ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ferestre «solare» pentru acoperiş



Ferestre "solare" pentru acoperiş 


Cer în loc de tavan - această idee romantică astăzi poate fi pusă în aplicare ca o decizie deosebită de design şi, de asemenea, aduce un folos în ceea ce priveşte eficienţa energetică. Fereastra transparentă, fabricată după o tehnologie optică "solară" brevetată, este montată în acoperiş şi serveşte ca o fereastră tradiţională, care simultan produce energie electrică.

Dezvoltătorii companiei Pythagoras au patentat tehnologia, care permite fabricarea geamurilor din sticlă, care pot reduce costuri pentru încălzirea clădirilor.

Sticla, cu o eficienţă mare, blocează radiaţii solare directe, păstrand căldura în cameră. Totodată, în comparaţie cu alte module solare integrate, dezvoltarea Pythagoras dispune de un coeficient mai mare de transparenţă, care permite să se păstreze iluminarea naturală în cameră, economisind pe lămpi şi cheltuieli pentru electricitate.

Principala diferenţă a sticlei este că aceasta produce mai multă energie solară, decât module solare convenţionale BIPV - 13 waţi pe 1 m2. Astfel, dimensiunea ferestrei standarde de 20 - 10 metri va perezenta un sistem solar cu o putere de 2,6 kW, care este capabil să producă, în medie, aproximativ 500 de kilowaţi-ore pe lună, în funcţie de condiţiile climaterice (insolaţia zonei, umbrirea, etc) .

Tehnologia brevetată privind fabricarea sticlei include o suprafaţă optică specială, prin care trece lumina de zi, şi oglinzi, care reflectă lumina de la celule solare. Set standard de la Pythagoras este compus din două sticle, fiecare reprezintă câteva plăci, care generează energia electrică cu ajutorul monocristalelor din siliciu tradiţional şi extrem de eficient de la partenerul chinez, compania China Sunergy.

Dezvoltătorii se aşteaptă că sticla solară va înlocui panouri fluorescente mai puţin estetice şi eficiente în centruri de comerţ cu un singur etaj. Ferestre pe acoperiş pot furniza o cantitate optimă de lumină în încăpere şi produce energie suficientă pentru a acoperi parţial sau total nevoile magazinului în electricitate. În viitor, compania intenţionează să lanseze, de asemenea, pereţi, făcute după aceleaşi tehnologii.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 05 februarie 2011 17:33
Vizualizări: 2489

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329