ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Florile de tei – beneficii și contraindicații

Florile de tei distrug bacteriile din organismul omului, elimină urina și transpirația din organism, scade febra. Pentru a scăpa de durerile din canalul urinar, se întrebuințează decoctul din flori de tei. Pentru răceli, gută, tuse și boli neurologice se administrează decoctul pe apă fierbinte, care contribuie la eliminarea transpirației. Pentru tratamentul reumatismului, decoctul se folosește la cataplasme.

Pentru convulsii, prevenirea stărilor de leșin și eliminarea durerilor de cap se folosește infuzia din flori de tei.

Florile de tei sînt indicate nu doar ca remediu împotriva durerilor, dar și pentru înlăturarea inflamațiilor, inclusiv a nodurilor hemoroidale. Totodată, această plantă este eficientă în cazul arsurilor, bronșitei, leșinuri, angină, boli ulceroase, pentru scoaterea durerilor din articulații și a durerilor de cap, precum și în cazul colitelor intestinale. Acestea sînt doar cîteva din beneficiile teiului.

Decoctul din flori de tei: la un pahar de apă clocotită se iau 2 linguri de flori de tei. Se infuzează timp de o oră. Se administrează de 2-3 ori pe zi cîte ½ pahare. Pentru înlăturarea proceselor inflamatoare a vezicii urinare și a rinichilor, nevroze, spasme ale sistemului gastrointestinal și tratamentul răcelilor și a bolilor cu caracter febril.

Infuzie: la o 1 lingură de flori de tei se ia un pahar cu apă clocotită, se infuzează 40 de minute. Se bea de 3 ori pe zi cîte un pahar, în stare caldă.

Băi cu flori de tei

La un litru de apă se iau 8 linguri de plantă, se pune pe foc și se fierbe 5 minute. Se infuzează 30 de minute, se adaugă în baie. Băile se fac nu mai mult de 15 minute! Se folosește pentru înlăturarea colicilor intestinali, spasme și dureri intestinale.

Intoxicații

Se ia cîte o linguriță de praf de cenușă din lemn de tei, de 3 ori pe zi.

Prostatită

Remediul se pregătește din cărbunii de la lemnul ars de tei, care se mărunțesc, după care se fierb ca cafeaua. Durata tratamentului 7 zile.

Tuse

La 2 linguri de flori de tei se iau 0,5 l de apă clocotită, se lasă pe 10-15 minute, se strecoară. Infuzia se bea pe timpul zilei.

Cancer gastrointestinal

1 lingură de semințe de tei, 1 pahar cu apă clocotită, se fierb 15 minute. Se administrează de 3 ori pe zi înainte de masă.

Decoct pentru comprese: 3-4 linguri de flori de tei uscate, 0, 5 l de apă clocotită, se pun la foc pentru 15 minute, după care se lasă să se răcească. Cînd s-a răcit, se adaugă 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Contraindicații

În cazul consumului permanent a ceaiului din flori de tei, vederea poate scădea fulminant. Se are în vedere, consumul regulat de ceai și un timp îndelungat.

Se interzice administrarea pe parcursul întregului an.

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
222
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
413
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
294
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
420