ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ei bine, ei primesc cei care sunt livrate pe plan internAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Acesta este strâns legată de corpurile noastre şi sufletele, ca şi personalitatea noastră defineşte starea de sănătatea noastră şi cum să te vindeca de la interior - aceasta într-un interviu cu psiholog clinician, cercetator al Centrului de Cercetare de stat pentru Integrare Sociala si Psihiatrie Legală. VP Sârb aluminiu Abdrazyakovoy.

- În ceea ce priveşte în mod rezonabil pretinde că o stare mentală foarte în serios afecta sănătatea noastră?
- Există o intreaga zona, au explorat relaţia dintre factorii psihosociali, ale sistemului nervos central, sistemul imunitar şi a bolilor - este psihoneyroimmunologiya. Ea nu a venit mult timp în urmă, la începutul anilor 80, şi strămoşii săi sunt Nicolae Cohen, şi Robert Ader. Peste câteva decenii, deoarece a fost obţinut suficiente dovezi pentru a demonstra că factorii de stres din diferite pot influenţa sănătatea prin modificarea sistemului imunitar. În general, stresul este una din principalele explicaţii ale conceptelor, care este folosit pentru a desemna o gamă largă de evenimente care afectează drepturile, şi să desemneze reacţii individuale la evenimente de viaţă stresante.

- Cât de mare autoritate această direcţie?
- Nu este parapsihologie, doar o ştiinţă bazată pe direcţia moderne la intersecţia dintre psihologie şi imunologie. Pentru directii, chiar şi un nume diferit - psihoimmunologiya, şi chiar mai dificil - psihoneyroendokrinoimmunologiya. Acest titlu adaugă o altă parte a endocrin ", deoarece în plus faţă de sfera şi psihic nervos este încă în considerare şi sistemul endocrin este strâns interconectate cu ei ambele.

Ceva mai devreme decât psihoneyroimmunologiya apărut Psihosomatica - ştiinţa care studiază relaţia dintre psihicul şi organism. Chiar şi în Grecia antică a fost divizia de abordări - si am trata pacientul, sau ne trata boala, care este sau medicina se concentreaza pe boala ca o boală a unor organe sau mărturiseşte o abordare holistică şi consideră că pacientul ca un întreg. Acest lucru a fost de fundal este pentru psihosomatica, în general, pe care secolul al XIX-lea, a început să prindă contur într-o ştiinţă serioasă, până în prezent, masa acumulate de date cu privire la relaţia şi somatice sfere psihologice, despre modul în care unii dintre factorii psihologici pot determina sau influenţa dezvoltarea bolilor. Adevărat, primul boli psihosomatice, în a căror origine a juca rolul de anumite experienţe conflictului, numerotate puţine, doar şapte: hipertensiune arterială esenţială, artrita reumatoida, hipertiroidism, astm bronşic, dermatita atopică, ulcerul duodenal şi colită ulceroasă. Oamenii de ştiinţă au observat că toate suferinţa oamenilor ca pentru unele caracteristici personale, conflicte interne şi modele de răspuns la anumite evenimente. Apoi, o înţelegere a psihologiei afectează modul în care bunăstarea fizică a omului, a crescut. Şi astăzi se consideră că există un aspect psihosomatic al racelilor, şi tuberculoza.

A fost destul de o mulţime de experimente şi observaţii, dintre care unele sunt foarte revelatoare. De exemplu, conform unui studiu elveţian, 80% - şi aceasta este o mare procent foarte - de persoane sub vârsta de 40 de ani a dat reacţie pozitivă la tuberculină (cu testele de tuberculinare identifica persoanele care urmează să fie vaccinate împotriva tuberculozei - o metodă de diagnostic precoce şi de evaluare fluxul de procese TBC). Cu toate acestea, cazuri noi de tuberculoză, doar 5-10% din toate infectate. Şi răspunsul la întrebarea de ce, nu toţi transportatorii de bacilul tuberculozei, însă doar un procent limitat de persoane pot găsi psihoneyroimmunologiya.

În plus, caracteristicile mentale ale omuluiputea alege să fie factori care au condus la dezvoltarea şi boli. De exemplu, hipertensiune arterială esenţială este descris un conflict specifice cu caracter personal - conflictul dintre ostilitate, agresivitate şi a crescut nevoia de dependenţă. Persoanele cu leziuni reumatismale descrise ca oameni cu înaltă auto-monitorizare, suprimând un impulsurile agresive sănătos, şi predispus la sacrificiu de sine, este întotdeauna gata să ajute - şi auto-constrângere în agresiune sănătos începe să fie exprimate literalmente în patologia de circulaţie. Apoi, dermatita atopica: o boală de piele tratată ca urmare a rupt relatia cu mama ei - a descris caracteristicile tipice, cum ar fi dificultăţi în afirmarea de sine, puternic exprimat pasivitate.

Sau un alt exemplu - de cercetare, atunci când oamenii de ştiinţă pe baza unor criterii psihologice au încercat să prezică care dintre recruţi, care au fost înrolat în armată, are risc mai mare de un ulcer duodenal. Psihologii de la toţi recruţii au indicat celor care au o sansa mare bolnav şi, după cum o demonstrează viitor, procentul de rezultate pozitive la punct a fost foarte mare. În evaluarea riscului de boală, au purces de la faptul că nevoia sporită de dependenţă şi de îngrijire, ceea ce este caracteristic pentru pacienţii cu ulcer duodenal, nu pot fi respectate în timpul serviciului şi va duce la dezvoltarea bolii. Cred că este destul de convingătoare de experiment.

- A este legată răspuns excesiv imunitar, de exemplu, atunci când inflamaţia dezvoltă în sepsis, sau când organismul reactioneaza la ceva complet inofensive lucruri, aşa cum se întâmplă cu alergii, care este numit sistem imunitar schizofrenie?
- Mă întreb, uneori, nu numai imunitate schizofrenie, dar, în fapt, schizofrenia se numeste o boală autoimună, pentru că mintea este ca distruge în sine. Şi că ceva este, pentru că printre oamenii care suferă de schizofrenie, un procent destul de ridicat de sinucideri. Se pare că o mare de multe lucruri - un produs de război cu sine sau din lume. Sau vrei să vii în dragoste sau ura.

În ceea ce priveşte septicemia - este asociată cu slăbirea de apărare al organismului. Aparent, aceste cazuri ar putea fi aplicate postulatele psihoneyroimmunologii.

În reacţiile alergice şi, în virtutea de exprimare a componentei reflex de astm bronsic sunt mecanisme reflex. De exemplu, literatura de specialitate descrie cazurile în care pacienţii cu atac de astm bronşic a început la vederea flori artificiale. Pacienţii au văzut o floare, nu ştiind că el nu a fost reală, şi au început un atac. Ea a lucrat un răspuns condiţionat, aşa cum este descris în continuare Pavlov: răspunsuri condiţionat sunt formate prin doctrina, ori în cazul în care acelaşi stimul multe provoca aceeaşi reacţie, formând un răspuns susţinut a organismului.

- Cum o predispoziţie la o boală cauzată de tipul de persoana? Sau este se referă numai la psihosomatice aşa-numita?
- În prezent, domeniul de aplicare al bolilor considerate ca psihosomatice, sa extins pentru a descrie caracteristicile psihologice ale persoanelor cu diferite boli. De exemplu, identitatea persoanelor cu TB, a lansat această facilitate, ca o expresie a vulnerabilităţii la orice, ţinând departe de dragoste: este foarte important să rămână în condiţii de siguranţă, aproape de mama.

- Dacă o persoană nu crede că mintea este capabilă să influenţeze sentimentele lui, dacă el va fi cu adevărat liber de la această influenţă? "
- Cunoştinţele acumulate în domeniul arată psihosomatice: un om vrea sau nu, influenţa încă există. Mai mult, dacă luăm în considerare persoanele care fie nu cred în nimic şi să nu acorde atenţie la sentimentele lor, acestea sunt caracterizate de termenul "alexithymia". Acestea sunt oameni in imaginatia deficitului, de-abia versat în sentimente, ORIntirovannye acţiune, gândire foarte specific. Alexithymia este acum doar considerat ca unul dintre mecanismele asociate cu apariţia de boli psihosomatice. Deci, s-ar putea gândi: "Nu-i nimic că am depresie" - şi încă se îmbolnăvesc.

Nu ştim de mult, dar adevărat: starea de depresie, depresie sau anxietate, ulterior, duce la o morbiditate mai mare. Oamenii din acest stat sunt mai predispuse la boli. Psihoneyroimmunologiya explică acest lucru prin a spune că capacitatea sistemului imunitar de a scade răspuns şi lupte corp boala mai rău. Orice stres cauzează un răspuns imunitar în organism, precum şi emoţional şi ale sistemului nervos. Prin aceste sisteme şi caută modalităţi de efectele stresului asupra somatice bunăstarea sau primejdie. Boala apare de obicei în ultima fază de stres - faza de epuizare, atunci când resursele sunt nu mai rămâne, şi noi trebuie să acţioneze. Aceasta apare de obicei într-o stare de stres cronic.

Interesant, stres acut, dacă persoana se conduce în mod eficient în ea, duce la creşterea funcţiilor sistemului imunitar. drepturile Vera şi intenţia sa de a lupta cumva poate avea un impact pozitiv. Vadim Rotenberg este conceptul care face ceea ce priveşte starea internă de neajutorare şi de respingerea de căutare. În modelul său, bolnav de acei oameni care sunt livrate pe plan intern. Dar cand un om se luptă atunci când el ia o atitudine proactivă, apoi, din punct de vedere Rothenberg, el, dimpotrivă, creşte immunocompetence.

- Dar dacă o persoană în cursul acestor acţiuni active făcut o greşeală?
- Este important să nu decenţă atât de mult, ca poziţie în sine. Activă este o poziţie sau pasivitate şi neputinţă. Şi pentru a specifica un singur mod corect de a "activ" imposibil: situaţii diferite, oameni diferiti înşişi. Şi greşeală - nu este înfricoşător.

- Dacă o persoană este conştient de problemă sale interne şi începe să-l rezolve, se va permite să-l scăpa de probleme de sănătate?
- Ştii, foarte rar, că o persoană a înţeles. Luaţi în considerare ostilitate. Când o persoană este ostil, este un nu-l observa, dimpotrivă, consideră că această alte persoane sunt rele. Şi dacă el este conştient că are o şansă de a schimba totul - el va fi şi alte modalităţi de a răspunde, el se va extinde repertoriul comportamental, repertoriul de interacţiuni cu alte persoane. În ceea ce priveşte efectele benefice asupra sănătăţii mintale, atunci există exemple când oamenii spontan recuperate. Cineva pe care acest lucru este critic, dar cred că astfel de cazuri sunt - de exemplu, au fost cunoscute pentru a recupera de cancer. Psihosomatica componentă este foarte importantă, chiar şi în boli grave, cum ar fi cancerul şi SIDA.

- Asta este ceva care scrie, de exemplu, Louise Hay pe legătura specifice între problemă psihologică şi înfrângere (nu doar cancer) a unui anumit organ, nu departe de adevar?


- Nu este singura persoană care scrie despre aceasta, există mulţi alţi autori, care încearcă să angajeze o problemă deosebită pentru o anumită boală. Există astfel de teorii.

Dar nu sunt atât de lipsite de echivoc. Din punct de vedere al teoriilor multifactorială, de exemplu, este puternic susţinut că o entitate anumită boală asociată cu o anumită problemă. Ele încorporează şi stres, precum şi predispoziţia ereditară şi unele vulnerabilitatea congenitale şi dobândite fiziologice, deoarece cu subţire, acolo şi lacrimă.

În prezent, cercetătorii sunt cu prudenţă vorbesc despre abordare psihobiosotsialnom, atunci când există biologice, psihologice şi sociale componente, şi există mai mulţi factori asociaţi cu apariţia bolii. Cred că teoria despre relaţia şi boli ale mintii au dreptul de a exista. Un alt lucru - cum să-l dovedească ştiinţific: este foarte dificil, deoarece, în ştiinţifice şiimplicare trebuie să monitorizeze impactul altor factori.

Şi nu este doar psihosomatice, dar, de asemenea, somatopsihika, adică somatics impactul asupra psihicului. Iată un exemplu banal: atunci când suntem în convalescenţă după un prejudiciu de lungă, am imbunatatit starea de spirit. Şi acest lucru este firesc ca faptul că, înainte de om culcat în pat acoperit cu bandaje şi ipsos, el ar putea simti deprimat. Sau să presupunem că o astfel de situaţie: un om ajuns într-un accident în care ceva sa întâmplat cu trupul lui. Dar acest lucru sa întâmplat cu ceva timp, psihicul lui, mai ales dacă a existat un pericol pentru viaţa şi ar putea provoca stres post traumatic tulburare. Acelaşi lucru poate să apară, de asemenea, în timpul operaţiei, atunci când există o încălcare a integrităţii corpului, unele invazie, de transformare a imaginii corpului. Există un sentiment de perturbare fizică a "I", baza pentru un om. Integritatea corpului nostru de a psihicului este foarte important. Există teorii care a fost cu caracter personal "eu" este baza pentru formarea noastră "I", în general, un punct de referinţă, şi nu ar trebui să fie uitată. Conceptul modern propune să ia în considerare nu influenţează unul pe altul, şi pentru a vedea o persoană ca un sistem integrat unde totul afectează totul.

- Există condiţii aparent psihologice ale bolii? De exemplu, eu sunt încă sănătoşi, dar urmărească îndeaproape ce se întâmplă în interiorul lui. Există puncte de care au nevoie de o atenţie specială pentru a nu se îmbolnăvesc?
- Punctul la care trebuie acordată atenţie - aceasta este, desigur, depresie. Mai mult, oamenii nu pot observa o depresie în special - doar s-ar putea simti oboseala constanta, care de multe ori depresie ascunse. Acest lucru poate fi un sentiment general de depresie sau anxietate crescută. Într-o astfel de condiţie foarte uşor să mă îmbolnăvesc. Dacă aceasta este o afecţiune cronică, putem presupune un risc mai mare. Acesta este motivul pentru a face ceva - în unele cazuri, este firesc să se apeleze la experţi pentru a rezolva aceste probleme. Caracteristici care sunt tipice pentru persoanele cu o anumită boală, despre care am vorbit - de exemplu, conflictul dintre impulsurile de furie, agresivitate şi dependenţă în hipertensiune arterială esenţială - sunt, de asemenea, condiţii prealabile. În scopul de a le identifice, ar trebui să apeleze la ea, de reflecţie, un anumit nivel de înţelegere. În orice caz, este important să se senzaţia de interne bunăstării / primejdie.

- Este posibil pentru a simula imunităţii sale, prin intermediul de stres pozitiv?
- Probabil că nu. Nu au fost multe cazuri, atunci când o persoană care vrea să sară dintr-o situaţie dificilă a fost să părăsească sau puse o vacanţă, dar bolnav doar pentru că a forţelor de supratensiuni, cauzate de stres pozitiv. Indiferent dacă sunt sau nu de stres pozitiv - organismul este o limita de toleranţă, un anumit plafon, dincolo de care saltul este destul de dificilă. Dacă o persoană în viaţă este o mulţime de evenimente, din care jumătate nu sunt grele, dar fericit, cu toate acestea, aceasta poate slăbi.

- Aceasta este practica de yoga si meditatie, care oferă un om să nu sari pe scara emoţională, dar pentru a fi la zero, nu?
- Despre acest lucru ar trebui să fie o menţiune specială. Yoga şi meditaţie - un foarte bun metode de auto-reglementare şi control al bolilor. În tratamentul bolilor psihosomatice - indiferent de ce fel de boala - cu exceptia anumite contraindicaţii sunt recomandate foarte relaxare neuromusculare. Aceasta este metoda care reduce nivelul de excitaţie neuronale şi depresie, să vină la unele echilibru. Meditaţie, relaxare, ori de relaxare cu un fel de reprezentare figurativă, vizualizarea unele frumos, lucruri pozitive pot realiza unele echilibru şi o stare emoţională pozitivă.

- Ca mai multe persoane se pot ajuta? De exemplu, acum că frig şi întuneric?
- În primul rând, trebuie să vă construi viaţa ta. În condiţii de instabilitate, stres seturi nevoie de un mod calm şi măsurat nu depinde de influenţe externe. Mai târziu, studii sunt necesare unele lucruri frumoase - de exemplu, mersul pe jos la piscina. Cu toate acestea, nu te suprasolicita antrenamente, şi anume de a atinge o stare placuta de relaxare. Masaj, din nou, contribuie la acest obiectiv. Sau mergi la filme, dar nu o groază, şi comedie. Noi trebuie să obţină mai mult ca emoţii pozitive. TV, de altfel, un aspect mai mici.

- Pot crea o imunitate psihologică de boala, sprijinindu-se pe un nivel de starea emotionala?
- Există statistici referitoare la persoane care vizita psihologi, de psihologi şi - într-un studiu, de exemplu, a constatat că speranţa medie de viaţă, precum şi cele din alte 30% mai mare decât restul populaţiei. Avem nevoie nu numai de unică folosinţă "curăţare" a lumii sale interioare. Acest lucru ar trebui să fie un stil de viata, modul şi stilul de viaţă. Noi nu trebuie să uite doar activă, dar să ia anumite acţiuni. Am vorbit deja despre Rothenberg, care a scris ca stresul duce la dezvoltarea bolii în cei care ocupă o poziţie de neputinţă. Şi îmi place această teorie - este foarte frumoasă şi umaniste. Există cazuri când o persoană este bolnavă, dar, considerând că el vrea să recupereze, să ia situaţia sub control. Astfel de cazuri sunt descrise în literatura de specialitate, nu întotdeauna recunoscute în cercurile academice, dar cu toate acestea, astfel de date este, şi, atunci când a examinat îndeaproape, cazuri similare ar putea fi găsit cu siguranţă, chiar şi printre anturajul său. Chiar şi în caz de vătămare o persoana se poate comporta foarte diferit. Atunci când nu există nici braţe sau picioare, nu-l poate aduce înapoi. Dar puteţi cădea în disperare, izolat de viaţă şi alte persoane să ia poziţia de victimă, şi puteţi continua să lupte, să ducă o viaţă activă şi este de înţeles că a doua mult mai util şi productiv.

Intervievaţi de Antropov Catherine
chaskor.ru

Miercuri, 30 decembrie 2009
Vizualizări: 1988

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
313
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
177
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
287
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117