Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/01/produkty_protiv_ustalosti1.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Energia din farfurie — 10 produse împotriva oboselii
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Energia din farfurie — 10 produse împotriva oboselii
 

1. Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz conțin magneziu, proteine​​, fosfor și vitamina B1 (tiamină) - nutrienți care influenţează nivelul de energie. Aceste substanțe fac fulgii de ovăz  fiind alimentul perfect pentru a lupta împotriva oboselii. Neapărat includeţi fulgii de ovăz în micul dejun. Pentru a face acest fel de mâncare mai hrănitor  se adaugă  nuci sau semințe.

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

2. Iaurt
Popular și iubit de către mulți, iaurtul este foarte util. Acesta este un produs foarte bun şi uşor de digerat. Studii recente au arătat că substanțele conținute în iaurt ajută la combaterea  sindromului de oboseală cronică. Acesta conține bacterii benefice care ajută la menţinerea  microflorei intestinale sănătoase şi la digestia alimentelor.
Dar, cel mai important este că ridică nivelul de triptofan - un aminoacid  datorită căruia în creier se  produce serotonina ce ajută la combaterea oboselii. Un iaurt degresat şi fără adaosuri  este soluţia perfectă la începutul zilei!

 

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

3 . Spanac
Spanacul conţine un element important  pentru organism şi anume  fierul, care este necesar pentru formarea hemoglobinei şi transportul de oxigen. Fierul  de asemenea, este  implicat în producția de energie, astfel încît deficitul lui provoacă oboseala.
Pentru producerea energiei şi a digestiei corecte este necesar  şi magneziu care se conține în spanac. Lipsa  magneziului  provoacă depresia, convulsii, insomnia și pierderea poftei de mâncare. În spanac  există un alt element important pentru a combate oboseala - potasiu. Deficitul de potasiu duce la slăbiciunea musculară.
Puteți adăuga spanac proaspăt în salate, supe, tocane, sosuri și alte feluri de mâncare.

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

4. Nuci și semințe
Nucile şi seminţele sunt de asemenea surse bune de magneziu. Aminoacizii triptofan  din aceste produse promovează un somn sănătos. Aceşti aminoacizi facilitează şi  afluxul de magneziu în organism, care combate  oboseala musculară. În plus, conţin  proteine​​, ce satură organismul nostru cu energie  și acizi grași omega-3, care sunt surse excelente de energie. De asemenea,  ajută la îmbunătăţirea  stării de spirit şi  asigură victoria asupra  epuizării emoționale.

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

5. Fasole
Fasolele datorită fibrelor pe  care le conțin, îmbunătățesc sistemul digestiv și ca o perie elimină toxinele din organism. Acest fapt ajută  persoanelor de se a menține în formă. În fasole se conţine  mangan și cupru, care sunt necesare pentru mitocondrial- sursa de producere a energiei în organism. Magneziul și potasiul din  fasole  stimulează circulația sangvină, iar vitamina B1 (tiamina) este implicată în producerea de energie. Fasolele conţin fier, ce îmbunătăţeşte sistemului imunitar, contribuind astfel la combaterea oboselii.
Sfat: adăugaţi fasole la salate, consumaţi ca aperitiv sau garnitură.

 

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

6. Macrou proaspăt
Vitamina B12 care se găseşte în macrou este esențială pentru producerea  celulelor sanguine, care transportă oxigenul. Dacă această vitamină în organism este insuficientă atunci apare  anemia megaloblastică. În cazul în care nivelul de vitamina B12 este normal, atunci şi  oxigenul  în  ţesut este îndeajuns, iar noi vom fi plini de energie. Numai că macroul nu trebuie să fie sărat, uscat sau afumat.

 

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

7. Rodia
Conține vitaminele A, B, C, E, P, calciu, magneziu, potasiu, mangan, cobalt. Beneficiu: energizează, creşte rezistenţa la diverse infectii, stimulează pofta de mâncare. Norma pe zi: 1 pahar de suc de rodii sau de a se consuma o jumătate de rodie.

 

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

8. Germeni de grâu încolţit
Conţin vitaminele E, complexul B, fier, calciu, fosfor şi magneziu. Beneficiu: o bună sursă de energie și ajută la producerea lecitinei, care hrănește sistemul nervos. Norma pe zi: 100 g de germeni  pot fi  adăugaţi  în salate.

 

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

9. Pieptul de pui
Pieptul de pui este un produs bogat în fier. Acest element este implicat în sinteza hemoglobinei, care transportă oxigenul la organe și țesuturi. În cazul în care  fierul ce se conţine în organism este suficient, atunci suntem activi. În cazul în care este dificit - vom suferi de oboseală.

 

Энергия в тарелке – 10 продуктов против усталости

10. Afine
Afinele imbunătăţesc circulaţia  cerebrală a sîngelui. Este de dorit ca acestea să fie în stare proaspătă.  Însă se vor potrivi şi cele congelate într-un smoothie delicios (amestec de fructe de pădure cu iaurt).

 

Marţi, 14 ianuarie 2014
Vizualizări: 4062

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144