Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/05/health_buddist_rinpoce.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Fericirea este în noi (Interviu cu călugăr budist Jonge Mingyur Rinpoche)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fericirea este în noi (Interviu cu călugăr budist Jonge Mingyur Rinpoche)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Recent, Moscova a vizitat prima omul pe care revista Time si National Geographic numit "cel mai fericit om de pe pământ." Jonge Mingyur Rinpoche - una dintre cele tibetane contemporane de masterat în primul rând de meditaţie, cartea sa "Buddha, creierul şi neurofiziologie de fericire", tradus în peste 20 de limbi. Doar în limba rusă a publicat noi cartea sa, "Joyful Înţelepciune".

Nepal, Rinpoce sa născut în familia unui maestru meditatie budiste şi a primit o educaţie clasică teologic. Cu toate acestea, el a participat la cercetare cu privire la efectul de meditaţie asupra creierului - în cadrul proiectului, pentru care el personal a ales el însuşi Dalai Lama. Pentru mai mult de 10 ani Jonge Mingyur Rinpoche calatoreste prin lume prezentarea de prelegeri şi seminarii, prin împărţirea secretele de fericirea lui, şi înţelepciune.

- Cum sunt aceste doua carti - "Buddha, creierul şi neurofiziologie de fericire" şi noi, "Joyful Înţelepciune"?

- În prima carte spune mai multe despre meditaţie viziune cu privire la relaţia de fizica la ştiinţă, precum şi pe propria mea experienta. De exemplu, despre cum am face faţă cu atacuri de panică, ceea ce sa întâmplat cu mine în copilărie. De obicei, oamenii sunt două abordări a problemelor: ei vorbesc cu ei sau "Da sau Nu!" "Pleacă de aici!" Asta este, sau cum le percepem seful tau, sau ca inamic. Dar există o a treia cale - le face prietenul tău. Am făcut acest lucru, şi a început să folosească panica ca un ajutor în meditaţie lor. De panică a fost profesorul meu cel mai bun şi prieten. A doua carte, "Joyful Înţelepciune", ci mai degrabă despre modul de utilizare meditaţie în viaţa de zi cu zi.

Cum să faci prieteni cu probleme? Avem nevoie de trei lucruri: atenţie, apreciere şi empatie. Este inutil să stea şi să încerce să mă convingă: "Eu trebuie să fac prieteni cu o problemă, trebuie să ..." Atenţie - Acest gradul de conştientizare a problemelor lor. Empatia, în acest context - este abilitatea de a transforma problema: rândul său, să se confrunte cu ei şi doar spune-i "Bună ziua!". O înţelegere corectă - este atunci când suntem în ce mai eyeing la problema noastră, şi apoi încetează să mai pare atat de mare la noi şi se dezintegrează. Acesta poate fi comparat cu spuma de ras - la prima se pare ca o minge strans de mare, apoi vom vedea că este de fapt format din vezicule, care apoi izbucni. Deci, problema noastră se prăbuşeşte şi pierde puterea.Budiştii cred că şi concentrat crezut că pur (care apare în procesul de meditaţie) are o forţă uriaşă şi efect. Prin urmare, dacă lung, continuu şi fără întrerupere de a medita asupra simpatia lumii, este posibil să crească înţelegerea între oameni şi dragostea, care nu au suficiente persoane. Budiştii cred că în acest mod şi puteţi opri razboiul. Atunci când există dragoste şi compasiune - nimeni nu va lupta.- În prima carte aţi spus că toată lumea este în căutarea de fericire, dar cei mai mulţi oameni nu ştiu ce este. Cineva crede că fericirea - este lipsa de probleme majore, cineva crede că este un fel de state extatice, care nu pot sta mult timp. Dar ceea ce este fericirea pentru tine?

- Această pace experienţă, bucurie şi satisfacţie, care nu depinde de circumstanţe externe şi evenimente, şi este în interiorul nostru. "

- Spui că cea mai bună modalitate de a fericirii - meditaţie.

- Da, meditaţie şi înţelepciune. Înţelepciunea - este o înţelegere profundă şi adevărată a vieţii. De exemplu, aveţi înţelepciune, atunci când ia ceea ce ai; KOGşi că sunteţi mulţumit şi recunoscător pentru asta. De asemenea, atunci când înţelege natura nepermanenţă. Într-un sens, este de asemenea meditaţie, dar alt fel - nu are nevoie să se aşeze şi să monitorizeze respiraţie.

- Ca regulă generală, cuvântul "meditaţie" oameni înseamnă un fel de stare modificata de constiinta. Si tu vorbesti despre meditaţie ca ceva foarte normal, cum despre ceva decât noi deja le posedă, dar că noi pur şi simplu nu observa. Deci, ce este meditaţia?

- Este foarte simplu şi obişnuită condiţie, dar, de asemenea, neobişnuit. Cel mai neobişnuit - există întotdeauna ceva normal. Acest lucru nu este un concept de experienţă, foarte calm, liniştit şi natural. Aceasta este ceva care este întotdeauna în prezenţa ta, dar tu chiar nu observaţi. Cum, de exemplu, spaţiu. Noi nu ar putea exista fără el, dar puţini l realizezi.

- Şi ce poate consilia pe acei oameni care încep să mediteze şi aşteptaţi pentru a obţine o experienţă de supranatural? Şi când se întâmplă acest lucru, dezamăgit?
- Puteţi compara acest lucru cu modul în care a doua zi cand soarele straluceste puternic, încercăm să aprinde lampa să devină şi mai uşoare. Dar lumina, nu ne ajută în special, aşa cum este deja lumina. Tu chiar nu vezi lumina care există deja în jurul tău, şi doriţi să-l facă chiar mai uşoare, dar nu funcţionează.

- Şi ce dacă în timpul meditaţiei este ceva care ne irita? Cum să faci prieteni cu iritante astfel de împrejurări?
- Pentru a face acest lucru, să facă prieteni cu 6 lucruri: în primul rând, un 5 simţuri. Si apoi, tot ceea ce vezi, auzi, miros, gust si simt gustul, vă va ajuta în meditaţie. Un lucru saselea pe care doriţi să vă prietenii - asta este ceea ce eu numesc mintii maimutei - neînfrânat minte ca o maimuţă jumping. Si apoi, gandurile si emotiile, de asemenea, poate fi folosit ca un ajutor în meditaţie. Aceasta include orice condiţii adverse: panica, depresie, frica, furie. Chiar foarte crezut "Nu ştiu ce meditatia" poate fi folosit ca un ajutor în meditaţie. Apoi, nimic nu poate fi un impediment pentru meditaţia ta, si veti putea medita oriunde, oricând. Deci, nu există nici o scuză de a medita. Cu toate acestea, trebuie să facă mai întâi prietenii cu cele cinci simţuri, şi apoi procedaţi pentru mintea tulbure.

- Am auzit că oamenii spun: "Chiar el - un om născut în Himalaya la masteratele meditaţie de familie - au fost accese de panica. Ce putem spune despre noi muritorii de rând? Suntem problemele lor în viaţa lui nu-l înţeleg ", şi mulţi să renunţe.
- Buddha a spus că toţi suntem egali. Buddha insusi a fost la fel ca toti ceilalti. Şi dacă Buddha a putea face acest lucru, atunci tot ce putem pentru a bate problemele lor şi să ajungă la înţelepciune. De exemplu, am fost practicant, şi atacuri de panică mea a încetat. trecut, familia, cultura - toate acestea sunt irelevante. Oamenii de stiinta au efectuat un studiu in care li sa cerut să mediteze, oameni care niciodată nu a făcut. Ei au meditat de o oră pe zi timp de 8 săptămâni. Şi oameni de ştiinţă au descoperit că, chiar în această perioadă scurtă de activitate pozitive ale creierului lor a crescut cu 10-15%!

- Uneori, o persoană crede că: "Eu nu pot face asta, eu sunt un complet zero" ...
- Este important să ne amintim că zero - un număr de remarcabil este inceputul tuturor, el efectuează o mare de oportunităţi.

- Aţi spus că în timpul meditatiei, este important să se relaxeze şi "eliberarea tuturor", dar că "Let Go" - nu inseamna "predare". Care este diferenţa?
- Singura diferenţă este că, atunci când vom renunţa, nu există nici o înţelepciune. Şi în "eliberarea" înţelepciunea este, după cum aţi înţeles corect situaţia. De exemplu, să ia acest ceaşcă de ceai. Dacă sunteţi prea tensionat, va trebui să facă eforturi enorme doar să-l păstraţi, vă pe mâiniva fi tremurând, şi ceai va răspândi. Dacă alegeţi: "Cred că am băut mai bine un pahar de ceai de mai târziu. Sau săptămâna viitoare. Sau luna viitoare, atunci nu va fi rezultatul. Deci, te-ai abandonat. Sau poate pur şi simplu calmă şi relaxată să ia paharul şi bea ceai, acest lucru înseamnă "Let Go".

- Şi ce despre obiceiurile, de la care am dori pentru a scăpa de, dar la care suntem obligaţi? De exemplu, cum să se lase de fumat?

- Dacă sunteţi fumător, aveţi două tipuri de obiceiurile rele, unul dintre ei în minte, altele - în organism. Deci, doriţi să schimbaţi obiceiurile lor. Mai întâi, trebuie să se confrunte cu mintea lui. Şi pentru această meditaţie potrivit foarte bine. Pentru că dacă acesta este obiceiul, atunci nu poti spune doar pentru tine: "Voi fum nici mai mult, atunci mai mult ca el. Astfel, atunci când există o idee despre ţigări, de a începe să meditaţie, cum ar fi de respiraţie, sunet. Sau pur şi simplu utilizaţi însăşi ideea de o ţigară ca un obiect de meditaţie. Tu de asemenea nevoie să îşi schimbe comportamentul - poate o schimbare de peisaj, pentru câteva zile pentru a merge undeva unde fumatul nu este permis, cum ar fi o mănăstire.

- Azi, oamenii de ştiinţă au început să recunoască relaţia dintre minte şi corp, ştiinţa şi meditaţie, aşa cum aţi scrie în cartea sa "Buddha, creierul şi neuropsihologie de fericire." Poate că este motivul pentru care cartea şi a devenit un bestseller, deoarece oamenii din punctul de vedere ştiinţific de Vest este de important?

- Am fost un copil interesat de stele, planete, creierul uman, l-am întrebat mereu multe întrebări. Deci, eu nu a primit numai o educaţie clasică budist, dar sa întâlnit cu mulţi oameni de ştiinţă de Vest. Eu am fost în rol de cobai: am facut un IRM funcţional pentru a observa efectele de meditaţie asupra creierului meu. Şi ce au găsit, studiind mine şi alţi practicanţi cu experienţă, care părea atât de incredibil că au gândit chiar la început că echipamentul nu a reuşit. Şi au descoperit că creierul a plasticitate, că este ceea ce el este capabil de schimbare. Chiar si 10-15 ani în urmă se credea că vă sunt sortite de viaţă să trăiască atât de creier, care a primit la naştere. Dar acum, oamenii de ştiinţă recunosc că, chiar dacă te-ai nascut persoana deprimat, atunci aveţi posibilitatea să modificaţi şi să devină mai vesel. Lor doua descoperire importantă este că una dintre cele mai bune metode pentru a schimba în bine creierului - o meditaţie de zi cu zi. Constatare treia important este faptul că aceste schimbări pozitive în creier sunt utile pentru corpul fizic - imbunatateste imunitatea, lasand problema cu tensiune arterială crescută, reducerea nivelului de stres. La urma urmei, stresul mintea poate modifica celulele din organism, ceea ce duce la boli. O meditaţie permite spirit liber. Oameni normali, poate nu cu mult timp pentru ceva să se concentreze, dar cel care mediteaza poate, în plus, el se poate schimba şi gradul de concentrare. Oamenii obisnuiti nu au această libertate de control al minţii - nu doresc să fie supărat, dar furios, şi nimic nu poate face despre asta, nu vreau să se teamă, dar frica.


Incepand de a scrie, am simţit puternic că am nevoie să înveţe să trăiască în echilibru: pe de o parte, duce o viaţă socială activă cu familia şi prietenii, pe de altă parte - să includă un site separat de a vizita unul.
Apoi am devenit interesat de exerciţii de meditaţie, ceea ce printre altele, contribuie de asemenea la relaxare profunda.

Peter Häg: "Literatura - afacerea cordiale. Cum să Iubire ... "- Acest "convergenţă" ale ştiinţei şi meditaţie - o tendinţă nouă lume?

- Da. Am participa la conferinţele anuale ale Institutului Mind şi Institutul de viaţă. La aceste întâlniri vin oameni de stiinta foarte celebru, laureaţi ai premiului Nobel si cunoscatori mare de budism. Ei se întâlnesc şi vorbesc despre ştiinţă, budism şi meditaţie. Toate vin la faptul că budismul dă omuluiKu inima buna, şi ştiinţa modernă - o minte ascuţită. În cazul în care se unesc, lume şi viaţă în ea va fi mai bine. În tema din acest an a conversaţiile noastre au fost "altruism şi compasiune în afaceri." Am vorbit despre faptul că actuala criză economică a apărut din cauza lacomiei. Chiar şi acum 10 ani mulţi oameni de afaceri proeminenţi crezut că compasiune are nici un loc în afaceri, că în acest domeniu trebuie să fie dur, înaintea concurenţilor. Dar această abordare a condus la criză. Iar daca ai o inima buna, atunci poti face mai bine, deoarece de afaceri este în mare parte bazată pe încredere. Şi dacă nu aveţi încredere, nu vreau să fie şi să aibă de afaceri cu tine.

- În creştinism nu există conceptul de "păcatul originar". Budismul, de asemenea, ne învaţă că toţi oamenii iniţial virtuos. Are acest conflict şi cum să rezolve?
- Depinde de care parte a ceasului. In budism, spunem că natura noastră este adevărat frumos. Ea arata ca un diamant. Dar, uneori, se întâmplă ca o piatră preţioasă ascunsă sub un strat de noroi. adevarata voastra natura - un diamant, şi toate de poluare ascunderea lui - suferinta, probleme, emotii negativ, percepţii distorsionate din lume - şi ar putea fi numită păcat. Dar în Budism, credem că acestea pot fi eliminate. Dacă natura ta a fost întuneric ca de cărbune, acest cărbune nu ar putea fi o strălucitoare şi pură ca un diamant, chiar dacă sa o lungă perioadă de timp să se spele. Şi ne putem schimba.Intervievaţi de Rusakov Maria

Sursă

Sâmbătă, 08 mai 2010
Vizualizări: 3217

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
72
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
250
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
50
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
152