ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fast-food-ul afectează creierul

Mîncarea de la fast-food afectează nu numai dinţii şi talia, dar şi creierul, susţin mai mulţi cercetători de la o universitate americană.

Consumul de acizi graşi din mîncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul. Mai exact, mîncarea de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cît ai mîncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.

"Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atît pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier", susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.

Acizii graşi trans este numele sub care sunt cunoscute grăsimile nesaturate, greu digerabile. De cele mai multe ori, este dificil să identifici preparatele care conţin astfel de substanţe, susţin jurnaliştii străini.

Aceşti acizi pot cauza numeroase probleme de sănătate precum boli cardiace, colesterol ridicat, obezitate şi chiar diabet.

În afară de cartofii prăjiţi sau mîncarea de la fast-food, grăsimile nesaturate se mai găsesc în unele fursecuri sau biscuiţi, precum şi în popcorn-ul pentru microunde.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 08 ianuarie 2016 11:00
Vizualizări: 1602

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
129
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
134
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
210
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
151