ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Etruscii au locuit aiciAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Este mai mult de 2000 de ani de atunci, astfel cum a Etruriei a devenit parte a Imperiului Roman, dar încă prezenţa etrusci simţit în multe locuri, unde au fost cetăţile lor.


Cerveteri

Cerveteri a fost o dată unul dintre cei mai influenţi, bogaţi şi puternici politici Etruriei, iar acum vin aici pentru a vedea faimosul Banditaccia necropola. Străzi liniştite din acest oras mort sunt îngropate în verdeaţă şi floare, în primăvara anului sunt asphodel roz, care in antichitate erau privite ca florile de morţi.

Dar cel mai neobişnuit şi misterios în Cerveteri - nenumărate deal-coline, rotunjite la baza si ajunge la 18 m înălţime. "Morminte cioplite în piatră sub pamant, par a fi paşnice şi confortabil. Mergând în ele, nu simt подавленнымѕ Nu este simplitatea în colaborare cu naturaletea si spontaneitatea formă liberă exprimare şi de circulaţie a pereţilor şi spaţii subterane, care calmeaza imediat spiritul, "- a scris, după vizita Banditaccia, celebrul explorator David Herbert Lawrence.

Eturssky movilă
"Scutiri mormânt - una dintre cele mai frumoase din cimitir - aşa-numitele pictat de relief imagine de de accesorii militare, articole de uz casnic şi simboluri ale celeilalte lumi, pe care a decorat. îndoite îngrijit haine, o pereche de perne, pantofi pe bancă la Lodge - toate aceste lucruri, se pare, este încă în aşteptare pentru proprietarul ei.

Roma
Villa Giulia


Courtyard Villa Giulia Una din curţile Villa Giulia. Renovarea a templului Alatri. Villa Giulia. Colonadă Villa Giulia. Statuia lui Apollo din Veyo.
Am fost mult timp obişnuiţi să considere oraşul de la Roma, cu atenţie magazine spiritul capitalei antice, a devenit perla Renasterii. Şi eu nu-mi amintesc ca a ajutat la înfiinţarea lui Romulo preoţi etrusc, care a avut loc secret al urbanism sacru.

Astăzi la Roma este un muzeu în cazul în care unul dintre asamblate cele mai importante colecţii de artă etruscă. Acest Villa Giulia, fosta resedinta de Papa Julius (Giulio) III, construit în 1551-1555 ani, cu participarea a celebrului Giorgio Vasari. Muzeul, ea a început în 1889 şi acum în sălile de frumoasa si galerii de Villa, în curte cu o fantana, puteţi vedea statui de teracotă, statui din bronz, marmura sarcofage, bijuterii de aur, vase antice greceşti şi mai mult.


lor de colectare a muzeului, desigur, este o statuie a lui Apollo din Veyo şi "Sarcofagul soţilor" din Cerveteri. Pentru oamenii de ştiinţă, este un sarcofag de confirmare indirectă a egalităţii dintre bărbaţi şi femei, care exista in societate etrusci.

Tarquin

Tarquin - cel mai vechi centru Etruriei. Există o necropola Monterotstsi - cel mai mare muzeu de artă antică de pictura in fresca. De la 5000 la 200 de morminte sunt decorate cu fresce, doar 80 dintre ei au poze cu figuri umane, şi doar 15 sunt deschise pentru vizitatori. Deasupra intrările în morminte din aceste zile au construit case mici, care, datorită microclimat picturi vechi constantă este mai bine conservate.

Picturi murale Tarquinia - istoria etrusc al cărţii originale: cu ei se uită la noi preoţi, conducători, muzicieni, dansatori, şi oamenii obişnuiţi Etruriei, ale căror nume nu vom şti niciodată.

Scenă de sacrificiu din mormânt Scenă de sacrificiu de la Mormantul baroni ". Dar aici, din păcate, nu te. Cifra de "Tomb Orco" (Orco - "monstru gigant"), se spune ca au demonstrat ideea lui Pitagora de reîncarnare: sufletul se ridica copac sacru în cer şi apoi coboară înapoi la pământ. Etrusc statuetăEtrusc fata?Domnul a lui Hades. Michelangelo schiţăKing of the Dead. Fresca din Faptul că tradiţia etruscă în Italia sunt încă în viaţă, este uşor pentru a vedea, dacă te uiţi atent pe de laturi. Într-o cafenea mică Tarquin ne-am întâlnit o fată, foarte asemănătoare cu cea DonNU etruscă. Domnul Hades lumii interlope pe unul din desenele lui Michelangelo extraordinar de asemănătoare cu regele din lumea morţilor, reprezentată în frescă în mormânt de Orco. Poate, artistul a vizitat necropola Monterotstsi, pentru că existenţa sa a fost deja cunoscut în Evul Mediu.

Volterra

Acest oras a fost formată la site-ul pentru etrusci politică majoră. Numele lui are rădăcini romane: "Vola terra" înseamnă "care arborează pământ. Şi astăzi, inconjurata de ziduri vechi al oraşului continuă să treceţi de la sol. Timpul sa oprit aici, deşi, şi străzile medievale să uităm că locuiţi în secolul XXI.

Porti Volterra Astăzi, ca 2500 de ani, în Volterra puteţi introduce prin intermediul etrusc porţi vechi de tuf cu trei capete de piatra misterioase pe arc. Poate că această divinitate misterios paza oraşului de la duşmani şi forţele răului. Mii de exponate diferite sunt o colecţie de muzeu Guarnachchi - primul muzeu de antichitati etruscilor în Italia. Este uimitor în execuţie "Sarcofagul soţilor".

Cortona


Ca în multe alte oraşe etrusc, Cortona este situat pe un deal, şi aşa mai departe-l înconjoară zid al orasului, construit etrusci mai mult. În 1727 în Cortona fost fondat de către Academia etrusc, cea mai veche Academia de Italia, unde a studiat moştenirea oameni vechi.

Mormintele lui Pitagora numit Giorgio Vasari acest loc misterios, a pierdut în plantaţiile de măslini şi chiparoşi. Cuvântul de Cortona şi Croton - acesta este un oraş din sudul Italiei, unde salvie celebru fondat şcoala filosofică - cum ar fi, aceasta explică de eroare de biograf celebre ale Renasterii. Dar numele este păstrată şi continuă să atragă fani de antichitati etrusce.

les461-480/470_EtrurHere_992.jpg "width =" 450 "height =" 300 "hspace =" 0 "vspace =" 0 "border =" 0 "align =" mijloc "alt =" Candelabru din templu etrusc "> Kulsans cu două feţe Acest candelabru de bronz a unui templu etrusc - o comoara creat de Academia Muzeul etrusc. Este decorata cu imagini de personaje din mitologia: Sirene de pasăre coada şi aripile, fauns, la flaut, delfini, înotul în valuri, în partea de jos prezinta Meduzei Gorgon. Cortona, faimos pentru bronz sale. Smiley Kulsans bifacial aminteşte de faimosul roman Janus - deţinător de modalităţi noi şi praguri. La picioarele lui inscriptia vizibile pe limba etruscă.

Florenţa

Bronz himerăStatuetă din Muzeul Naţional de ArheologieStatuetă de bronz etruscă
Florenţa, la fel ca multe orase din Toscana, ca a fost o dată de decontare etrusce. Mai târziu, romanii au dat oraşului numele Florentia, care înseamnă "înflorit". Astăzi, aici, în afară de bine-cunoscut renascentist Palazzo, galerii şi biserici, este Muzeul Naţional de Arheologie, în cazul în care o colecţie enormă de artă etruscă. Este o adevarata comoara! Un loc aparte în colecţia ei este şi statuete din bronz etruscă romane. Ornament Collection - o himeră bronz descoperite în Arezzo, şi o dată păstrată în familia Medici.
Sarcofag Buonarrotti
Există o presupunere că sarcofag de alabastru a apartinut familiei Buonarrotti. Parcelei, se arată în perete sa, ar putea spune una dintre imaginile lui Michelangelo de faimoasele sale "Pieta" - Sf. Nicodim, sprijinind trupul lui Hristos. Luaţi în considerare modul în care Michelangelo a pictat Nicodim, ca şi el.

Fiesole


Oraşul Fiesole situat pe un deal, cu vederi uimitoare peste Florenţa. Fiesole conservate perfect roman de teatru şi ruinele unui templu etrusc dedicat Minerva. Înainte de templu sunt două din altar: altarul de etrusci (în fundal) şi mai târziu, mari, - Roman.


Natura Toscana

ToscanaCulturile de mac din Toscana

Natura Etruriei, acum Toscana, uimitoare în frumusetea ei. Nu e de mirare, în orice moment, a atras artişti, poeţi, scriitori şi călători, colinde, fiecare în arta sa, splendoarea sa. În secolul XX au fost s-au alăturat de regizori care iubesc pentru a trage imagini pe întinderea Toscana. Deosebit de bune sunt domeniile sale infinite de maci. Ei spun că macul a crescut în cazul în care sângele de morţi în luptă etrusci.

Intrare în tufvulpi toscan - cel mai viclean din lume Drumuri în tuf - o caracteristică a regiunii montane din Toscana. În acest drum sacru de aprocesiune rohodit, condusă de preoţi etruscă. În unele locuri nu sunt sculptate în imagini tufo simbolice, cum ar fi zvastica - simbol al mişcării eterne ale soarelui. Şi o dată pe drum am văzut un foarte dulce, dar incredibil de trist vulpe. "Având în vedere că este ceva greşit! Ea a fost rău! Ea este bolnav "? .. - Au continuat să întristaţi, am început să căutăm, ceea ce ar ajuta săraca. Toate sandwich-uri noastre au fost la picioarele ei, şi - oh, minune! - Ea a revenit! Când am început să plece, apoi de la fereastra din masina noastra a văzut din nou vulpea stabilesc pe drum şi tot aspectul lui din nou, ca în cazul în care să spună: "Ajutor ..!" "Înainte de a ei a oprit o alta masina.

Insula Elba

Vedere din Insula d'ElbaVedere din Insula d'Elba
Acest paradis al Toscanei, în opinia noastră puternic asociate cu Napoleon, deşi a petrecut pe râul Elba doar 11 luni. Dar puţini ştiu că acest loc a fost de importanţă strategică pentru etrusci - zi si noapte de fum billowed peste râul Elba: aici, în cuptoare de fier topi. Etal ("plin de fum, de foc") - Etruscii aşa-numita insula.

Gino Brambilla in cuptor saGino Brambilla

Pe Elba, în oraşul Portoferraio, a trăit un om remarcabil - Gene Brambilla. În trecut, luptător, un pahar-suflare, autorul unei cărţi despre bucătăria tradiţională de la Elba, Serviciul şef de Antichităţi, care controleaza căutătorii de comori în largul coastei insulei, un arheolog, acum - cel mai mare specialist pe Elba prin etrusci. El este cunoscut pentru faptul ca a gustat din amfore antice, care a luat de pe fundul mării, vin de 2000 de ani de expunere. Dar cel mai important - Gino divined secret al metalurgiştilor etrusce. El a găsit un număr suficient de hematitică - un mineral bogat în cuptor de topire de fier construit (şi nu doar unul!), Similar cu cuptoare de etrusci, şi a primit de fier. Şi din fier produse la fel de subtire ca o lama, un cutit. Aceasta este cea mai mare mandrie Brambilla. La deschiderea complexului sale topitoria mici au participat mulţi oameni de ştiinţă din Italia, pentru prima dată a fost demonstrat modul în care comandanţii vechi făceau lucruri de fier. "Numele meu este Larto Petrus", - spune Gino. Şi într-adevăr, privindu-l, veţi începe să creadă că urmaşii lui etrusci şi trăiesc acum în Italia! mwb.newacropol.ru

ABONAȚI-VĂ
Joi, 19 februarie 2009 9:52
Vizualizări: 4845

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
512
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
939
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531