ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Elicopter fără pilot tratează vița de vie




 

Președintele Obama a fost întâlnit de manifestanții germani care au protestat împotriva utilizării drone-lor americane, aparatelor aeriene militare fără pilot. Cu toate acestea, în Statele Unite ale Americii există exemple de utilizare a tehnologiei în scopuri pașnice.

 

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, Davis, în parteneriat cu Yamaha Motor Corporation, în prezența jurnaliștilor au demonstrat recent un elicopter în miniatură cu telecomandă, al cărui scop este tratarea terenurilor agricole.

Scopul cercetărilor, realizate de către oamenii de ştiinţă este adaptarea experienței japoneze în domeniul tratării culturilor agricole. Aviația agricolă este folosită peste o sută de ani. Dar cu timpul a devenit clar că avioanele deasupra câmpurilor de fermieri nu sunt cea mai bună soluție. Utilizarea lor este limitată de relieful complex al localităţii, liniile electrice și copaci, așezări, precum și riscurile expunerii accidentale a produselor chimice pentru oameni.

În cele din urmă toți acești factori negativi apar împreună în Japonia mică și dens populată. În această țară s-a ajuns la concluzia că cele mai eficiente nu sunt mașinile mari, conduse de oameni la bord, ci drone-le mici controlate de la distanță. Inovația tehnologică pentru țările occidentale a apărut pentru prima dată în Japonia în 1991, care în prezent cu ajutorul drone-lor tratează aproximativ 40% din câmpurile de orez.

Obiectul de cercetare de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Davis a fost un elicopter mic de dimensiunea unei motociclete, controlat de la distanță Yamaha Rmax. Echipat cu un motor de 2,4 litri de doi timpi, elicopterul este capabil de a ridica o sarcină utilă de până la 28 kg şi a pulveriza substanțele chimice la o viteză de 24 km / oră.

 

Беспилотный вертолет обрабатывает виноградники

 

 

În Japonia, în prezent sunt exploatate 2400 de astfel de elicoptere. În principal, acestea sunt utilizate pentru pulverizare și plantare. Începând cu toamna anului trecut, Universitatea din California lucrează asupra unui program de adaptare a tehnologiei la condițiile americane.

Modelul japonez de prelucrare a culturilor are avantaje evidente, printre care principala este precizia aplicării produselor chimice, în rezultat se reduc costurile financiare şi povara asupra mediului înconjurător. Un elicopter care zboară la o altitudine joasă, în contrast cu tractorul, nu bătătoreşte pământul și nu poartă nici un pericol pentru "pilot" care nu se ridică în cer.

Oamenii de ştiinţă studiază exactitatea pulverizării cu apa colorată și presărarea cu test-hârtie specială asupra viilor Din Napa Valley. Se pare că nu există nici o problemă, deoarece în Japonia tehnologia este folosită mai mult de două decenii, cumpăra și foloseşte. Dar se pare că problema nu este numai tehnologică.

Guvernul SUA nu recunoaște utilizarea UAV de persoanele civile. Cu toate acestea, licența limitată acordată Universităţii din California, a permis ca într-o perioadă de cinci luni să fie pregătiţi doi piloți și să înceapă cercetările. Dacă la vii vor fi obţinute rezultate acceptabile, în următoarea etapă oamenii de ştiinţă au de gând să extindă proiectul asupra livezilor de migdale. Ei speră că munca lor va facilita introducerea aparatelor aeriene controlate de la distanță în agricultura SUA.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 18 august 2013 10:56
Vizualizări: 2494

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
128
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
242
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
369
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
450