraţia de până la un raport de 1:250 (treptat). Pulverizarea de suprafata frunzei este un spray fin divizate. În ceea ce priveşte bokashi, EM-centru a dezvoltat tehnologia de preparare a substanţei din diferite materii prime, o aduce la pulverulentă sau granulară de stat, utilizabilă, şi convenabil de transport. Între timp, gradinari nostru poate produce cu uşurinţă EM-compostul, funcţional similare EM-bokashi, folosind un material asistent prime sub formă de gunoi de grajd, rumegus, frunze şi alte organice. Pentru a face acest lucru într-o cutie specială sau într-o groapă de compost toate organice colectate sunt amestecate şi umezit uniform EM soluţiei diluate în proporţie de 1:100 (1 litru de medicament pentru 100L de apă), din nou, bine amestecate (umiditate 40%) şi strâns acoperite cu folie de plastic sau orice alte materiale. Necesare pentru a restricţiona accesul deplin de aer, ca acest proces de fermentare (fermentare) este activat, şi după 15-20 de zile, compostul va fi gata. Angajamentul poate fi judecat de miros acru-dulce provenind din îngrăşăminte. Proaspete EM compostul nu poate fi pus direct în zona de rădăcină de plante sau trunchiuri de copac, ca aciditatea şi concentraţia de EM poate deteriora radacinile. Mai bine pentru a face compost EM în canelurile sau orificiile de pe marginea sistemului de rădăcină şi să umple cavitatea.
Tehnologia îmbunătăţeşte EM nu numai indicatorii biologice ale solului, dar, de asemenea, contribuie la recuperarea sale fizice şi chimice. Cu toate acestea, trebuie să efectueze periodic măsuri cuprinzătoare pentru a îmbunătăţi starea generală a solului. Puteţi utiliza materiale de primă clasă naturale. De exemplu, solurile umede si argila se poate aplica nisip. Nisip, sol uscat poate fi îmbunătăţită prin simpla adăugare de lut. Daca solul este slab drenate, se aplică un sistem planificat de conducte de drenaj. Asiguraţi-vă că să te uiţi după introducerea humusului solului, care trebuie să ţină sol permanent. Atunci când plantele înainte de plantare în sol nu este făcută matură materiei organice, există pericolul că plantele vor avea de suferit foame de oxigen. Cu sapa repetată a solului materiei organice aplicate, cu un conţinut ridicat de oxigen, aşa-numitele "îngrăşăminte verzi", de exemplu, poros zeolit (100-200 kg plătit pentru 10 hectare de teren), sau cenuşă comune. Intervenţiile sunt esenţiale pentru microorganisme eficiente, deoarece, în astfel de soluri făcute de microorganisme se adapteze rapid, precum şi activităţile lor productive în sol mai fructuoasă. EM-1 ar trebui să fie activată în timpul întregului ciclu de lucrări cu privire la cultivarea de culturi. Să începem cu toamna si aratul de primăvară. Toamna este o perioadă foarte importantă pentru tehnologia EM. Acest lucru se datorează, în primul rând, că sol şi plante perene ar fi redezvoltate pentru a merge în vacanţă, fără buruieni şi în al doilea rând, că, la o adâncime de aproape două luni, microorganisme eficiente şi continue activitatea pentru a restabili humus şi slăbirea solului, acumularea de azot, potasiu, fosfor, minerale deficienţe. În al treilea rând, în primăvara anului, aceste microorganisme să contribuie la trezirea a solului activ, creşterea şi menţinerea temperaturii de 2-5 grade mai mare, care permite plante pentru o mai bună îndure de congelare în soluri, şi în al patrulea rând, la creşterea viguroasă a plantelor este câştigat de o lună, atunci când restaurarea în curs de desfăşurare a fertilităţii solului. Şi în al cincilea rând, nu fără semnificaţie faptul că micro-raiduricapacitatea de ayut uimitoare a se adapta la mediul în care trăiesc. temperatură scăzută călită, adaptate la medii specifice, ele sunt mai active decât bacteriilor introduse în sol, în primăvara şi sunt la fel ca plantele, au nevoie de o perioadă de adaptare la medii specifice. În plus, în timpul toamna pregătirea solului de EM, deoarece "include" mecanism pentru a contracara extinderea buruieni. De acid lactic bacterii, care cuprinde concentrat de EM, produc substanţe fiziologic active şi acidul lactic. Influenţarea coajă de seminţe şi rădăcini de buruieni, acid lactic facilitează absorbţia de apă şi alte substanţe fiziologic active, precum şi din cauza activităţilor de microorganisme eficiente este însoţită de temperatura solului a crescut cu 2-5 gr., Buruieni incolteasca în toamna anului forţat spre deosebire de tradiţionale în această perioadă de hibernare. Astfel, a pierdut posibilitatea de a trece iarna. De asemenea, atunci când cultivarea solului cu o cazma sau rădăcini de etanşare a arborilor de buruieni crescând pe site-urile de ani de zile, să primească daune, şi acid lactic, care acţionează imediat asupra prejudiciului le împiedică de uscare, ceea ce duce la dezintegrarea sistemului de rădăcină şi omoare buruienilor. Întârzierea domenii de cultivare de primăvară folosind pregătirea EM va continua acelaşi proces pentru rădăcinile de buruieni rămase. În toamna şi primăvara de droguri de cultivare, aveţi nevoie pentru a face 500-1000 de ori soluţia de droguri, la rata de 1-2 litri de lichid sursă de 10 hectare de teren. În perioada de prelucrare de sol primăvara, când temperatura ajunge la 10 gr.S, teren cât mai curând posibil, sub rezerva rascolitoare. Sau, în toamna şi primăvara devreme presara pe teren, 30-100 kg bokashi EM sau (EM-compost) pe 10 hectar, cu arat ulterioare. Răsaduri ar trebui să fie udate zilnic mai multe soluţii EM 1000, până atunci, până când apar varză bifurcate, cu nevoia de fiecare udare se prepară o soluţie proaspătă. Mai târziu, pe parcursul întregii perioade de material săditor în creştere, deţin soluţia de irigare EM (1000 ori) de la duza de cel puţin 4-5 ori. Pentru prevenirea diferitelor boli şi rezistenţă la insecte dăunătoare - suprafata de frunze poate fi irigate de la medicaţie nebulizatorului EM-5 (1000 diluţie ori) la fiecare 2 săptămâni. Creşterea cu succes a răsaduri depinde de calitatea solului. Prin urmare, este necesar să se considere motiv de formare toamna pentru butasi. EM compostul trebuie amestecat cu solul, la rata de compost de 5-10% la volumul solului, se adaugă o soluţie lichidă de EM (500 ori) şi se amestecă bine cu mâinile. Solul este soluţia umed, astfel încât să putem face coc în vrac, care ar trebui să decăderea tactil. Solului rezultată este fermentat pentru 1-2 luni, şi atunci când pe suprafaţa apare pete albe (miceliul), frământare repeta din nou. Această procedură se repetă de 2-3 ori pe parcursul întregii perioade de pregătire a solului. Pentru a proteja masa de acoperire, se usucă cu rogojini. Temperatura solului nu trebuie să fie sub 15 gr.S şi nu mai mare de 40.
Pentru 3-5 zile înainte de data scadentă de plantare răsaduri în teren, trebuie să vă udare 1000 soluţie de ori (1-2 litri de produs pe 10 hectare), după transplantul de material săditor pentru a soluţiei de apă de 1000 de ori la EM până nu varza de lucru acolo. În timpul perioadei de creştere a plantelor de soluţie EM se face o zi pe săptămână, în special în primul an de EM. Chiar dacă am face un pic mai mult, acest lucru supradozaj nu ar afecta plantele. În cazul în care perioada de creştere se desfăşoară în mod normal, intervalele dintre tratamentele devin tot mai mult (o dată la 2-3 săptămâni). Deşi în primul an de tratament de soluţie de EM produse de foarte multe ori, ulterior, în fiecare an în timpul scade normale rata de creştere a plantelor, precum şi rezultatele, astfel rămâne stabil. În sezonul de creştere pentru hrănirea suplimentare o dată pe lună vă pot fertiliza EM sol - bokashi, sau compost EM. Încercaţi să păstraţi bate dvs.lutul nu ajunge la zona de rădăcină de plante sau trunchiuri de copac, precum şi pe frunze. Pentru controlul dăunătorilor în perioada de creştere ar trebui să fie pulverizat suprafaţa pe săptămână din frunze de soluţie 1000 de ori de EM-5. Pulverizarea pe suprafaţa de frunze tinere, nu utilizaţi o soluţie puternică, cu un raport procent mai mare de 1:500. În caz contrar, frunzele pot apărea pete galbene, care indică faptul că frunzele se pot usca. Dar dacă, pe frunze format observaţi semne ale apariţiei unor insecte daunatoare, concentraţia de EM-5 la apă ar trebui să crească treptat la raportul de 1:250. O mulţime de pomi fructiferi de aceea este recomandat o dată la 2 săptămâni pentru a soluţiei de apă de 1000 de ori de pregătire EM şi se pulverizează frunzele metoda nor de pulverizare. O dată pe lună puteţi face în bokashi sol-EM EM sau compost. În prezenţa de droguri sub formă de praf (bokashi), ar trebui să-l stropească din jurul copacului, la o distanţă de 30-40 cm de la trunchi de GM-compostul este îngropat în şanţurile de pe marginea sistemului de rădăcină la o adâncime de 10 cm poate fi folosit ca îngrăşământ deşeuri de bucătărie fermentate - cartofi mărunţită peeling, varza , sfecla, morcovi, etc Ca îngrăşământ pot fi aplicate gradina ta în orice moment în timpul muncilor agricole. Pentru fermentare este de obicei folosit pentru recipiente de plastic (acest lucru poate fi 10-15 galeata l), care, la o distanţă de 3-5 cm de la fund sunt stabilite
Vineri, 26 ianuarie 2007
Vizualizări: 9722

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
19
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
20
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
129
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
133