Folosirea energiei marine, solare şi eoliane poate oferi 35% din cantitatea necesară de energie pentru regiunea Krasnodar

/ Vizionări: 4926

Folosirea energiei marine, solare şi eoliane poate oferi 35% din cantitatea necesară de energie pentru regiunea Krasnodar

Folosirea energiei marine, solare şi eoliane poate oferi 35% din cantitatea necesară de energie pentru regiunea KrasnodarDespre probleme şi perspective de folosire a energiei regenerabile la Kuban a relatat Valeriu Naumenco, preşedintele Comitetului pentru energie şi combustibil al Adunării Legislative din regiunea Krasnodar, Directorul Centrului Economisirea energiei şi tehnologii noi.

Compania Sony demonstrează tehnologia de producere a energiei din hîrtie
Compania Sony demonstrează tehnologia de producere a energiei din hîrtie

- Povestiţi mai detaliat despre tendinţele dezvoltării energiei alternative pe teritoriul regiunii Krasnodar.

- Pentru regiunea Krasnodar sunt prioritare surse de energie solară: colectoare solare pentru încălzirea apei, module solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Colectoarele solare sunt folosite pe un teritoriu de 7000 km2. Avem aproximativ 300 de zile însorite pe an, este una din cele mai însorite regiuni ale ţării şi ar fi greşit să nu folosim această energie.

Altă tendinţă – tehnologii pe biogaze. Prelucrarea tuturor tipurilor de biomasă: deşeurile industriei de lemn. Avem 1200000 de metri3 de lemn admisibil pentru tăiere. Acest termen este folosit în cazul în care experţii înţeleg că, creşterea lemnului are loc în acest volum, şi noi trebuie să profităm de acest lemn, deoarece lemnul se învecheşte şi procesele de distrugere a arborilor infectează copacii sănătoşi. Prin urmare, este necesar de a curăţa acest lemn, mai ales că industria lemnului necesită materie primă în scopuri de afaceri. Volumul lemnului comercial constituie o jumătate, iar restul – rumeguş de ferestrău, lemne, crengi, care trebuie să fie utilizate. Noi considerăm aceste deşeuri ca o sursă de energie regenerabilă şi le utilizăm pentru încălzire în zone unde nu există alimentare cu gaze. Şi aici, pe coastă, în munţii districtului Tuapse, noi ştim că există probleme cu gazificare din cauza alunecărilor de teren şi altor fenomene naturale. Astăzi noi intenţionăm să aplicăm tehnologia de utilizare a biomasei din lemn.

Luna Ring va transmite energie pe Pământ cu ajutorul razelor
Luna Ring va transmite energie pe Pământ cu ajutorul razelor

În afară de deşeuri din industria de prelucrare a lemnului pentru producerea biocombustibililor sunt utilizate deşeuri animaliere. Pentru regiunea agricolă Kuban, acest domeniu ar putea fi promiţător. Nu-i aşa?

Avem programe de sprijinire a sectorului agricol, fermelor private şi deşeurile acestora pot fi prelucrate în biogaz şi energie electrică. Dar, deocamdată este încă energie scumpă, însă noi sperăm că, odată cu adoptarea legii noi statul va defini subvenţii şi dotaţii, care vor fi acordate investitorilor pentru fiecare kilowatt ca şi în ţările europene. Alte modalităţi nu le avem. Şi pentru noi este un tip prioritar de energie.

Pe teritoriul regiunii Krasnodar sunt surse geotermale unice. Aproape 80 de fântâni sunt folosite astăzi în districte Mostovski, Labinski, Abşeron. Aceste puţuri au o apă naturală unică curativă, temperatura căreia variază de la 70 până la 100 de grade. Ea este, de asemenea, utilizată pentru încălzire.

În districtul Labinski în satul Rose a fost terminată asamblarea unui centru de demonstraţie, care va utiliza fântâni geotermale pentru încălzirea unui sat întreg şi alimentarea cu apă caldă geotermală.

- Vor fi utilizate surse de energie "verzi" la construcţia obiectelor sportive şi a infrastructurii Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014, care va avea loc la Soci?

Sursă inepuizabilă de energie
Sursă inepuizabilă de energie

- Astăzi, toate proiectele, prevăzute pentru Jocurile Olimpice, vor fi asigurate cu un anumit procentaj de energie "verde". Acestea sunt cerinţe din partea Comitetului Internaţional Olimpic şi preşedintelui Rusiei. Astăzi, se desfăşoară un lucru mare în această direcţie. De exemplu, complexul LUKOIL din Krasnaia Poliana, generează 15 kW de energie electrică din module solare fotovoltaice. La fiecare din obiective olimpice vor fi utilizate tehnologii „verzi” - energia marină, solară şi eoliană.

Dacă să vorbim despre energia eoliană, în ultimii ani acest domeniu al energiei a fost dezvoltat activ pe teritoriul regiunii Krasnodar.

Noi înţelegem foarte bine că pe teritoriul regiunii Krasnodar este necesară utilizarea energiei eoliene. Se studiază puterea vântului în zonele Armavir, Eisk, Anapa, Temruk, Novorossiysk, Gelendjik şi Soci. Aici este planificată utilizarea centralelor eoliene pentru a produce energie.

 

 

Sursa cu link pe Energyland.info

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137