ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fermele ecologice salvează oamenii de bolile, legate de alimentația necalitativă

Știți oare că cea mai mare parte a afecțiunilor de care suferă omul modern este din cauza alimentației necalitative? Da, nu greșiți, potrivit specialiștilor, peste 50% din toate bolile sînt legate de produsele necalitative. Acest lucru e firesc deoarece la fabricarea producției acum este permisă utilizarea a peste 500 de adaosuri sintetice, iar ce influență are un ingredient sau altul asupra organismului omului nimeni nu poate spune și asta nu contează pentru că pentru firmele mari ce-și fabrică produsele cu tonele este important să-și vîndă marfa. Iar mai departe, depinde de noroc. Mult mai sumbru arată și statistica producției livrate de peste hotare – peste 40% sînt fructe, legume și carne necalitative. Care e soluția în această situație, veți întreba? Există două variante: prima – să încercăm să cumpărăm produsele de la fermă, al doilea – mult mai global - să nu ajutăm nu doar pe noi și familia noastră să ne alimentăm cu produse calitative, naturale, dar și să oferim această posibilitate și altora, adică să deschidem propria fermă ecologică.

Dacă în prima variantă totul e clar- trebuie să căutăm vînzători siguri, să vedem unde a fost crescută producția și chiar, dacă vreți să mergem cu nitratometrul, atunci în al doilea caz, totul e mai complicat, dar haideți să ne oprim la el. Important ce trebuie să înțeleagă viitorul fermier-întreprinzător, este că va trebui să investiți. Ferma ecologică, din fericire, sau din păcate, nu este acel sartup, care în primele etape nu necesită investiții. Însă nu trebuie să vă speriați – suma „intrărilor” va depinde de faptul cît de mare va fi afacerea, pe care intenționați să o lansați. Dacă doriți să faceți o mică fermă ecologică cu perspective de dezvoltare, atunci capitalul social poate fi de la 9 pînă la 15 mii de dolari, dacă imediat planificați să deschideți un proiect mai mare, atunci veți trebui să cheltuiți mai mult: prețul poate începe de la 50 de mii de dolari la actualul curs și să atingem culmi inimaginabile.

Proprietarul unei ferme moderne Alexandr Konovalov le dă un sfat începătorilor: în mod ideal pentru ca această afacere să fie rentabilă, fermierii trebuie să aibă totul al său – materia primă, procesarea, furnizarea, comerțul cu amănuntul și obiectele agroturismului. El menționează că dacă nu tindem spre această abordare, atunci mijloacele investite se vor răscumpăra peste 3-5 ani. Dar, nu în zadar, Konovalov a menționat și despre agroturism – în pofida situației dificile din lume, acesta este încă un instrument de profit pentru fermier. Mulți locuitori ai orașelor nu cunosc cum se produc produsele obișnuite pentru ei, părinții și copiii nu mai știu de unde se iau ouăle, pîinea și chiar laptele.

Dar ecomoda se află la apogeul popularității și orășenii se străduie să arate că și ei sînt

în trend- vin la aceste ecoferme, pentru a vedea de unde se iau ouăle și cum crește cartoful. Da, și să facă plaseze o poză în Instagram cu tagurile respective. Iar fermierului – sînt ca și o publicitate virusată, gratuită. Anume de aceea, în măsura posibilităților, ferma trebuie amplasată cît se poate de aproape de orașe. Apropo, în Europa peste 30% din oameni preferă anume turismul ecologic, pentru că acesta e straniu!

Desigur, locul ideal pentru viitoarea fermă va fi un teren de la 1 hectar cu perspectiva extinderii, înconjurat de pădure, cu pășuni, cu bazine de apă prin apropiere și cu o infrastructură bună de transport. Însă un asemenea teren poate fi căutat veșnic, iar dacă se va găsi, atunci va costa o sumă frumușică. De aceea, viitorul fermier trebuie să fie gata să pregătească hectarele singur, precum și să construirea drumului. Iată în ce constă una dintre cele mai mari dificultăți ale fermei – trasarea comunicațiilor, curățarea terenului și accesul comod anul împrejur.

Și, desigur, nu uitați vă veți avea nevoie de o mulțime de hîrtii. Unul dintre documentele principale este certificatul ecologic de conformitate, fără de care producția voastră nu va fi recunoscută ecologic curată. După obținerea acestui certificat, gospodăria de fermier obține dreptul de a-și marca producția printr-un semn ecologic de conformitate și să-și promoveze produsele în presă drept ecologic pură. Însă acest document este ieftin, iar pentru fiecare țară este un preț aparte.

Amintim că este ecologic pură în primul rînd producția obținută pe un teritoriu ecologic pur fără utilizarea adaosurilor chimice, așa ca îngrășămintele minerale sau pesticide. Producția, la rîndul său, trebuie să lucreze doar cu materia primă naturală, iar prezența altor substanțe trebuie redusă la zero, iar producția trebuie să aibă un termen de valabilitate firesc.

Apropo, dacă este vorba despre ferma ecologică, ce intenționează să comercializeze carne, atunci fermierii recomandă să țineți minte că animalele și păsările bolnave se lichidează, deoarece cu antibiotice ele nu pot fi tratate, această producție nu va mai corespunde standardelor economice.

Și, în sfărșit, căt privește comercializarea, vom fi deschiși, în pofida popularității de astăzi a modului sănătos de viață, nici pe departe nu toți sînt gata să plătească pentru producția fermierilor un preț dublu, decît pentru laptele sau carnea de curcan din magazin. Iar mulți în general nu înțeleg de ce aparent același produs poate costa de în jumătate mai scump. De aceea, canalele de distribuție trebuie gîndite dinainte, desigur, că 90% dintre cumpărători vor fi ce locuiesc în apropierea fermei ecologice, dar astfel nu veți cîștiga mult. Clientul vostru este consumatorul, al cărui venit va fi mai mare decît cel mediu, cei care își vor putea permite să aibă grijă de sănătatea lor, fără a economisi pe produsele alimentare. Anume de aceea străduiți-vă din start să deveniți un furnizor pentru magazinele premium sau al magazinelor amplasate în raioanele de elită. În realitate totul nu e atît de complicat, cum pare la prima vedere pentru că un produs curat, sănătos întotdeauna își va găsi consumatorul. Sînteți gata de aceste greutăți? Atunci începeți!

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329