ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Floarea de tei distruge bacteriile din organism și îndepărtează mucoasa din cavitatea bucală

Floarea de tei distruge bacteriile din organismul omului, elimină urina și transpirația din organism, reduce febra și elimină expectorația din cavitatea bucală. Pentru a scăpa de durerea de uretră, faceți un decoct de flori. Pentru tratamentul diferitelor tipuri de răceli, precum și a gutei, tusei și a bolilor neurologice, se folosește o infuzie fierbinte pe apă, care contribuie la eliminarea transpirației. Pentru tratamentul reumatismului articulațiilor, această compoziție este utilizată pentru comprese.

Pentru a scăpa de convulsii, a preveni stările de leșin și a scăpa de durerile de cap, faceți o infuzie din flori de tei.

Printre proprietățile utile ale teiului se numără nu numai cele anestezice, ci și antiinflamatoare, în special în cazul răcelilor, inclusiv în zona hemoroizilor. În plus, planta este indispensabilă în cazul arsurilor, bronșitei, pierderea cunoștinței, angină, ulcere, pentru a calma durerea de articulații și pentru a înlătura durerile de cap, precum și împotriva colicilor intestinali. Aceasta nu este întreaga listă, dar ea arată cît de benefic este efectul florii de tei.

Modul de folosire a florii de tei

Decoctul de tei: 1 pahar de apă clocotită și 2 linguri de flori de tei. Infuzați timp de 1 oră. Beți cîte 1/2 pahar de 2-3 ori pe zi. Pentru a scăpa de procesele inflamatorii din zona vezicii urinare și a rinichilor, de nevroze, pentru a înlătura crampele gastrointestinale și a trata răcelile și bolile de natură febrilă.

Infuzie: 1 lingură de florile de tei se amestecă cu 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 40 de minute, apoi se strecoară. Se bea cîte 1 paghar de infuzie de 3 ori pe zi. Infuzia trebuie băută în formă caldă!

Ea poate fi folosită și pentru clătiri de gură și de gît, pentru ameliorarea durerii.

Baie de tei

La 1 litru de apă se adaugă 8 linguri de plante, se pune pe foc și se lasă să fiarbă 5 minute. Se infuzează 30 de minute, se strecoară și se adaugă la baie. Faceți baie nu mai mult de 15 minute! Pentru ca senzațiile de colici, de durere sau spasmodice din intestin să dispară, există o baie specială din flori de tei.

În intoxicații

Pentru tratament, trebuie să mîncați de 3 ori pe zi cîte o linguriță de pulbere-cărbune din lemn de tei.

În prostatită

Medicamentul este obținut din cărbunele de tei ars, care este zdrobit, apoi preparat ca pe cafea. Cursul tratamentului este de 7 zile.

Împotriva tusei

Peste 2 linguri de flori de tei se toarnă 0,5 l de apă clocotită, se lasă 10-15 minute, se strecoară. Infuzia primită să bea în timpul zilei.

Împotriva cancerului gastro-intestinal

Peste 1 lingură de semințe de plantă se toarnă 1 pahar cu apă clocotită și se fierbe timp de 15 minute. Medicamentul se recomandă a fi consumat de 3 ori pe zi înainte de masă.

Decoct pentru comprese: 3-4 linguri de flori de tei uscată se acoperă cu 0,5 l de apă clocotită, se pune pe foc timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Cînd infuzia se răcește, se strecoară și se adaugă 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu.

☝ Contraindicații

În cazul în care beți constant ceai din flori de tei, vederea ar putea scădea destul de repede și pe neașteptate. Se are în vedere în cazul folosirii ceaiului în mod regulat și pentru o perioadă foarte mare, însă nu în cazul utilizării sale zilnice.

Este interzis să beți acest ceai pe tot parcursul anului.

Luni, 09 septembrie 2019
Vizualizări: 898

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
101
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
258
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
300
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
527