ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Egipt. Marele Sfinx.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Riddle a Sfinxului este bântuit de oameni nu mai puţin de piramide. Deşi egiptologi acum cred că Sfinxul datează din epoca dinastiei IV, ne confruntăm cu o lipsă totală de menţiune de ea în textele din Vechiul Regat. De ce oamenii de ştiinţă proeminent modernă continuă să se asocieze cu Sfinxul Hafr şi insistă că "[sa] timpul dinastiei a IV-dating Vechiul Regat ... nu mai fi pusă la îndoială?

Unul dintre motive - stil, gravat pe o stela de granit, care stă între labele a monumentului, şi folosit ca dovadă a faptului că Sfinxul ridicate Hafra.

Stella nu este un contemporan al Sfinxul si immortalizes eforturile eroice ale Tuthmes IV (1401-1391 î.Hr.) pentru a şterge Sfinxul din nisip, în care a fost îngropat, şi caracterizează statuia cu leu corpul ca încarnare a mare putere magica "care a existat în acest loc de la începutul din toate timpurile. În acest inscripţia de pe linia 13 are, de asemenea, prima silaba a numelui Hafra - Hough. Prezenţa acestei silabe, în cuvintele lui Sir EA Wallis Budge, "este foarte importantă, deoarece dovedeşte că ... preoţii din Heliopolis, care a fost sfătuiţi să ia Tuthmes eliminate Sfinxul din nisip, credea că ea a fost concepută Hafr ... "Dar, de fapt silabă Hough se dovedeşte a fi?

Când a fost descoperit stela genovezi aventurier Dzhanbattistoy şicană în 1817, linia 13, care este acum complet şterse, au fost deja grav avariate. Ştim despre existenţa acestuia, deoarece la scurt timp după excavare de filologie engleză, Thomas Young, un expert în descifrarea proeminent hieroglife egiptene antice, era încă în stare să facă eticheta facsimil. Fabricat din linie de transfer 13 va avea următorul cuprins: "... că l-am avea: Bulls ... si toate legumele tineri, şi una care ne da mulţumiri ... Paraliza ... Statuia, făcută în numele Atum-Hor-em-Aketi ... "

Presupunând că Hough - este numele Hafra, Young a spus să-l în stil, în paranteze, pentru a arăta că diferenţa este umplut cu ele. Cu toate acestea, în 1905, un american egiptolog James H. Breasted, care a studiat facsimil Yang a ajuns la concluzia că o eroare a fost făcută: "Aceasta este o referire la regele Hafr a fost luată ca un indiciu că Sfinxul a fost mana regelui - un concluzia că este nejustificată, [în fax] Yang nu indiciu de cartuş ... "

În toate inscripţiile din Egiptul antic, de la începutul până la sfârşitul civilizaţiei, faraonilor, numele regilor sunt întotdeauna plasate într-un cadru oval - cartouches. Prin urmare, este foarte greu de înţeles cum, citiţi pe Stela granit între labele numele lui Sfinxul a domnitorului, ca Hafra - într-adevăr, orice alt monarh - ar putea fi înscris fără un cartuş de poziţie.

În plus, chiar dacă silaba Hough au trebuit sa trateze Hafr, acest lucru nu înseamnă că el a ridicat Sfinxul. Este la fel de probabil ca el a fost imortalizat pentru orice alt merit. De exemplu, poate că el nu a putut, la fel ca mulţi dintre cei care l-au urmat Faraon (Ramses II, IV Tuthmes, Ahmos eu, şi aşa mai departe), şi, probabil, mulţi dintre predecesorii săi, a fi un restaurator de Sfinx?

Сфинкс Personal, m-am gândit că o astfel de statuie pentru a adormi ca Sfinxul este dificilă. Cu toate acestea, o excursie la Cairo risipite toate îndoielile. Sfinxul este în bine (cu privire la a căror origine nu este judecat încercare), la poalele dealului la piramide şi dacă este să dormi acesta va fi doar partea vizibilă a capului. Adevărul ar trebui să ia în considerare faptul că pe platoul Giza - o wasteland stancoasa, şi nu un deşert cu dune de nisip, care poate fi crezut pentru mulţi. (Cea mai cuprinzătoare asociaţie vă va oferi o tigla cariera de calcar sau un mare şantier de construcţii), astfel încât introducerea acesteia, în opinia mea, ar trebui să fie mai mult de un deceniue..

Sfinxul nu sunt doar umplute, dar şi restaurat - să ne dea acelaşi stela, instalat între labele de Tuthmes Sfinxul. "Într-o zi, în timp ce încă un candidat pentru tron, Tuthmes a fost de vânătoare în apropiere de piramide. Folosit, el a adormit la prânz, în umbra unui rock-monolit. În visul lui Dumnezeu apărut Harmahis, care a descris-ar fi Sfinxul, şi a cerut să sape trupul său, zdrobit de nisip. O ca o recompensă a promis că va dubla coroana din Egipt - care este, să-l facă comandantul de Sus şi Egiptul de Jos "Probabil., faraonului viitor a avut unele îndoieli în obţinerea de pe tron, şi el putea să jur pentru a îndeplini voia lui Dumnezeu, pentru a obţine coroana sigur. Când Tuthmes IV-a devenit Faraon, el a ţinut jurământul statuia Sfinxul a fost. dezgropate Am găsit. şi a căzut în cap. Ei s-au culcat pe sol, acoperit cu nisip între labele din faţă. Probabil Sfinxul cap pentru a facilita reconstrucţie a trebuit să-l taie în mai multe blocuri mari şi setaţi-le pe loc în părţi. Se poate presupune că şi alte părţi ale capului: coroana imperială, şeful barba şarpe, divină şi cărţi de vacanţă - de asemenea, au fost restaurate. "

Dar, înapoi la obiectul in sine

O statuie gigant din corpul de leu si cap de om se uită din Egipt spre est de-a lungul paralelei 30. Ea cioplite din monolit de calcar, care formează piatra de temelie a platoul Giza, şi are dimensiunile de 72 de metri lungime, 11,5 metri în umeri şi 20 de metri în înălţime.

Статуя Хефрена Pe similitudinea Sfinxul persoana cu Hefrenom poate susţine. Mai ales având în vedere că multe dintre statui ale faraonului Khafre găsit în secolul trecut au fost examinate Borchardt. Având în vedere stilul de performanţă, natura şi calitatea de piatră, el a luat aceste statui nu sunt dinastia IV, si in vecii the XXV şi XXVI dinastii chiar că aceasta prezintă un interes neobişnuit în istoria Egiptului. A fost apoi în număr mare cu mare grijă şi dragoste s-au făcut sculpturi ale faraonilor a dinastii primul. Ei bine, cu toate că această problemă vă propun să vă decideţi.

În 1988, cercetatorii japonezi (Sakudzhi Ioshimura) cu eholokatorov a arătat că Sfinxul piatra prelucrata mult mai mari decât blocurile de piramide Accentuati. Antice numele MATERIAL sculpturi. Al doilea rezultat a fost senzaţional mai multe comenzi interne: echipamente electronice sunt incluse în laba stanga a statui de piatră ale tunelului îngust care să conducă la partea laterală a piramidei Chephren. Aceasta începe la o adâncime de doi metri, şi merge oblic în jos. Continuaţi să-l urmeze până când a fost imposibil, dar profesorul Ioshimura promis pentru a crea un nou dispozitiv special pentru studiul acestui pasaj subteran.

Deşi. Primul rezultat interesant a fost obţinută la începutul anilor nouăzeci, geofizician american Thomas Dobetski, care a avut loc în jurul Sfinxului studiilor sale seismografice. echipamente sofisticate, care a adus cu el, a înregistrat numeroase "anomalii şi cavitatea în stâncă între picioare şi pe părţile laterale ale Sfinxului. Una din aceste cavitati a descrie după cum urmează:

"... Este destul de mare, are o dimensiune de aproximativ 9 metri la 12 şi este situat la o adâncime mai mică de 5 metri. regulate forma sa - dreptunghi - este puţin probabil să cariilor natural ... Prin urmare, există motive să se creadă că - lucru de om ...


Un alt fapt: studii hidrologice au descoperit urmele de eroziune de la un flux puternic de apă la baza soclului (dar nu de vânt şi de nisip, ca egiptologi insista) (including. şi la suprafaţă prelucrate). British Geofizica estimare vârsta de eroziune în 10 -12 mii (!). Cele de mai sus confirmă ipoteza, foarte popular in aceste zile: un complex de la Gizeh a fost construita de doua ori ..

În prezent, toate labele de autoritate şi Sfinxultrestavrirovany, pentru ca urmele de eroziune, nu am putut vedea. Dar am de părere că nu Egiptenii multe site-uri arheologice restaura numai, ci şi de a construi din nou, chiar şi în Luxor sunt macarale turn.

În principiu, imposibil de a argumenta împotriva posibilitatea de a eroziunii apei Sfinxul, deoarece toate sunt de acord că, în trecut, Egipt a fost supus la o redresare puternică climatice şi periodic inundate - cum ar fi de mare (şi în trecut nu prea îndepărtat), precum şi scurgeri puternice Nilului. Aceasta din urmă este declarat a fi în concordanţă cu topirea ultimei ere glaciare. Conform ideilor moderne, a avut loc aproximativ 15 000 de ani î.Hr.. Oe. Cu toate acestea, inundaţii "de pe Nil periodic avut loc mai târziu, până la aproximativ 10 000 de ani î.Hr.. Oe. Acest lucru înseamnă că, dacă Sfinxul Mare supuse eroziunii apei, a fost construit înainte de inundaţii în cauză sau de inundaţii ... Problema este că Sfinxul erodat până la gât. Pentru a face acest lucru ar necesita o creştere de apă în întreaga Valea Nilului, la 18 de metri. Deci, dacă există un motiv de apa eroziune - aceasta este ploaie.

La vale templu megalitic (lângă Sfinxul), a observat, de asemenea, eroziunea apei este exact acelaşi caracter ca şi la Sfinxul. Este interesant de observat că blocurile rămase din granit placare prelucrate, astfel încât suprafaţa interioară a acestora, în exact aceeaşi ca forma de a purta blocuri de calcar care au suferit deja o eroziune aprofundată. Deoarece placare granit este aceeaşi ca şi alte monumente egiptene arhitecturale din Vechiul Regat (si blocuri de calcar diferă considerabil), aceasta poate fi considerată ca o confirmare suplimentară a ipotezei conform căreia venerat şi supuse eroziunii severe ale clădirea a fost restaurată şi actualizat faraonilor din Vechiul Regat. Robert SCHOCH sprijină în mod clar acest punct de vedere. "Eu stau de convingerea mea - spune profesor de geologie la Universitatea din Boston - că partea din spate a granit placare de biserici a fost, în epoca Vechiului Regat este tratată în aşa fel încât să se potrivească cu forma neregulată care poartă blocuri de calcar, care au apărut ca urmare a unei anterioare intemperiilor.

Având în vedere cele de mai sus pot fi reprezentate ca o succesiune de evenimente. Aproximativ 12500 ani în urmă arhitecti necunoscut ridicat un complex de piramide, codificate în termeni de conexiune la cele trei planete din sistemul solar, şi în orientarea statui leu - data. atunci când a avut loc de a fi. Timpul a distrus piramide, dar Sfinxul. sculptate în roci monolit, şi, probabil, ingropat in nisip, a fost fermă. După 8000 ani, în timpul domniei lui faraonilor din dinastia a patra, alte clădiri restaurate. Este posibil, totuşi, că Sfinxul a suferit de restaurare: vom presupune că iniţial el a pictat doar un leu, un cap de om - daca este specificat, şeful lui Faraon Khafre (în faţa Piramida care este) - el a montat un Hefrene sub Faraon.

Arheologii francezi au observat: datarea de inundaţii egiptean coincide cu data decesului legendarul Atlantis de PlatonDe referinţă:

Cum era de asteptat de majoritatea interpreţilor, Abul-Gol, numele arab pentru Sfinxul egiptean Mare, însemnând "Tatăl Terror".

Cu toate acestea, egiptolog Selim Hassan a fost oferit o etimologie alternativă. În timpul săpăturilor majore care el a condus de pe platoul Giza, în 1930 - 1940, el a deschis o indicaţie a faptului că în această parte a Egiptului de Jos la începutul mileniului II î.Hr., şi. Oe. trăit chuzhestrantssv colonii Canaan. Au venit de la oraş sfânt Harrama (situat în partea de sud a Turciei moderne în apropiere de graniţa siriană) şi poate au fost straini. Cu toate acestea, în orice caz, elementele rămase de la ei şi stele comemorative dovedească faptul că au trăit în apropierea Sfinxul si Pockleyonyalis el, ca un zeu cu numele HVL.

În BV antice egiptene limba însemna "loc". Deci, Hassan rezonabil să se presupună că Abdul-gol "este un simplu BV HVL distorsionat, adică" un loc Hvla "şi nu înseamnă" Tatăl "Teroarea, ca de obicei crezut."

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 18 aprilie 2010 15:35
Vizualizări: 6089

Citiţi de asemenea

În Muzeul Egiptean se află o piramidă din piatră neagră numită "Piramida Neagră".Această piramidă nu este făcută din pia...
56
Keanu Reeves a publicat pe pagina sa de Facebook o adresare către abonați și fani. Această postare a devenit imediat v...
65
Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
58
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
66