ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ekovoyny?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Mai mult de o sută de ţări se confruntă cu haosul politic şi migraţia în masă, ca urmare a încălzirii globale catastrofale.

2,7 miliarde de persoane din 46 de ţări cu risc de a muri în conflictele armate şi războaiele, cauzate de schimbările climatice. Un alt 56 state sunt în pericol de destabilizare politică, care pot afecta 1,2 miliarde de oameni.

Cu un astfel de avertisment puternic de un grup de activişti de pace International Alert, care planurile în această săptămână a publicat un raport intitulat "Clima de conflict" (Clima Conflictelor). Cercetatorii au descoperit care provoacă schimbările climatice, eroziunea solului, creşterea nivelului mării, topirea ghetarilor si furtuni va conduce la creşterea unor noi focare de război şi de revolte sociale în mare parte din Africa, Asia şi America de Sud. Chiar şi Europa este în pericol.

"Schimbările climatice vor crea premise pentru sângerosului conflict, care, la rândul său, va reduce bunăstarea societăţii şi capacitatea acestuia de a rezista la efectele schimbărilor climatice" - se spune în raport.

Cel mai rău dintre toate este faptul că statul va lipsa resurselor şi lipsa de stabilitate, care va împiedica să facă faţă cu încălzirea globală, a adăugat organizaţiei secretar general Dan Smith. "Olanda va suferi din cauza creşterii nivelului mării, dar război şi conflict este puţin probabil să-i ameninţe - a declarat el Observer lipsa. - Această ţară are resurse suficiente efective de acţiune, adaptate la aceasta sale politice şi o structură. Dar în alte ţări vor experimenta în teren şi apă şi supuse impactului mai mult şi mai severe furtuni în absenţa unui guvern suficient de eficiente pentru a se asigura că măsurile necesare. Oamenii vor fi organizate în unităţile de auto-apărare, va începe de coliziune. "

Ia Peru, a spus Smith. Apă potabilă, această ţară se datorează în mare parte la topirea gheţarilor. Dar, până în 2015, încălzirea globală va distruge practic toate gheţarilor în acest domeniu şi aproape toate cele 27 de milioane de oameni vor experimenta penurie de apă potabilă. Dacă guvernul din Peru a luat măsuri acum, ar putea intarzia criza iminentă, a declarat Smith. Dar în această ţară nu există aproape nici o experienţă a guvernării democratice eficiente, din timp în timp acolo apărea revolte, şi autorităţile implicate în dispute teritoriale cu Chile şi Ecuador. Rezultatul tuturor acest lucru este probabil să fie "haos, de conflict şi migraţia în masă."

Un alt pericol iminent de peste Bangladesh. Aici, conform International Alert, legate de schimbările climatice, migraţia are acum dus la conflicte sângeroase. secetei din vara, împreună cu înrăutăţirea inundaţii în zonele de coastă, care sunt cauzate de cicloane ce în ce mai formidabil, sunt distrugerea terenurilor agricole. Milioane au migrat deja în India, cauzând astfel un conflict ce în ce mai grave, care sunt obligate sa se intareasca suplimentare.

În Africa, o sursă esenţială de apă potabilă sunt râuri, cum ar fi Niger, care alerga prin multe state. În cazul în care seceta va fi ratcheted în sus, şi stocurile de apă în aceste râuri a fost epuizat, conflictele sunt inevitabile.

Se crede că majoritatea ţărilor europene sunt acum suficient de stabil pentru a face faţă încălzirii globale. Ţările balcanice nu sunt o excepţie. Situaţia politică din ţări precum Serbia şi Muntenegru, ca urmare a războaielor sa deteriorat. Ca temperaturile vor creşte, şi cantitatea de terenuri potrivite pentru prelucrare, declin, suprapopularea duce la violenta, pe care autorităţile vor fi în imposibilitatea de a stopa.

Cauzate de conflictele schimbările climatice - nu este ameninţare vagă de ani în viitor, Smith a adăugat: "Aceasta a fost deja iniţiate.

Miercuri, 14 noiembrie 2007
Vizualizări: 2204

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
156
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
125
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
234
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91