ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Findhorn. Ecovillage în Scoţia.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateÎn fiecare an, organizarea scoţian Findhorn salută mii de oameni din întreaga lume. Cei care participa la programele de educaţie religioasă a organizaţiei. Viitorul planetei noastre sunt din ce în ce nevoie de model pozitiv, demonstrând viabilitatea şi sprijinul umanităţii şi planeta. Eco-friendly de decontare "Findhorn" vorbi cu un astfel de model pentru a demonstra sprijinul nu numai mediul, ci şi sociale, economice şi spirituale de viaţă. principiile Ecovillage sunt la fel de potrivite atât pentru oraş şi în zonele rurale, oferind solutii de nevoile sociale şi umane şi, în acelaşi timp protecţia mediului şi oferind o mai bună calitate a vieţii în orice fel.

Totul a început cu faptul că şase persoane: familie, Peter şi Eileen Caddy, şi cei trei fii şi Dorothy Mack parcela a decis să legume plantelor. Timp de mulţi ani, fiecare dintre ele cauta calea lor spirituală şi a fost cu siguranţă succes în acest sens. În 1957 au venit în Scoţia de nord-est, în oraşul Forres de management al proprietăţii "Cluny Hill. Cu toate posibilităţile său spiritual şi prin utilizarea unei metode neconventionale de dezvoltare (asculta vocea ta interioară), câţiva ani la locul de munca lor a devenit un hotel de 4 stele cu succes. Cu toate acestea, după mai mulţi ani a activităţilor lor în cadrul hotelului a fost finalizată, şi a luat un pic de bani, toate cele şase ale sale "casa pe roti" a mers la coasta din apropiere, în satul Findo Horn. Stai sase persoane pe ajutor de şomaj a fost dificil, si Peter a decis sa planteze legume. Teren de pe coasta a fost de nisip şi uscată, dar nu s-au predat. Şi, folosind toate acelaşi lucru nu este metoda tradiţională - a asculta vocea ta interioara si plante, rezultatele depasit toate asteptarile. De la sol nisipos stearpă a crescut o mulţime de plante, diferite tipuri de ierburi şi flori, precum şi 40 de lire (18 kg). varză, care a devenit cunoscut în întreaga ţară.

Având în vedere că activităţile de "Findhorn" a devenit celebru. Alte persoane au început să sosească în sat să se alăture familiei de Caddy şi Dorothy. Din grupul iniţial de 6 persoane dezvoltat într-o mica comunitate, care a dezvoltat în domeniul agriculturii în armonie cu natura. Din 1980, ecovillage Findhorn sunt create în primul rând, care număra 20 de case ecologice, care încep să se bazeze pe sistemul unic care să ţină cont de sunete a mediului, utilizarea eficientă a energiei. În timp ce continuă să dezvolte acest sistem, este construit acum 45 de aşezări, care au fost utilizate în construcţia, non-toxice materiale naturale.

Organizaţia "Findhorn" a creat o "respiraţie" structura peretelui, care este vindecare efect asupra persoanelor cu umiditate moderată şi instalaţii de ventilaţie. Ecovillages - o comunitate cu o structură socială legată strâns, conectarea, sociale şi spirituale problemelor ecologice.

De lucru pe un principiu simplu: "Nu luaţi de pe teren mai mult decât vă oferă", a redus în mod deliberat ecovillage cultivarea pământului. Prin crearea propriilor lor ecovillage, oamenii au fost capabili de a arăta cum să transforme viaţa umană, la fel ca în marile oraşe şi în sate mici, în viaţa deplin al comunităţii, interacţiunea prietenos cu mediul. Aceste principii sunt universale - o asociaţie de persoane din comunitate (pe care tocmai aţi în societate poate, cum ar fi de interes), un proces bazat pe principiul: rezolvat - a făcut şi diversitatea culturală spirituale, combinate de sănătate holistică, precum şi învăţământul general şi individuale; alimente ecologice în locul de reşedinţă, constructii ecologice; cooperarea globală.

Peste 40 de ani de organizare a muncii "Findhorn a dezvoltat mai mult de 40 de diverse programe şi cursuri de învăţare. Acestea includ toate aspectele legate dea vieţii umane:
- Relaţia cu mediul, de exemplu, constructii ecologice, stabilirea de generatoare de vant (le furnizează 15% din energia electrică trebuie în comunitate), crearea unui sistem de putere de auto-vindecare care a fost inventat de panouri solare (care contribuie la încălzirea apei), utilizarea apei de ploaie pentru o varietate de gradina de muncă construirea de acoperişuri din dale de argilă, de proiectare şi de prelucrare a apelor uzate; proiectului "Păduri pentru viaţă" - pentru a restaura pădurilor.
- Lucruri pe lume folosesc tehnocratice, cum ar fi vas de lut de proiect ", în care pneurile de deşeuri au fost utilizate, de aplicare a sistemului de încălzire zonale, care a folosit gaze cazan de condensare pentru cea mai mare eficienta, utilizarea de becuri cu consum redus de energie; izolare celuloză (produse din hârtie reciclată ).
- Creat o mulţime de cursuri şi programe de formare, cum ar fi golful, ceramică, a oferit duminica o excursie la natura corturi, precum şi condiţiile de trai posibil, în casele din mediul rural, remorci.
- În prezent funcţionează Şcoala Steiner, care caters la copiii de la 3 la 13 ani, precum şi de colegiu, care se află pe site-ul fostului Hotel Cluny Hill.
- Promovarea ideile sale privind refacerea mediului şi pace, "Findhorn" are diferite programe care o avem cu multe ţări. În Rusia - o »« Trust Ecologia. - În afară de faptul că, şi Design Studio şi software, precum şi publicarea.

Comune şi unitatea poporului în această organizaţie arată că dezvoltarea şi principiile spirituale conta mai mult decât diferenţele religioase. Aceasta este atins aici link-ul toate aspectele vieţii - de a trăi în armonie cu natura, şi unul cu celălalt!

Jan Koreush
Pe acest site:
http://www.findhorn.org

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 mai 2007 14:42
Vizualizări: 9065

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
301
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
294
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
314
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
162