ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Enigma Choriei Montane*. Descoperirea lui Gheorghe Sidorov (+Video)




Film documentar despre studierea construcțiilor megalitice din Siberia

Piramidele egiptene, Machu Picchu, sculpturi din Insula Paștelui ... Admirăm monumentele maiestuoase și misterioase din culturile antice. Ele ne pun întrebări la care în prezent nu există nici un răspuns clar. Cine și de ce a construit piramidele? Dacă constructorii antici au folosit în construcția de Machu Picchu tehnologii inaccesibile pentru noi astăzi? Care este scopul sacru și practic al idolilor de pe Insula Paștelui și al structurilor de Stonehenge?

Răspunsurile pot fi ascunse ... pe teritoriul Rusiei fără margini ... În sălbăticia din Siberia, în adâncul munților din taiga, sub straturi de zăpadă și de gheață sunt ascunse monolite de piatră misterioase.

Un grup de entuziaști conduși de scriitorul istoric Gheorghe Sidorov au mers într-o expediție pentru a explora și a filma stucturile de piatră, găsite în munții din regiunea Kemerovo, într-un loc numit "Choria Montană".

La prima vedere s-ar părea că acest lucru este o formațiune naturală. Rezultatul mișcării ghețarilor, activității seismice și eroziunilor eoliene.

Dar oare poate crea natura astfel de blocuri de piatră netede, asemănătoare cu cărămizile gigante? Oare poate natura le consolida în unghiuri drepte și construi un astfel de coridor? Sau ridica un zid întreg ? Sunt zidării de piatră din Choria Montană rodul eforturilor umane? Șeful expediției, Gheorghe Sidorov, este convins: e un megalit.

Megaliții sunt structuri de piatră vechi sculptate sau prelucrate din blocuri întregi. Cel mai faimos megalit este British Stonehenge. Cel mai mare megalit de piatră este considerat complexul Karnak în nord-vestul Franței. Mai mult de trei mii de blocuri, numite menhire sunt vertical înfipte în pământ. Este greu de presupus ca oamenii antici ar irosi atât de multă energie fără nevoie ... Deci menhirele au avut scopul lor? Dar care? ..

Megaliții sunt găsiți în diferite părți ale globului - în Europa de Vest, Caucaz, Orientul Îndepărtat, Africa, Australia și America. Un alt mister este asemănarea izbitoare a structurilor aflate la zeci de mii de kilometri distanță ,de parcă le-ar fi ridicat o singură civilizație care cândva a locuit pe pământ ...

Cei mai cunoscuți megaliți din Rusia sunt considerați dolmenele caucaziene. De-a lungul coastei Mării Negre sunt mii de structuri de piatră. Întrebarea privind tehnologiile cu care acestea au fost construite rămâne deschisă. Chiar și pentru echipamente în construcții moderne ridicarea monoliților de piatră nu este sarcina cea mai banală. Să nu mai vorbim de ajustarea lespezilor de piatră care este atât de aproape că între ele nu trece nici lama! În baza dolmenelor putem vedea aceleași blocuri de piatră, la fel ca în Choria Montană. Blocuri de piatră cioplite, ajustate cu o precizie de bijutier ...

De ce megalitul din Choria Montană a ajuns la noi aproape neatins și neexplorat? Răspunsul este simplu: deoarece din timpurile constructorilor antici aceste zone nu au fost vreodată dens populate. Choria este o regiunea de taiga cu păduri dese, clima continentală aspră, pentru care sunt proprii fluctuații puternice de temperatură. În timpul iernii, temperatura scade la -50 de grade. Perioada fără înghețuri durează doar o sută de zile. Clima nu este propice pentru populații dense. Probabil că în timpul construirii condițiile climatice au fost mult mai favorabile pentru viață.

Din păcate, analiza de carbon nu poate preciza data construirii clădirilor, doar timpul aproximativ de apariție a rocilor. Cu milioane de ani în urmă. În cazul efectuării săpăturilor în imediata apropiere a megalitul, cu siguranță, că vor fi găsite instrumentele constructorilor antici sau mormintele vechi.

Privind ruinele structurilor maiestuoase, putem doar presupune cât de multă forță de muncă a fost necesară pentru a ridica blocuri de piatră de mai multe tone ... Poate că constructorii antici aveau mijloacele pe care nu le cunoaștem?

Principalul mister al megaliților este autorul lor. Cine au fost constructorii misterioși ? Care tehnologii ei au folosit? Din care grup antropologic ei au făcut parte?

Este posibil ca pe vârfurile muntoase din permafrost vor fi găsite rămășițele mumificate de oameni antici, cum ar fi celebrul Otzi din munții Alpi. Analiza genetică a arătat ca printre austrieci moderni trăiesc un număr mare de rude Otzi. Dacă vor fi găsite rămășițele constructorilor antici, va fi stabilită relația lor genetică cu locuitori moderni din Rusia?

La 700 km spre sud de megalit este situat platoul Ukok, la hotarul celor patru țări - Rusia, China, Kazahstan și Mongolia. Anume în această zonă a fost descoperită mumia unei femei de viță nobilă, poreclită prințesa Ukok. Examinând rămășițele, arheologii au ajuns la concluzia că prințesa avea părul blond și a aparținut la tipul antropologic european.

În nordul Chinei au fost găsite numeroasele mumii, datate din al doilea mileniu î.Hr.  Ele sunt caracterizate prin părul roșu sau castaniu deschis lung, împletit în cosițe. Una dintre cele mai vechi mumii Tarim a fost numită Frumoasa din Loulan. O tânără de rasă caucaziană care avea o statură de 180 de centimetri și ... fire de păr blond.

Toate aceste fapte dovedesc că în perioada premongolă, populația din Siberia și o parte din China a fost caucaziană. Prin urmare, constructorii de megaliți au fost, probabil, europenii blonzi și, eventual, strămoșii slavilor moderni.

Șeful expediției în Choria Montană, Gheorghe Sidorov, o viață întreagă a colectat informații privind moștenirea civilizațiilor antice. El a scris mai multe cărți despre istoria și tradițiile arienilor, cunoscute în formă de legende și mituri. Ca rezultat al cercetărilor sale, el a ajuns la concluzia că originea ancestrală a slavilor a fost Cercul Polar de pe continentul dispărut Arctida sau Hyperborea, cum au numit-o grecii antici. Temperatura în continentul a variat de 25-30 de grade Celsius. Prosperitatea locuitorilor din Arctida a fost distrusă de o catastrofă globală care a inundat continentul și a schimbat clima din lume. După ce arienii vechi au migrat spre sud, stabilindu-se treptat în Siberia centrală. Cu continuarea valului de frig arienii au migrat mai departe spre sud și în cele din urmă s-au stabilit pe teritoriul Indiei moderne și Iranului.

Probabil că megaliții din Choria Montană sunt rămășițele orașului antic, construit de către arieni în timpul migrației spre sud?

Teoria Arctică nu este recunoscută de "marea știință", azi pentru confirmarea ei nu există dovezi concludente. Însă în contextul acesteia războiul informațional pentru șelful Arctic, desfășurat în ultimii ani, dobândește noi sensuri. Poate că sub gheață sunt ascunse nu numai câmpurile de petrol, dar de asemenea resturi de civilizație antică care ar putea depăși nivelul modern. Și cel care deține Arctica acum se va bucura de un drept prioritar pentru cercetarea lor în viitor.

Și, probabil, în viitor megaliții din Choria Montană ne vor ajuta să descoperim cel puțin o mică parte din istoria misterioasă a pământului.
*En russe: Горная Шория, Gornaïa Choria.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 24 martie 2014 12:23
Vizualizări: 3799

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320