ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ei trăiesc în mod diferitAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Locul în care am (două călătorii) vreţi să vă spun, este una dintre cele indoneziene multe insule. Aici, la adăpost de o pătură verde a padurilor ecuatoriale, oameni vii, care utilizează cu bună ştiinţă realizările tehnice echipamentului nostru, de civilizaţie.

Pentru o mai bună dea impresia că am plecat de acest loc, să nu fie rău să spun câteva cuvinte despre alte părţi din Indonezia, unde s-a întâmplat să ne vizitaţi. Ca un copil, de multe ori am uitat la harta, timpul părea de neatins, misterioasă insulă îndepărtată. În aceste piese de sushi, depozitarea apei mările calde şi generozitate încălzit de razele de soare, a fost mai mult decât o abundenţă nesfârşită a, fără sfârşit delecta înflorire în diversitatea sa, frumuseţea, şi se părea că poartă cheia de la misterele lumii. În ceea ce feribotul nostru se apropie de coasta de Sumatra, ştiam deja - au văzut ar fi destul de diferite de visele mele din copilărie.

Am mers la oraşul-port Duma. A trecut de control al paşapoartelor, şi transmite - pentru a face cunoştinţă cu o altă ţară. Ieşire în oraş, trecând între două mari împrejmuite cu bare de otel, patrate. Pe ambele laturi ale gardului separate noi de la unii oameni foarte emotionat. Thrusting mâinile sale, le stoarse cu resturi de hârtie cu inscripţii, şi strigând ceva isteric, încercând pereorat alţii, au produs un efect deprimant.

Părea capabil să le depăşi baruri solid al unui gard, le-ar fi repezit la noi şi-a rupt în bucăţi. Cât mai curând posibil, depăşirea distanţa dintre şoferii de taxi dornici câştiga, ne părăsească oraşul. Ochii au apărut sub formă de neînţeles de construcţie, în principal din beton. grosime pereţi lor "decorata" cu pete murdare. Beton inundate peste tot teren lângă casele lor. Picioare gunoi. Vegetaţia este rară, şi a avut un aspect bolnăvicios bolnăvicios. Se pare ca un calaret care se ascund de razele dogoritoare ale soarelui ecuatorial, eventual aici, numai în umbră de fire, iese pe străzi.

Timp de doua luni ne-am dus în Indonezia - kilometri dupa kilometru, în cazul în care piciorul, unde-drumetii poteci zgudui de apă au traversat strâmtorile dintre insule. A fost făcut o distanţă considerabilă, şi în acelaşi timp, a devenit clar că cea mai mare a acestui teren, evergreen peisajul natural este înlocuit cu un om dezordine urât. În echitate trebuie remarcat faptul că, în alte ţări, în grade diferite, poate fi vazut ca asta. Dar, în Indonezia, analizând rezultatele drepturilor sindicale şi tehnologii, pentru a găsi argumente în apărarea şi tehnologice, progresul ştiinţific este pur si simplu nu este posibil.

Cele mai multe sate care am vizitat, au fost un spectacol trist, dar oamenii de aici ar putea bucura de o viata frumoasa prin intermediul televiziunii. Pe strazile, întotdeauna ne-am salutat cu strigăte: "Bună ziua, domnule !!!». Unii oameni prefera sa vorbesc engleza "Hello distanta!" La o, mergând de la spate, sau chiar adăpost. Scream, şi a deschis gurile lor, urmărind reacţia. Alţii, cu toate acestea, returnate, şi tare la ureche: "Bună ziua! Dl Dr. !!!». Îmi amintesc o dată, atunci când un băiat, cu tatuaje pe fata lui, ne-a salutat în mod similar prin surprindere, partenerul meu, returnate câţiva metri distanţă. Mai târziu, indonezieni s-au spus că, deoarece acestea au decis să exprim respectul. Gândiţi-vă, dacă suntem cu adevărat acest lucru, ar fi mai bine dacă ne respectam un pic mai mic. În ciuda faptului că localnicii sunt foarte amabil si receptiv, această tradiţie is've fost de a lua o mulţime de energie. Climatul permite pe tot parcursul anului de recoltă o varietate de culturi, dar în loc de o varietate de cadouri natura, vânzările au fost mai multe şanse de a găsi produse precum taitei instant, dar benzină în sticle vechi pentru Coca-Cola. Toate acestea nu se aplică în zonele staţiunii, în cazul în care beneficiază de turişti bogaţi, între rânduri îngrijite de palmieri, tunse de ticker fertilizate ximiey iarbă ...

Cumva, am fost abordat de un om tânăr, şi a întrebat care au devenit obişnuite, întrebarea: «Unde te duci?» În Indonezia, această problemă, am auzit o mie de o zi. Dar acum, într-un fel, el nu a provoca uzate dorinţa de a pretinde că eu nu înţeleg, şi pasul deoparte. Poate parea ciudat, dar acest tip, chiar de la începutul conversaţiei sfătuiţi să viziteze acest loc, numindu-l în acelaşi timp, foarte frumos. La început nu am să ataşaţi orice importanţă acest lucru, dar mai târziu, au comunicat cu noul nostru prieten de câteva zile, a înţeles - avem cu siguranta nevoie sa merg acolo.

Acest loc este în mijlocul insulei scăpat de pădurea ecuatorială, şi este interesant, în primul rând pentru că oamenii care trăiesc aici (o numim baori) nu sunt tranzacţionate pe natura tehnocraţiei, şi am încredere că realizările de tipul de masina, televizor, telefon mobil - sunt daune inacceptabile pentru o persoană . În prezent, există trei sate, destul de departe unul de celălalt, ale căror rezidenţi să respecte reguli stricte şi nepriemlyut în viaţa lui, nu dispozitive moderne. Crestere culturi de orez, legume şi fructe, nu vskapyvaya terenurilor şi menţinerea integrităţii ecosistemului. Ei au legătură îmbrăcăminte confecţionate din materiale naturale. Ei merg desculţ. Construieste case din lemn, fără cuie, folosind unelte simple, şi în timp ce terenul nu perturba naturale. Nu cred într-unul Dumnezeu care a creat universul. (Dar nicaieri, nu am întâlnit nici urme de cult). Se crede că toată omenirea provine de la un bărbat şi o femeie. Nu schimba sub influenta de advocacy diferite, convingerile lor, şi, la momentul respectiv, a refuzat să accepte Islamul. Pe teritoriul lor de reşedinţă nu relaţiilor marfă-bani.

În apropiere este satul unde oamenii trăiesc, deţinută de toate la aceiaşi oameni, dar cred că este permis să facă în viaţă unele inovaţii care ne transportă toate aşa-numita lume civilizată. Acesta este deja posibil pentru a vedea o persoană cu un telefon mobil ...

Ca dureri severe s-au retras ... În sfârşit, avem dincolo de "dezvoltate", în Indonezia. Este minunat că mergem pe un drum forestier murdărie, şi nu de rupere cu căldură de asfalt, respirand aerul proaspăt, şi nu un amestec de gaze de eşapament şi praf.

zgomot dispărut, ci a apărut de sunet. De mai sus ne razboi de tesut frunze imense de palmier, ramuri de bambus şi orice alte, hrănit o vară veşnică, a vegetaţiei. Din timp în timp, piesa iese de sub acoperirea junglă, deschiderea lumina soarelui de acces, dar după umbra profunda acestea nu mai par atât de concediat. Prima tabără am avut un apropiat întâlnite pe drum, clădirile, similar cu case mici. Ingenios construite şi proporţiile maturate, se potrivesc perfect in peisaj. În consecinţă, am aflat că le folosesc pentru a stoca orez. Nu departe de noi a fost o femeie în vârstă într-o pălărie de răchită frumos cu o marje foarte largă. mişcările ei sunt uşor şi pe îndelete. Ea a alunecat pe noi o privire grijuliu, si eu, pentru un motiv sau altul a venit imaginea poetei.

După odihnă, am mers mai departe, şi au intrat în curând un mic sat. Sat ar putea fi numit variantă intermediară între stilul de viaţă la care am ajuns să te uiţi şi modern Indonezia. Aici, am avut, pentru a găsi om numit Jardo ale căror coordonate au dat prietenul nostru indoneziene. Localnicii a subliniat locuinţe dorit, dar proprietarul nu a fost în interiorul. Cu permisiunea proprietarilor, ne-am asezat pe veranda casei de vizavi, şi aşteaptă de returnare, a continuat pentru a asculta împrejurimile. Înainte să ne lucru femeie. Cu o simplă maşină tkatskogo transformat inteligent jurubiţe din fire colorate în ţesătură colorate. Ea a încercat să ne vorbească, şi am fost surprins de discursul ei. Până a venit la ureche, şoptind melodie, de relaxare, şi nu altfel ca mellifluous. Apoi, nu am avut ideea că toate femeile au baori extraordinar de placuta, aş spune chiar zavorazhivoltare voce. Unele dintre acestea sunt copii surprinzător de liniştită, nu se apropie, şi se uită la noi foarte tact. Pe traseu, care a fost aproape de casa, uneori, există oameni, bărbaţi efectuate undeva fructe ligament. Predominant ramura de banane şi durians agăţat pe un stick slung peste umăr. Aproximativ totul a mers ca de obicei, şi nu aluzie chiar la o notă de furtună, care, suntem de multe ori peste măsură, cadouri mai devreme. Nici cei care nu striga, noi bun venit, care nu se deplasează convoca rudele şi prietenii în jurul nostru mulţime rotozeev, una skurivaya după o altă ţigară şi cauzând un zgomot teribil. În timpul călătoriilor noastre, pace şi linişte, s-au obisnuit, si, acum, foarte mulţumit. Proprietarul casei vecine, sa prezentat ca fiind RAPI, şi în curând ne-a invitat să vină să-l viziteze. În interiorul locuinţei (aşa cum, ceva vobschem, şi în afara), în scopul. Şi de a asigura un dezastru, aici cu intenţii bune, nu va fi uşor. Cameră spaţioasă, fără mobilă, lucruri - doar minimul necesar. Situat pe o podea de bambus. RAPI ne tratează de cafea. Prin implementarea unui pachet de frunze de banane, a scos o bucată de zahăr brun, care, după cum sa dovedit, produse aici, şi gustul său compară favorabil cu rafinat noastre. Cu cerul turna apa curge - peste noapte tropicale, şi, adesea, foarte puternic. Dar, acoperişul de frunze de palmier, bine protejat de umiditate.

Jardo cu familia sa, a venit târziu în după-amiaza. Am crezut că sa uitat la noi un pic mai precaut, dar bine primite.

Indonezia Fed, sa oferit să se culce cu el. În dimineaţa următoare, lăsând o parte din echipamentul Jardo necomplicate, suntem desculţ (pentru a aduce omagii tradiţiile locale), şi a stabilit din nou piciorul pe o pistă murdărie, necunoscut nici roţi, nici de praf, şi să conducă ţara necunoscute anterior. La pante se căptuşite cu pietre, pietre şi sunt lustruite tălpi de picioare goale. Asta bambus pod. El a fost desemnat pentru carduri de casa noastră. copaci mari de creştere pe maluri diferite ale râului, a ajuns în reciproc cu ramuri lungi. La aceste ramuri suspendat din pod. Dar a făcut astfel încât să puteţi admira. Această frontieră. Pe de altă parte, zona de pornire, în cazul în care nu puteţi folosi chiar un aparat de fotografiat. Să vedem ce urmeaza.

Dealuri a crescut, iar în unele locuri, dealuri au pante abrupte. Peisajul care ne inconjoara, foarte curios. Jungle, gradini, livezi, aici coexista bine împreună, formând un ansamblu coerent. Orez, fructe, copaci diferite, în creştere cu partea laterală pe o pantă, nu în detrimentul celeilalte. Şi judecând după aspectul lor sanatos, in schimb, provin dintr-o astfel de prestaţie cartier. Da, şi totul pare - pictor decente.
Pe drum am localnici. Ei merg despre afacerea lor, şi nu cred că sa strige Salutări de la noi (clare - pentru a face zgomot nu sunt acceptate), deschiderea gurii lui, pentru întrebări. Nod capul lui, el se transformă imediat ochii, si pe urma, pretinzând să meargă aici în fiecare zi Călători Rusă. Nu numai maniere, dar aspectul lor este diferit. Ei au o constituţie puternică, creşterea de mai sus. Dar cel mai interesant, ne-am intalnit oameni cu caracteristici foarte asemănătoare cu European şi pielea albă. Acest tip de persoana pe care am văzut în muzeu în oraşul Jakarta, incluse în sculptura arata ca o ceara. Cifrele, bărbaţi şi femei, îmbrăcaţi în costume naţionale, au fost destinate sa povesteasca asupra culturii, unul dintre localnici. Apoi, ei au numit nedumerirea mea - indonezieni de azi nu sunt la fel ca aceasta imagine!

Spre seară, ne-am dus într-un alt sat. Drept rânduri de case din lemn si robust ... incredibilă tăcere. Ei au fost tăcut, chiar jungla, un perete verde din jurul satului. Neîncetat, de obicei, nu sunt publicate nu este un sunet unic. Am intrat în banda, şi, încet, si apoi se îndreptã Între cel mai apropiat, pentru fiecare altă parte, acelaşi clădiri. Fiecare casa următoare, exact ca cel precedent. Ne-am hotărâtprobabil, a subliniat egalitatea socială. Deci, am ajuns la marginea satului, nu au întâlnit cu orice persoană. Oprirea de a privi în jur şi să decidă cum să procedeze, în cele din urmă, a văzut primul rezident. Folosind şansă, a găsit locaţia lui. Acesta a fost unul dintre foarte trei sate.
Deci, a sosit.

Tot în acea zi am mers de-a lungul drum cu o topografie variabilă, şi acum cu bucurie se aşeză să se odihnească lângă unul dintre case, caută cu interes la ce ne înconjoară. Am structurilor care deja au văzut similare cu cele din alte ţări asiatice - peretii ţesute din bambus, acoperisul acoperit cu frunze de palmier, întreaga structură se afla pe stalpi de lemn ... Dar totusi, a existat o diferenţă semnificativă dat aceste locuinţe, o formă destul de diferite. Ordine! De obicei, spaţiul care înconjoară omul modern, grevat de o varietate de subiecte, şi, adesea, este un număr infinit de lucruri constă în a nu imagine foarte priglyadnuyu. Aceşti oameni au decis să nu aibă ceea ce poate zahlamit casele lor, aşa cum toate acestea, şi a mediului.

Au început să apară ceilalţi săteni. În costume naţionale Samotkan, liber de vanitate, toate acestea au fost diferite: cea mare şi nu foarte, puternice şi slabe, vechi, foarte tineri. Saw reciproc - o singură calitate, prezente în fiecare.

Linişte. Chiar şi copiii mici sunt cunoscute pentru nelinişte şi capriciile lor, aici s-au comportat foarte diferit. Privind în jos, la faţa fetei. Absolut pielea albă, trăsături frumoase, si ceva care face ca în cazul în care nu au fost prezenţi.

De înţeles. In zilele noastre, asa de buna, o piele sanatoasa poate fi vazut doar în publicitatea produselor cosmetice, ci pe coperţile revistelor. Curând, am început să încercăm, pentru a explica ceva. Anglia nu este cunoscută, şi rusă la fel. Dar cu toate acestea, a devenit clar - noi incercam sa ne arate că am găsit în acest loc nu pot. Recunoaste, am avut deja cunoscut. O vizita aceste sate, chiar şi pentru o indonezieni limitată indigene. Şi străini în general, la intrare este închisă. Pentru unii, chiar de noi înşine, de circumstanţe, am primit, pe neaşteptate, din partea autorităţilor, permisiunea oficială de a vizita aceste meleaguri.

Poate singurul motiv pentru care, am pierdut la frontieră, de avertizare, totuşi, că pentru a merge, nu poate continua la sate din apropiere, doar cele în care utilizarea de invenţii tehnologice moderne. Dar ispita a fost prea mare ...
Şi acum, am văzut cu tact off de la teren. Incercand sa, cel puţin pentru un pic, să staţi aici, a luat un rucsac o pereche de pachete taitei instant si apa fiarta, vă rog. Dar ... Smiler Karim, un scurt, foarte puternic, cu trăsături nobile, şi a cerut să-l urmeze. Iar noi, în ascultare de voinţa populară bun, părăsească satul, în compania a trei rezidenţilor locali. În afară de Karim, am fost însoţit de un bărbat înalt, subţire tineri, cu un aspect clar interogatoriu, şi omul care în curând sa despărţit de noi, şi nu rămâne în memorie. După ceva timp modul in care li sa cerut să stea pe bancă, departe de casă în picioare singur în mijlocul junglei. Proprietarul ne-a adus apă caldă într-un castron făcute din nucă de cocos. fidea brewed. Baori supliment prânz noastre modeste de cafea şi dulciuri. Din pădure a venit o fata frumoasa si ascuns sub şopron la domiciliu. După masă, Karim, cu un zâmbet constant, a explicat el, care va fi în curând întuneric şi trebuie să grăbim. Mă întreb unde? Obişnuiţi să aibă încredere în soarta şi a mulţumit pentru ajutorul lor, am din nou, urmat noastre "dirijori". Chiar înainte de ivirea zorilor a intrat în satul vecin. sateliţi noastre sunt mici consultat cu localnicii, şi am fost invitaţi într-una din case. În interior, toate în interior aceeaşi, bec, similar cu kerosen. Situat pe podea. În cameră au fost mai mult de o duzină de oameni. Pornit de la radio (baterie) - aici văzut deja, puteţi utiliza tehnologia. Înainte de a ne există orez, peste, ceai, cafea, Manis (zahăr), si lumina - adăugaţi lumină. Pentru desertdurians. Vino băiat, în haine moderne şi se confruntă cu modern, cu fraze şi pungi. Din sac băiat tras două cutii de o băutură, şi a procedat pentru a explica modul în care ne costă. Apoi, de acolo, au fost produse ale mesterilor populari locali, cu acelaşi scop - de a ne vinde. Şi unde este el angajat, în mijlocul junglei! " Am explicat că cumpărături nu ne interesează. Apoi, tânărul îl solicită, pentru a forma o carte fraza pentru a ajuta la distribuitor. Cei care ne-a adus aici, în tăcere, urmărind scena. Mai multe de vorbit ceva. În ziua a fost ocupat, dar este timp pentru odihnă. Rogojină, şi Parchetul de bambus, care tocmai ne-a servit o masă într-un dormitor diferite.

Ne-am trezit devreme pentru a - o noua zi, aşteptând cu nerăbdare următoarea noastră pentru transportul rutier. Peste dealuri, plin de culori bogate decorate

Sursa http://vpomestie.ru/blog/2009-04-10-361 o condiţie prealabilă pentru skazka.nsk.ru

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 24 aprilie 2009 10:05
Vizualizări: 2408

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
144
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
128
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
182
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117