Finala fraudei ultimului deceniu. Rusia renunță la uleiul de palmier!
Organizația Mondială a Sănătății a lansat un raport interesant. Tema sa principală este pericolul uleiului de palmier. În mod surprinzător, Ministerul Sănătății din Rusia, după acest eveniment, a lansat o inițiativă pentru a elimina în totalitate acest ulei din procesul tehnologic de producer a mîncării. Și acest lucru s-ar putea întîmpla foarte curînd, însă nu ar trebui să ne bucurăm prea mult...
Uleiul de palmier urmează să fie înlocuit cu omologul său din soia. Procesul este deja în plină desfășurare, chimiștii lucrează la unele fabrici de produse alimentare și lucrează la problem privind asigurarea acestei înlocuiri.
Aceasta este o problemă serioasă, deoarece industria noastră alimentară ar putea suferi foarte mult din cauza renunțării la acest ingredient ieftin. A lua produse interne naturale, asta înseamnă a crește de cîteva ori prețurile la produsul final. Da, și s-ar putea să nu fie suficiente în suma potrivită.
Așa că am mers pe altă cale și am hotărît să folosim ulei de soia. Noi cultivăm deja cantități mari de soia. Iar după astfel de decizii, suprafața semănată ar putea crește în mod semnificativ, ceea ce reprezintă un plus pentru agricultura rusească. Dar și China cumpără soia cu plăcere în cantități mari.
Și se pare că există doar avantaje, dar undeva am citit părerea unui specialist, precum că soia afectează negativ sănătatea omului. La femei apar probleme cu sistemul endocrin, iar la bărbați apar probleme din punct de vedere sexual. Nu sînt medic și nu pot spune nimic. Probabil noi vom afla adevărul mai tîrziu, peste un anumit timp.
Și acum putem rezuma unele dintre principalele înșelătorii ale timpului nostru. Din 2015, țara noastră a devenit lider mondial în procurarea uleiului de palmier. Astfel, noi am livrat în Indonezia 11 dintre cele mai noi avioane de luptă Su-35 în schimbul acestei suspensii.
De cîteva ori am văzut cum doamna Malîșeva în cadrul emisiunii ”Жить Здорово” le spunea cu emoții oamenilor noștri despre beneficiile acestui produs periculos. Însă după cum menționează raportul OMS, anume producătorii de ulei de palmier au fost cei care au organizat un lobby puternic pentru a crește vînzările produsului lor. Anume ei se opun cu succes încercărilor multor oficiali de a obliga producătorii să scrie despre pezrnța uleiului de palmier pe ambalaj. Anume ei achitau mai mult pentru reclamă.
OMS poziționează dauna uleiului de palmier la același nivel periculos cu cea a producției de tutun și alcool.
Va putea după aceasta Malîșeva să modereze și în continuare emisiunea despre sănătate la televiziunea noastră, este desigur o mare întrebare. Dar aceasta deja este o altă poveste!