ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Elementele vieţii rurale (Partea II)




Cum să spălăm părul? 

Putem spune cu deplină responsabilitate că nici un şampon nu va face parul dvs. la fel de frumos şi sănătos ca şi remediile simple naturale. Sunt o mulţime de astfel de mijloace, pur şi simplu a fost pierdută continuitatea în lanțul generațiilor, și puțini oameni știu despre ele acum. Vom relata un pic despre acestea.

 

Regulile de bază:

1. Toate "şampoanele" naturale sunt de înlocuire celor din magazin, ci nu o completare a acestora! Aceste mijloace nu sunt balsamuri de clătire și măști, ele sunt destinate anume pentru spălat. Nu este nevoie să vă spălați părul cu altceva, nu vă faceți griji - murdăria şi grăsimea se vor spală bine.

2. Toate amestecurile pentru a spăla parul ar trebui să fie distribuite pe întreaga suprafață a capului și anume pe ea, şi nu pe par, părul se va spăla și aşa. Rezultatul va depinde de această procedură. După aplicarea amestecului ar trebui să-l ţineţi un pic pe cap (5- 20 de minute, de obicei) și apoi să-l spălați. Părul se clăteşte în lighean cu apă, astfel părul se spală mult mai bine.

3. Părul trebuie să fie spălat cu apa caldă, şi nu fierbinte. Apa ar trebui să fie moale, mai bine din râu, decât din fântână. Apa de ploaie și de zăpadă este perfectă. Cum să știm dacă este apa moale sau dură? Apa dură conține cationii de calciu și de magneziu (Ca 2 + si Mg 2 +). Duritatea temporară este provocată de bicarbonați de calciu și de magneziu, duritatea constantă – de săruri ale altor acizi. Cationii de calciu și de magneziu combinându-se cu anionii de reziduuri acide ale acizilor superiori grași de săpun formează săruri insolubile. Aceste săruri se depun pe păr şi părul se spală prost , devine tocit. Din aceste reacții derivă și alte proprietăți ale apei dure - săpunul se spală repede (în apa de mare, de exemplu, în general este aproape imposibil să săpuneşti), spuma se formează prost, pe pereții cazanelor și altor recipiente in care ea este încălzită se formează piatră depusă prin fierbere. Dar apa dură naturală este mult mai gustoasă şi aduce beneficii pentru sănătatea noastră, îmbogățind organismul în oligoelemente. Iar să spălăm și se ne băim ar fi mai bine cu apa moale. Parţial apa poate] fi înmuiată prin fierbere, se elimină duritatea de carbonat temporară.

4. După spălare este foarte sănătos să clătiți părul cu infuzie de plante sau apă cu un pic de oțet de mere sau suc de lămâie – şi util și plăcut. Există o "regulă" de a folosi plante, în funcţie de culoarea parului: femeilor blonde se potriveşte mușețelul, brunetelor - urzica sau salvia, roșcatelor - coacăza, etc. Noi folosim plantele care ne plac și de multe ori facem un amestec: turnăm apa clocotită pe rădăcina de brusture şi fierbem la foc mic timp de 15-20 de minute, apoi adăugăm ierburi: mușețel, iarbă-roşie, origanum, mentă, coacăză, salvie, hamei, pojarniţă ... diferite și nu întotdeauna toate împreună, în general, una sau două. În timp ce vă spălaţi, plantele se vor infuza, rămâne doar să strecuraţi soluţia, să adăugaţi un pic de apă şi să clătiţi părul. Pentru a scăpa de mătreaţă vă sfătuim să ungeți capul înainte de spălare cu suc de ceapa. Odată am făcut acest lucru, apoi câteva zile am încercat prin diferite mijloace (muștar, iaurt și gălbenușuri de ou) să elimin mirosul de ceapă, deși nu foarte puternic, dar neplăcut și obsedant de greu de suportat.

5. La început toate acestea pot să nu vă placă (după șampoanele chimice apare un fel de sindrom de abstinenţă, nu vă faceți griji, lăsaţi părul să se obișnuiască cu mijloacele naturale de spălat. Şampoanele chimice spală bine, dar parul se murdăreşte foarte repede și vă obișnuiţi să spălaţi parul în fiecare zi. Cu mijloacele naturale trebuie să spălaţi capul o dată pe săptămână.

 

Astfel:

Cea mai simplă substanţă de spălat este soluţia de hidroxid, ar fi bine ca aceasta să fie completată cu o infuzie sau fiartă cu ierburi.

Iaurt cald sau lapte acru. Puteți adăuga drojdie, sau ferment, dospeală pentru aluat. Țineți-l pe păr mai mult timp, aproximativ o oră (acoperiţi capul cu un prosop), apoi spălaţi şi clătiţi cu ierburi.

Gălbenuşuri de ou. Pentru părul de grosime medie și de lungime până la umăr sunt suficiente două ou, părul lung şi gros - cinci. În gălbenuşurile se adăuga un pic de oțet de mere sau suc de lămâie și puțină miere. Se aplică pe păr, se ține timp de 5 minute și se clătește. Părul devine mătăsos si foarte moale, se piaptănă ușor.

Miezul de pâine de secară (mai bine, desigur, din aluat de casă, dar dacă nu este, să ia cel mai simplu, fără adaosuri) este aburit cu apa clocotită, se lasă timp de o zi, apoi puteți adăuga iaurt sau zer, miere. Cel mai bine să pisaţi masa la un maxim de omogenitate, altfel se spală dificil. Puteți folosi, de asemenea, făina de secară amestecată cu apa caldă sau iaurt până la îngroşare. Numai nu luaţi făina de grâu, ea conţine o mulţime de gluten, care se încleiază și apoi nu se spală.

Puteți folosi de asemenea lut, amestecat cu apă până la o substanţă de smântână groasă, adăugaţi o linguriță de ulei vegetal (puteţi şi fără el). Lutul de asemenea curăţă bine grăsimea.

Un alt mijloc - praf de muştar. Acesta spală bine grăsimea și irita scalpul, crește circulaţia sângelui, ce promovează creşterea părului şi în general este util. Dar muștarul poate arde, așa că încercați mai întâi să-l amestecaţi cu ceva - cu pâine sau cu lut, de exemplu. 1-2 linguri de praf de muştar se dizolvă în apa caldă până la consistenţa smântânii groase, se adaugă gălbenușul de ou, miere. Se aplică pe păr, se ține 10-20 minute, apoi se spală (mai bine în lighean) și se clăteşte cu ierburi.

 

Inflorescențe şi rădăcini de Saponaria

Элементы деревенского б(м)ытия

 

Rădăcinile plantei Saponaria se ţin în apă (conform rețetelor diferite de la o jumătate de oră până la 12 ore), se aduc la fierbere, apoi se fierb la un foc mic 15-20 de minute. Puteți adăuga şi alte plante medicinale. Spălați-vă capul cu acest decoct, el formează spuma și conţine săpun la atingere. Proporțiile medii sunt: 1-2 linguri de rădăcina tocată la un pahar de apă (250-300 ml). Acest decoct poate fi folosit pentru spălarea rufelor. Saponaria se recoltează în toamna sau primăvara devreme. Rădăcinile scoase din pământ trebuie să fie curățate şi spălate cu apa rece, tăiate în bucăți de o lungime de 10-15 cm și uscate la soare sau într-un cuptor (la o temperatură nu mai mare de 500C). Atunci când vă ocupaţi de materii prime, mai bine protejaţi ochii și nasul de praf, acesta irită membranele mucoase.

 

Cu ce să spălăm dinții

Se poate cu aceiaşi soluţie de hidroxid infuzat cu muşeţel, iarba-roşie, gălbenele şi alte plante cu proprietăţi anti-inflamatorii. Puteți doar cu o simplă infuzie de plante. Se spune că puteţi folosi lutul uscat și pisat într-o pulbere. Dar particulele de lut au o duritate de aproximativ 2,5 ori mai mare decât duritatea smalțului, cu lutul nisipos puteţi deteriora smalțului. Folosirea lutului este practic același lucru ca și materialele abrazive.

 

Cu ce să spălăm picioarele

 

Элементы деревенского б(м)ытия (Часть II)

 

 

Dacă locuiți în sat și mergeţi desculț în timpul verii, picioarele, în special tălpile, devin foarte repede gri din cauza murdăriei. La spălat vă va ajuta planta feciorica (Herniaria Glabra). Rupeţi un mănunchi de iarbă şi frecaţi cu el călcâiele negre.

Dacă pe călcâi în mod constant se formează bătături din particule de piele moartă, acest lucru este cel mai probabil cauzat de o ciupercă. Pentru această (și, în general, de orice ciuperca) există un remediu bun - suc de ceapă. Treceţi printr-o răzătoare o ceapă mica, stoarceţi sucul, şi ungeţi cu grijă picioarele spălate. Aşteptaţi până ce sucul se va usca şi ungeţi picioarele încă o dată. Apoi încălţaţi șosete. Nu vă temeţi de miros, acesta se spală nu așa de greu, ca și pe cap. Repetați această procedură o săptămână sau mai mult (de preferat, două ori pe zi), în funcție de starea călcâielor dvs., şi veţi fi surprinşi de rezultat.

 

Элементы деревенского б(м)ытия (Часть II)

 

 

Sursa: tartaria.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 20 iunie 2013 17:01
Vizualizări: 2589

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
107
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
89
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
141
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
103