Electrocarul sportiv BAIC BJEV va fi construit după tehnologiile Formula 1

/ Vizionări: 1504

Электрический спорткар BAIC BJEV построят по формульным технологиям

Compania chineză BAIC BJEV a publicat spoturile cu electrocarul sportiv, lansarea căruia va avea loc la finele lunii aprilie, în cadrul salonului auto de la Beijing. Detalii tehnice nu a fost oferite, deocamdată, însă se știe că automobilul este construit în Spania, la baza echipei Campos Racing, ce s-a remarcat acum cîțiva ani la Formula 1.

Beijing: nivelul de poluare a aerului a crescut cu 30% (Video)
Beijing: nivelul de poluare a aerului a crescut cu 30% (Video)

Compania Beijing Electric Vehicle Co. (BJEV) aparține concernului de sta BAIC, cunoscut prin mărcile BAW și Foton, precum și prin întreprinderile mixte Beijing-Hyundai și Bejing-Benz. În 2009, BAIC a cumpărat de la GM platformele și tehnologiile Saab 9-3 și 9-5, punînd baza propriilor modele cu brandul BAIC. Totodată, a fost organizată filiala BJEV pentru lansarea versiunilor electrice.

La sfîrșitul lunii ianuarie compania a anunțat că peste cinci ani BAIC BJEV intenționează să producă anual 800 de mii de automobile, iar jumătate de milion dintre ele să fie comercializate pe piața internă. Iar peste o lună, a avut loc semnarea acordului cu echipa Campos Racing privind crearea centrului de cercetare a BAIC BJEV R&D Barcelona.

Apropo, acesta este al treilea cap de pod al companiei: alte două filiale au fost deschise în Germania și California. Însă cel mai interesant este faptul că întreprinderea mixtă de la Barcelona a fost creată cu un singur scop: producția electrocarului sportiv în baza tehnologiilor curselor auto.

Termenele restrînse (doar două luni) de la lansarea lucrărilor și debutul mașinii pun la îndoială faptul că mașina sportivă va fi prezentată la Beijing în stare funcțională – cel mai probabil va fi doar o machetă. Însă baza tehnico-științifică și experiența specialiștilor europeni promit pe viitor o mașină pe măsură.

 

Sursa: econet.ru