ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

EnergySail – o velă high-tech pentru nave moderne (+Video)




 

 

Înainte de apariția navelor care folosesc ca mijloc de propulsie motorul cu aburi, velierele navigau timp de secole. Energia de hidrocarburi aproape complet a înlocuit pânza, dar în ultima vreme, apar proiecte care revitalizează propulsii vechi ecologic curate, construite în baza noilor tehnologii.

 

Sistemul conceptual, dezvoltat de compania niponă Eco Marine Power, se bazează pe utilizarea pânzelor rigide, combinate cu panouri solare.

Instalată pe un catarg individual, vela rigidă EnergySail automat "prinde vântul", învârtindu-se în direcția cea bună pentru a asigura mișcarea navei. În același timp celulele solare încorporate în velă, alimentează cu energia electrică echipamentul de bord, ceea ce reduce consumul de combustibil al generatoarelor electrice. În timpul furtunii sau atunci când nava stă în port, velele pot fi strânse.

Energia electrică generată de panourile solare poate fi stocata în baterii şi folosită în timpul ancorării. În plus, panourile solare pot să funcționeze și în timpul şederii în port. O versiune modificată a EnergySail, permite utilizarea pânzelor chiar și într-o poziție orizontală.

Potrivit companiei, velele rigide sunt proiectate cu un minim de întreținere și funcționare în condiții meteorologice dificile. Ele sunt capabile să reziste cu succes vântului puternic și umidităţii ridicate.

 

EnergySail – высокотехнологичный парус для современных судов (+Видео) 

 

Bazându-se pe conceptul anterior Aquarius Eco Ship – proiect de navă destinată transportului de mărfuri cu un set de 14 pânze rigide, Eco Marine Power a prezentat recent o modificare a sistemului, destinată pentru a fi instalată pe nave mai mici, cum ar fi fregata militară sau nava pazei de coastă.

Proiectul pentru o fregată militară presupune instalarea a patru pânze, pentru navele de patrulare – două pânze. Navele individuale pot fi echipată cu o singură velă EnergySail. Potrivit companiei, ea lucrează asupra dezvoltării proiectelor pentru navele mai mici, cum ar fi goeletele de pescuit.

Calculele Eco Marine arată că economiile anuale de combustibili fosili la utilizarea invenției lor, pot ajunge până la 20%. Volumul concret al economiilor depinde de tipul de combustibil și modul de utilizare. De exemplu, la navele electrice, echipate cu motoarele electrice, consumul de combustibil poate fi redus cu 40%. Având în vedere, volumul imens al consumului de combustibil de navele maritime, astfel de economii ar putea reduce în mod semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

În plus, angajaţii companiei afirmă că EnergySail, asigură un control exact la viteze mici, ceea ce este important în porturi și golfuri mici.

În prezent, Eco Marine Power testează sistemul de conducere a velelor, care va îndeplini instalarea automată, ridicarea și coborârea pânzei EnergySail. Compania speră să înceapă testările marine în 2013.

 

Autor: Alexei Norkin 

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 25 noiembrie 2012 14:02
Vizualizări: 3016

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
77
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
54
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
118
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
99