ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Energie — un cadouAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/3dec07_helio/p1.jpg Fără apă caldă de azi, este dificil să facă. Am nevoie să spele vasele sau o maşină, ia un duş sau spăla podeaua - în toate aceste cazuri au nevoie de apă caldă. Bun pentru cei care casa centrală a furnizat şi cum să fie proprietarii de case individuale, vile de inchiriat? Puteţi construi un cuptor cu siguranţă "sala cazanelor", dar va fi nevoie de o mulţime de combustibil. Între timp, nu numai în vară, dar chiar şi în sezonul rece de primavara si toamna pot furniza casa cu apă fierbinte, fără costul chiar minime sumele cele mai de combustibil. Este de ajuns pentru a face un încălzitor de apă, mergând de la ... soare.

Geliokotelnaya nu prea complicate: în design include un colector solar, constând în acest caz din doua blocuri identice (dacă este necesar, aveţi posibilitatea de a mări numărul de blocuri), de stocare a apei calde şi avankamera.

Când se proiectează un încălzitor de apă solar folosit bine-cunoscut mai multe principii. Astfel, de exemplu, pentru sistemul de încălzire cel mai mult - cu efect de seră ", adică o proprietate a luminii solare să treacă liber prin intermediul transparente într-un spaţiu închis şi transformată în energie termică, nu mai este capabil de a depăşi spate transparente" acoperiş "de instalare. Şi în sistemul hidraulic este efectul thermosiphon, care este proprietatea de lichid când este încălzit de a urca, în timp ce mai mult de apă rece, fortandu-l înlocuiască şi să se mute la un loc de încălzire. Ar trebui remarcat, de asemenea, că dezvoltarea este luat în considerare şi efectul de acumulare şi de conservare a energiei termice: în instalarea de "prins" de energie solară transformată în energie termică, acumulate şi depozitat pentru o perioadă lungă de timp.

/ Articles/3dec07_helio/p2.jpg Desigur, un principiu fundamental în proiectarea unei DIY: toate componentele de încălzire ar trebui să fie disponibile pentru a face propriile eforturile sale şi a celor de semi-finite sau materii prime, care pot fi achizitionate de la vânzare publică sau pentru a ridica fier vechi.

Deci, un pic despre încălzitorul solar de apă, precum şi principiul activităţii sale.

Colector - un radiator tubular, într-o cutie, o parte este cu geamuri. Radiatorul este de ţevi sudate din oţel, precum şi pentru aprovizionare şi de descărcare de gestiune folosite conductele de apă pentru 1 sau 3 / 4 inch, şi pentru o reţea este mai bine să utilizeze tuburi cu pereţi subţiri de diametru mai mic - de exemplu, conducta de Ø16X1, 5 mm. Total pentru un grilaj necesită 15 ţevi astfel până aproximativ 1600 mm.

Colector Box - o, asamblat de lemn din scânduri de grosime de 25 ... 30 mm şi o lăţime de 120 mm. Partea de jos a casetei - din placaj sau orgalita, a consolidat podea secţiunea 30x50 mm. Caseta cu atenţie termoizolante, se poate face cu spuma de ambalare sau de construcţie: este amplasat în partea de jos, peste fix o foaie de tabla sau foi de metal galvanizat, iar partea de sus se potriveşte radiatorului. Fixe radiatorul în benzi de oţel cleme cutie.

Ţevi, radiatoare şi frunze de metal pe fundul unei cutii de vopsea negru mat vopsite. Lamelă de acoperire, de preferinţă, sigilate, astfel încât pierderea de căldură prin convecţie a fost minimă. Din afara caseta este de dorit să pata bijuterie în scopul de a reduce pierderile în radiaţiilor de căldură.

Toate comunicare - atât sudate şi înşurubează - trebuie să fie strict sigilate. legătură pentru ţevi - standard, folosind cuplaje, teuri şi colţuri cu etanşare de cânepă şi de vopsea.

Rezervor de stocare de răcire poate servi drept o capacitate de 200-300 litri. În principiu, potrivit pentru acest scop şi orice baril adecvate. Dacă nu puteţi găsi capacitatea necesară pentru a rezervorului, utilizează două sau trei, ele conectând cu ţevi într-un singur sistem. Drive-ul este, de asemenea, de dorit izolanteovat. Situaţia ideală este plasarea de containere (cu sau containere) în dulap, sau placaj cutie cu umplutură oricărui spaţiu dintre izolator termic spatiu - spumă de construcţie, zgură lână, rumeguş uscat sau tocat paie şi fân. Pentru acelaşi motiv în sine baril (sau butoaie), este de dorit să picteze în interiorul şi în afara peştişorul de argint. Ea ar trebui, de asemenea, şi în afara caseta de vopsea.

Avankamera conceput pentru a crea o constantă hidraulic, nu, de înaltă presiune prea - 800 ... 1000 mm coloana de apă. Dacă tragem o analogie cu sistemul de racire al masinii, atunci putem spune că avankamera joacă aici rolul unui rezervor de expansiune. Producătorul poate fi de orice vas adecvat, cu o capacitate de 30-40 litri, de exemplu, un container mare sau de aluminiu sau de bucătărie de aceeaşi capacitate. Avankamera echipate cu dispozitiv de alimentare care să îi permită să funcţioneze în mod automat. Fundaţia lui - supapa de float, care este utilizat în ţara de origine pentru rezervorul de la WC: acesta poate fi achiziţionat în magazine produse pentru hidraulică.

/ Articles/3dec07_helio/p3.jpg Construirea unei apă de încălzire solară începe cu cazare în podul casei unitatea într-o cutie de căldură şi avankamere. Greutate umplut cu apă unitate este considerabil, astfel încât asiguraţi-vă că suprapunere a plafonului la locaţia dorită sunt suficient de puternice şi de a supravieţui greutatea unui rezervor masiv.

Avankamera situat în apropiere de unitate, astfel încât nivelul apei în a depăşit nivelul de apă în stoc la 0,8-1 pm

colectoare solare sunt situate pe partea de sud a casei la un unghi de 35-45 ° faţă de orizontală. Plasarea lor cele mai bune, astfel încât aceste panouri au devenit un acoperiş natural de o casa sau un pridvor de mici dimensiuni.

În scopul de a combina toate elementele unui încălzitor solar de apă într-un singur sistem, conducta va avea nevoie de două sortimente: "inci" si "poludyuymovye. Cu ultimele montate la presiune înaltă parte a sistemului - de la instalaţii sanitare pentru a intra avankamery şi retragerea de apă încălzită la unitate: "inch" este utilizat pentru low-şef de încălzire.

Ar trebui remarcat faptul că eficienţa sistemului depinde în mare măsură integritatea sa şi absenţa de pungi de aer, astfel încât instalarea de conducte ar trebui să fie luate în special cu atenţie. Toate conductele sunt de asemenea, de dorit să picteze peştişorul de argint şi cu atenţie izolarea - de exemplu, folosind cauciuc spumă şi benzi din plastic, pe care spuma pribintovyvayut banda de la conducta. După această operaţiune, este mai bine pentru a acoperi peştişorul de argint "ţeavă bandajat.

Umplerea sistemului cu apă printr-o supapa de evacuare în partea inferioară a radiatorului - în acest caz va fi o garanţie împotriva apariţia în pungi de aer. Procesul de umplere se termină atunci când o conductă de drenaj avankamery toarnă apă.

Acum avankameru conecteaza la intrarea de apă şi deschide supapa de control a debitului, în timp ce nivelul apei în avankamere începe să scadă, până când, până când supapa de plutire nu funcţionează. Îndoirea titularul a flotorului, puteţi atinge nivelul optim de apă în avankamere.

După umplerea sistemului de încălzire a apei cu începe imediat să-l de căldură - se întâmplă chiar şi în vreme tulbure. Apa calda se va ridica pentru a umple un hard disk, şi înlăturarea cu o răceală, care va intra în radiatorului. Procesul este continuu - atâta timp cât temperatura apei care curge în radiatorului, care este egal cu temperatura apei provenind din radiatorului. În cazul în care cheltuielile privind nivelurile apei dintr-un rezervor va picătură în avankamere; de lucru, apoi supapa flotorul şi apă avankameru Dolet. Apa rece din avankamery ajunge la partea de jos a condensatorului de depozitare, astfel încât amestecul de apă, practic, nu are loc. Calda apa deviata de la bun începuto parte dintr-o unitate.

/ Articles/3dec07_helio/p4.jpg Amintiţi-vă că noaptea, când temperatura exterioară este mai mică decât temperatura de apă fierbinte, încălzitorul solar de apă cu radiatoare va încălzi în stradă - efectul thermosiphon lucrează în acest caz, pomparea de căldură în direcţia opusă. Prin urmare, în sistemul hidraulic trebuie să fie prevăzute cu supapă, care împiedică circulaţia inversă a apei din radiatoare în unitate, ceea ce face sens pentru a închide în seara si noaptea.

Alimentarea cu apă la chiuveta sau un suflet pot fi produse cu ajutorul Malaxoare standard. Această măsură nu este de prisos: în vreme insorita, temperatura apei poate ajunge la 80 °, precum şi utilizarea apei este dificilă. În plus, mixere va salva în mod semnificativ de apă caldă.

În cazul în care performanţa de încălzitor solar de apă nu ti se potriveste, poate creşte în mod semnificativ, prin introducerea unui lanţ termică secţiuni suplimentare de colectoare solare - instalat bloca complet de design vă permite să facă acest lucru.

"Model Podul Design", № 10, 1989
http://energy.org.ru/

Luni, 03 decembrie 2007
Vizualizări: 9945

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
476
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354