ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Elon Musk a pus la dispoziția tuturor patentele pentru Tesla

Ilon Musk a făcut o declarație cu adevărat senzațională. El a spus că toate patentele pentru producerea vehiculelor electrice Tesla pot fi găsite în domeniul public. Și a făcut acest lucru pentru a ajuta cu adevărat în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Dacă toți doritorii vor utiliza această tehnologie pentru scopul propus, Musk nu va depune nici o cerere de proces pentru brevet.

Acesta este într-adevăr un act de curaj, care merită respect

"Am creat Tesla Motors pentru a accelera crearea vehiculelor ecologice. Iar dacă eliberăm calea spre crearea mașinilor electrice atractive și apoi o minăm cu proiectile de proprietate intelectuală, atunci acționăm în contradicție cu propriile noastre obiective", a spus Musk.

Inventatorul consideră că patentele împiedică progresul, ele doar îmbogățesc marele corporații și avocații, dar nu și inventatorii înșiși.

Musk a spus că mai devreme a patentat tehnologiile Tesla numai pentru ca marii producători de autovehiculele să nu aibă acces la tehnologia sa și să nu o poată copia, ca mai apoi aceștia să acapareze piața cu ajutorul capacităților lor comerciale și publicitare.

"A fost o mare greșeală! Situația este exact invers, deoarece producția mașinilor electrice și a altor mașini ecologice de către marii producători nu are loc sau are loc în cantități minime", a subliniat inventatorul.

Musk a remarcat că Tesla produce acum aproximativ 100 de milioane de mașini pe an, iar acest număr este extrem de mic pentru a influența cu adevărat climatul și a opri această teribilă criză a emisiilor de carbon.

Iar acum, toată lumea poate beneficia - companiile pot începe să producă mașini electrice, iar acest lucru ar trebui să aibă un efect benefic asupra climei.

"Credem că răspîndirea filozofiei codului deschis asupra patentelor noastre nu va slăbi, ci doar va întări poziția Tesla", a adăugat Ilon Musk.

Reamintim că anul trecut nu a fost cel mai bun an pentru compania lui Mask și prețul acțiunilor companiei este încă în scădere.

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
162
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
169
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
406
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
181