ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Facem planuri pentru un teren nou: 6 sfaturi utile

1. Dacă ați cumpărat un lot de pământ, începeți cu un plan. Suprafața terenului este mai bine de distribuit astfel: casa ar trebui să ocupe nu mai mult de 10% din suprafață, grădina - 17%, pomii fructiferi  - 40%, fructele de padure- 20%, gazonul, arbuștii ornamentali și florile - 13%. Dar, desigur, proporțiile pot să difere - totul depinde de gusturile și intențiile Dvs.

2. Nu plantați pomi și arbuști mari în apropierea casei, ca să n-o ascundă. Aici mai bine să faceți paturi de flori. Arbuștii fructiferi pot servi drept gard viu – plantați-le la marginile terenului.

3. Până ce copacii sunt tineri, între dânsele pot fi plantați căpșuni și legume – apoi vă va fi ușor să le mutați într-un alt loc bine iluminat.
Nu faceți plantări prea dese pe teren - plantațiile dense nu vor fi eficiente. În medie, este suficient să plantați 8-10 pomi de măr, sau 20-25 pe portaltoi pitic, 2 peri, 6-8 cireși sau pruni, 2 scoruși, 2-3 cătini, 6-8 tufe de agris, 12-15 arbuști de coacăz negru, 3- 5 de alb și roșu, aproximativ 50 de plante de zmeură, 250-300 căpșuni - și veți crește destul de multe fructe și pomușoare pentru a îndestula cerințele familiei sale.

4. Plasând culturile de legume, 40 de m.p. lăsați pentru cartofi timpurii, 10 de m.p. - pentru morcovi, pătrunjel, sfeclă. Pentru ridichi, fenicul, salată verde și măcriș puteți lăsa vreo 5 m.p., iar pentru dovlecei și bostani - 10 m, pentru castraveți și roșii - 6-8 metri, lăsând pentru celelalte culturi aproximativ 10 m.p. Experiența arată că proporția aceasta este una foarte rațională. Măceșul, scorușul, dracila și cătina e mai bine de plantat pe marginile terenului.

5. Faceți o revizie a rezervelor sale de semințe, schimbați-vă cu vecinii, verificați germinarea semințelor Dvs. Semințele sunt viabile: la castraveți, pepeni, dovlecei și bostani - timp de 6 ani; la leguminoase și porumb - 5-6 ani; la varză, ridichi, napi, sfeclă și roșii - 4-5 ani; la morcovi, ceapă, salată verde, spanac - 3-4 ani; la mărar, pătrunjel, coriandru și măcriș - 2-3 ani; la țelină si păstărnac - 1-2 ani.

6. Semințele de flori au și ei termenii săi de germinare: asteri - 2 ani, mazăre dulce, galbenele, ocheșei - 4-5 ani, condurul doamnei și micsandra - 5-6 ani, la salvie, garoafe, margarete - 2-3 ani, la zinnia și tutun - 3-4 ani.

Citiţi de asemenea

Obiectul este situat în orașul turc Egil. Conform istoriei oficiale, se crede că Egil este "leagănul" multor civilizații...
60
1. Eu nu știu calea spre succes. Dar știu că calea către eșec este dorința de a mulțumi pe toată lumea.2. Nu există logi...
100
Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu, deoarece el deja acum nu este foarte adî...
99
Autorul acestui articol este reputatul savant rus Valentin Catasonov, pronosticurile căruia privind situația cu pandemia...
89