ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Experţii recomandă să ieşiţi la soare pentru 15 minute la prânzExperţii recomandă să ieşiţi la soare pentru 15 minute la prânz

 

Experţii în domeniul sănătăţii publice spun că este bine să rămâneţi un pic la soare de amiază fără protecţie solară. Se recomandă să petreceţi la soare cel puţin 10-15 minute pentru a ridica cantitatea vitaminei D.

Acest lucru contrazice avertismentelor anterioare cu privire la pericole de expunere la soare atunci când acesta are un efect maxim.

Opinia specialiştilor s-a schimbat, din cauza temerii că oamenii nu primesc o cantitate optimă de vitamina D, deoarece aproximativ 90% din aprovizionarea organismului cu această vitamină derivă din acţiunea razelor solare asupra pielii.

Experţii de mult timp au avertizat că riscul dezvoltării cancerului pielii de la razele UV compensează orice efecte potenţiale pozitive.

Cu toate acestea, studiile recente, efectuate de o gamă largă de organizaţii de sănătate de caritate, spun că expunerea la soare la prânz în timpul lunilor de vară poate ajuta la completarea vitaminei importante. Şi acest lucru anulează avertismentul privind utilizarea cremei de protecţie solară între orele 10 şi 14 .

Experţii sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de copii cu rahitism în curs de dezvoltare, din cauza lipsei vitaminei D. Lipsa ei este, de asemenea, asociată cu maladiile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2 şi unele tipuri de cancer, precum şi de atenuarea oaselor la adulţi.

Potrivit savanţilor, vara oamenii trebuie să-şi expună faţa, mâinile şi picioarele la soare până la 15 minute de trei ori pe săptămână. Acest lucru se face cel mai bine la amiază atunci când razele solare UV sunt cele mai eficiente pentru sinteza vitaminei D.

Departamentul de Sănătate recomandă să utilizaţi iarna produse, cum ar fi peştele gras, ouă, cereale fortificate şi pâine, care pot oferi suficiente vitamine împreună cu rezervele proprii ale organismului. Organismul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciu şi menţine tăria oaselor şi dinţilor. Acest lucru, de asemenea, este important pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.

Această declaraţie a fost semnată de Asociaţia Britanică de dermatologi, Institutul de Cercetare a Cancerului, Asociaţia Diabetică Britanică Diabetes UK , Societatea sclerozei multiple, Forumul inimii, Societatea Naţională a osteoporozei şi Comunităţii de îngrijire primară dermatologică.

 

În baza materialelor din Daily Mail

Sursa: zdorovo.ua

Marţi, 23 august 2011
Vizualizări: 1541

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
138
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184