ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fericirea 5 minuteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Încercările de a atinge fericirea şi satisfacţia de viaţă prin creşterea nivelului de consum a fost mult timp dovedit a fi impracticabila. Dar oamenii de ştiinţă britanici au descoperit o modalitate de a face toată lumea fericită, mai ales locuitorii din mediul urban.


Doar 5 minute de exerciţiu în zonele verzi, cum ar fi parcuri, terasamente si bulevarde, poate îmbunătăţi semnificativ starea de sănătate psihică a fiecărei persoane, şi, prin urmare a îmbunătăţi calitatea vieţii sale, fără inovaţii tehnice sau medicale. Oamenii de stiinta au colectat o multime de dovezi că activitatea fizică simplă, inclusiv mersul pe jos în aer în stare proaspătă sau cu bicicleta în natura creşte sentimentul de bunăstare.

Conform unor studii recente, care s-au desfăşurat cu participarea a 1250 de voluntari în zece experimente, sa observat o creştere semnificativă în starea de spirit şi de testare auto-evaluare. În plus, experimente al revistei "Tehnologie si Stiinta Mediului a arătat că cel mai mare impact această activitate are asupra tinerilor.

Cercetatorii au studiat efectul diferitelor tipuri de activităţi asupra sănătăţii subiecte: mersul pe jos, sadovodnichestva, ciclism, pescuit, plimbare cu barca, calarie şi de muncă la fermă. A fost demonstrat că cel mai mare efect pozitiv este realizată în primele 5 minute de clasă. Mai pozitivă continuă să crească, dar într-un ritm mai lent."Totul a fost de aproximativ albastru şi verde"

Un fapt interesant este că în apropiere de rezervoare, râuri, lacuri sau iazuri, impact pozitiv asupra sănătăţii mintale a crescut. Deosebit de utile pentru astfel de "verzi" pentru exercitarea oamenii predispusi la stres, pentru persoanele cu mobilitate redusă, în general, şi de tulburări mintale, spune cercetatorul Julies Destul.

"Angajatorii, de exemplu, ar trebui să încurajeze angajaţii să lucreze sub stres, să ia o scurtă plimbare în parc, la prânz pentru a îmbunătăţi şi de a stabiliza starea mentală" Oamenii s-au cunoscut pe efectul benefic al aer proaspăt în special şi a zonelor protejate verde, dar un mic procent foarte de oameni folosesc Acest lucru adevărat. Şi oameni de ştiinţă britanici au demonstrat încă o dată că, chiar şi 5 minute de "doping verde" de ajuns pentru tonifierea organismului, fără utilizarea de medicamente si fara costuri suplimentare. Oamenii de ştiinţă continuă să lucreze la crearea unor programe speciale pentru reabilitarea, tratament şi reabilitare cu ajutorul "verde" plimbari. Convenit. Nimic nou. Încă de lucrări, şi funcţionează în mod eficient. Plimbari in aer curat mai des.

Sursă

Duminică, 09 mai 2010
Vizualizări: 1756

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
310
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
175
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
286
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117