ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Formarea ecovillage colective şi primirea noilor membriAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


O serie de articole: "Ecovillage: etape de succes şi complexitatea emergente" Imagine ecovillage Formarea ecovillage colective şi acceptarea de noi membri Cetăţenii şi ekoposelentsy Dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. Relaţiile cu autorităţile şi sătenii. Gestionarea Ecovillage

Al doilea articol din seria "Organizaţia Ecovillage: etape de succes şi de obstacole." Într-un articol precedent ocupat cu chestiuni legate de formarea de aşezări imagine . Acum vreau să scriu despre problemele asociate cu formarea comunităţii colonist.Alte aşezări asupra unor abordări diferite la întrebarea de admiterea de noi membri şi care formează echipa. Undeva în calitate procedura foarte stricte, şi chiar unele eşecuri (Ark), undeva, dimpotrivă, să accepte cineva care a auzit vreodată de cărţi Maigret ("Ai citit cartea Maigret" - "Da, cincisprezece ani în urmă, toate 11 piese. "-" Ei bine, vino la clubul nostru "). şi vrea să ia teren (Kurgan Springs). Undeva factor determinant este dorinţa de a plăti o sumă destul de mare de bani pentru terenuri de (Perm Grace). Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că rezultatele din toate aceste cazuri variază, şi există chiar unele model destul de tipic, deşi, desigur, veţi obţine pentru a decide ce rezultate să accepte, după caz, şi ce - nu de mult. Totul depinde de scopul pe care organizatorii şi cea mai mare parte a obiectivelor (cu sau fără ştiinţa) în faţa lui.

În cluburi urbane şi grupurilor de acţiune, de multe ori oamenii spun că sunt căutaţi pentru vecinii. Dar nu întotdeauna, în pronunţie a cuvântului în ea se întâmplă tocmai în sensul că acesta se aplică în viaţa reală împreună în ecovillage. Un vecin - un om cu care suntem în viaţă, nu răspunde doar în seara o dată pe săptămână la club. În plus, politica de vecinătate în zonele rurale şi în special în ecovillage, ceea ce sugerează o legătură mai strânsă între oameni decât vecinătatea unui apartament oraş. Oraş poate trăi de ani de zile şi nu ştiu cine vecinii de pe palier acelaşi - şi nimic de la ea să-şi piardă. În soluţionarea acelasi cartier - o continuă interacţiune strânsă. Această:

- Întrebări frontierelor şi plantări de frontieră şi de îngrijire a zonei de frontieră (de exemplu, limitele rutier de culoar între zone)
- Asistenta constanta cartier (ca să împrumutăm un instrument, cere pentru seminţe sau produse, să se uite după casă, udare flori şi hrana animalelor la plecare, etc)
- Partajarea set comun de obiecte - izvoare, fântâni, baie, garaj, generator, etc (În cazul în care un obiect poate fi atât generale, cât formale, de exemplu, de decontare casă comună sau de izvor, sau un acord general sau în sensul situaţia, de exemplu, atunci când Baie sta pe un proprietar specifice site, dar să-l utilizaţi mai multe, deoarece au ajutat să-l construiască, sau atunci când cineva luat acest teren cu resurse unice, pentru soluţionarea - de exemplu, un proprietar de pământ SvetoRuse luat-o grădină frumoasă purpura, care, înainte de zmeura, care întotdeauna a fost nu numai la alte colonişti, dar chiar şi rurale)
- Continuarea participării la o serie de cazuri comune care implică o aşezare în total, şi un grup de colonisti (Scoala de decontare; joint-ventureOTH, de exemplu, tamplarie si fabrica de cherestea, în Arca, seri comune şi vacanţe, Afaceri Generale de soluţionare primire oaspeti, relaţia lor cu lumea din afara, etc)
- Cercul de contacte şi a mediului ideologică (reţineţi că aceşti oameni vor influenţa şi chiar să creeze starea de spirit şi gândurile voastre), şi mult mai mult.

Un vecin în soluţionarea - este persoana căreia ar trebui să fiţi gata să încredere deplină, pentru că vă sunt ambele parte din un singur trup - de soluţionare a corpului. Prin urmare, atunci când grupul de iniţiativă pe care il cautati pentru viitorul vecinii lor, tineti cont de faptul că aceşti oameni nu aţi făcut numai Bună ziua cand intalnesc din timp în timp pentru a vorbi despre culturi, soiuri şi seminţe (care este ceea ce interacţiunea este de obicei limitat la vecinii de pe vara cabana intr-un sat de vacanţă care GCAP VN Maigret este adesea considerat un model pentru aşezări de mediu). Sunteţi în căutarea de oameni cu care locuiţi împreună (poate chiar, în primul rând, şi în aceeaşi casă), locul de muncă, educa copiii lor, au proprietatea de comune şi să desfăşoare afaceri comune.

Este clar că locuieşte la oraş este de multe ori încă foarte dificil să ne imaginăm toate aceste relaţii multiple, în care el va fi implicat cu vecinul lor în ţară, dar aici sunt câteva exemple de viaţa urbană, pe care o va ajuta să se simtă mai bine. Evaluarea unei noi persoane, intreaba-te:

- Ai putea trăi cu ea (ei) în aceeaşi casă?
- Ar putea fi acolo pentru a conduce afacerile comun? Total economie? Mixt de afaceri? Care sunt limitele?
- Ai încredere în persoana suficient, de exemplu, se prescrie la domiciliu, încrezător că el nu ar abuzeze de ea (colonisti de foarte multe ori trebuie să prescrie reciproc la domiciliu, deoarece pe întreaga aşezare nu poate fi decât una sau două acasă, în cazul în care puteţi fi înregistrat)?
- Vă va încredinţa această persoană să folosească lucrurile tale, au o anumită valoare (de echipamente electrice şi benzină-unelte şi alte documente, etc - în aşezările, în special în primul rând, oamenii de multe ori împrumuta reciproc destul de valoroase, şi dacă la început personalul au fost selectate la întâmplare, atunci când a fost întrebat refuza, asa cum este incomod, dar atunci când încrederea este justificată, atunci consecinţele pot afecta nu numai relaţiile de doi vecini, dar decontarea)?
- Aţi fi de încredere acest om o sumă mare de bani?
- Aţi fi cu acea persoană de proprietate deţinută în comun, deosebit de valoroase (de exemplu, un apartament sau o maşină)?
- Vrei să aveţi încredere în acest om să aibă grijă de casa ta in lipsa dvs. (de exemplu, în timpul iernii, atunci când nevoia de încălzire casa)?
- Intelege ca persoană, dacă el ar putea percepe în mod adecvat şi constructiv, dacă l-ai refuza un serviciu sau să favorizeze în faţa lui o privire critică a unora dintre acţiunile sale?

Desigur, nu neapărat că fiecare dintre vecinii lor viitor, va trebui să treacă prin toate aceste cazuri, dar probabilitatea ca multe dintre ele şi nu unul - este foarte mare. Desigur, dacă într-adevăr intenţia de a crea un fel de decontare, mai degrabă decât satul de vacanţă şi de a trăi permanent acolo. Într-un sat de vacanta pentru a susţine vecinii pe ordinea de mai jos - este în virtutea faptului că majoritatea au loc în afara vieţii.

Poate că câştige încrederea de toate, cu nivelul nostru de dezvoltare a societăţii încă de neconceput, dar este foarte important să (1) Cu toate acestea cei mai multi oameni de încredere, vecinii, (2) că acordul nu a avut oameni care nu au încredere în majoritatea. Prin kovchegovtsev observaţii, dacă sunt îndeplinite aceste condiţii - nivelul de creştere a relaţiilor semnificativ.

Astfel, principiul de bază şi cea mai importantă de formare a echipei pentru şedere permanentă pe bază de ecovillage - aceasta este de încredere maximă în toată lumea. Pregătire fără cea mai mică teamă să aibă încredere în acest om banii, bunurile sale, soţia lui, copiii lui şi el însuşi.

Cum se spune înArk, "principiul de selecţie pentru admiterea la aşezarea noastră, nu este simplu, dar foarte simplă: vom accepta doar pe cei care cu adevarat doresc cu adevărat aici pentru a vedea ca vecinii lor." Adică Principalele criterii nu - un concept mental (citit cartea, un vegetarian, nu fumat, nu bea, etc), şi anume sentimentul: eu personal am chemat inima mea pentru a îndeplini această persoană sau nu.

Încrederea este complet independent de convingerile religioase, preferinţele ideologice (deşi aceste lucruri sunt importante pentru crearea unui mod comun de decontare), relaţia cu alimente sau sex. Se pare ca ceva în sine, aceasta este fie acolo sau nu, şi este uneori imposibil de explicat până când vorbesc cu cineva cativa ani. Este cunoscut faptul că doi preoţi cu aceeaşi valoare nominală este un om dorinţa de a mărturisi, precum şi celelalte - pentru a schimba religia. Persoanele care au încredere unul în celălalt, îşi pot exprima opiniile lor, ştiind că nu împiedici privind condamnarea şi nu te va condamna. Sau, alternativ, naturale şi cu tact, acestea vor evita sa vorbesti pe subiect, în cazul în care punctele de vedere divergente (în special atunci când aceste subiecte sunt de o relevanţă mică pentru viaţa practică de zi cu zi).

Şi, după cum arată practica, într-o localitate poate trăi în perfectă armonie cu vegetariana-mancatori de carne, sau ventilator cu Walsh clasice vedice, a participat la prelegeri Torsunova. În SvetoRuse şi soţia sa a trăit un om care nu ar putea citi şi o carte Maigret - "desi ideea este buna, dar nu o carte interesantă." Un fan al Osho, apărarea sexualitatea înnăscută omului şi nu crede în orice program special pentru a construi un viitor luminos în Rusia sau în altă parte, este, totuşi, - unul dintre membrii activi ai de decontare, unul dintre cei pentru care "totul este păstrat - şi construcţie, şi viaţa publică şi se adaugă la mine, poate chiar spiritualitate. În acelaşi timp, două vegetariene, şi ortodox vozderzhantsa aderente de cărţi ZKR poate spiritul reciproc, nu se mişcă şi să fie complet inutile în ceea ce priveşte viaţa de decontare.

Formarea echipei în Ecovillage Ark

Când am fost în corabie, şi a vorbit cu Dimitri Vatolin, Lazutin Fedor şi coloniştii altă parte, am fost uimit de cât de atent şi responsabil, aceşti oameni pentru a forma echipa din satul lui. Iată câteva gânduri care le-am auzit acolo:

- Este refuzul unei asezari?
- Negarea este posibil şi, în unele cazuri chiar necesară, deoarece ar fi mai bine pentru toată lumea - şi s-au colonişti, şi omul care nu este încă în mod clar conştient de faptul că în orice caz, el nu a ajuns aici o viaţă fericită, în cazul în care o parte apreciabilă din locuitorii decontare va fi secret faţă de prezenţa lui aici. Criteriile nu sunt doar raţionament logic, dar care ne spune un sens. Şi dacă ajungem un fel de sentiment negativ faţă de om, apoi, chiar ştiind că acest sentiment se poate datora imperfecţiunile noastre, noi nu trebuie să ia drepturi. Poate intr-o zi va lua timp, si am schimbat, şi omul, şi el vine la noi în câţiva ani, şi avem un aspect diferit de la ea şi-l accepte. Dar în timp ce sentimente negative faţă de om este în mod clar puternic în multe - în cele din urmă ei încă vor izbucni, eventual, o foarte dureroasă şi, în plus, atunci când va fi mult mai greu pentru a corecta ceva.

- Dim, ceea ce înseamnă "vrei sa vezi aproapele meu? Vecin în vecin sau de decontare?
- Dacă o persoană nu dori să văd un nou venit in the vecinatatea cu lotul său, dar crede that way, bine, dacă el va live departe de mine, on celălalt capăt al câmpului ", că persoana nu nu in serios şi în acelaşi timp să nu se comporte bine cu privire la colonişti, inclusiv cei care nu au fost încă să ia parte acolo în viitor. La urma urmei, ei trăiesc chiar lângă acest om.

- Ei bine, dacă ceva într-adevăr, la sfârşitul departe de câmp este mai bun decât un noviceaproapele-lea de cei care locuiesc acolo?
- Cel mai important lucru este onestitate şi sinceritate. Dacă o persoană spune că el nu a fost suficient de departe faţă de cartier, dar nu doriţi să vedeţi partea omului, atunci cel mai probabil, el se simte mai bine, în cazul în care această persoană în aşezarea nu a fost deloc. Şi este că unul trebuie să facă. Este important să se înţeleagă că atunci când oamenii de fapt, sincer ii pasa cat de bun vecin este un om, nu numai pentru el personal, dar pentru alţii, în mod natural de decontare se aduna destul de oameni remarcabili care sunt tot fericit. În plus, este esenţial ca majoritatea face acest lucru. Este interesant sa ma uit ca munca incepe la problemele parlamentare adresa principii (o minte colectivă, dacă doriţi) - chiar şi atunci când te poate fi cu adevărat nu sunt de acord cu unele decizii, pentru care majoritatea, dar apoi, în timp, vedea cum a fost înţelept.

- Ascultă-mă, dar cei care te refuza, dar de prea multe ori loiali ideea şi să încerce să facă lumină ceva. Nu te duce acolo, aşa că, prin refuzul ei, tu le neagă însăşi posibilitatea de creare a unor mosia familiei sale?
- Nu este. Nimeni nu spune acestor oameni că "nu meriti" sau ca "nu sunt loiali o anumită idee", idei pe care le au, în general, caută relativ slabă. Nu - singura problema - să încerce a înţelege gradul de proximitate sau, dimpotrivă, diferenţa dintre aceste persoane cu aşezarea noastră specifice, precum şi cele specifice de oameni care deja locuiesc aici. Dacă nu vom simţi aproape, apoi am spus că ei şi ne va fi greu de a trăi împreună. În acest caz, nimic nu împiedică să vină în alt sat unde oamenii trăiesc mai aproape de ei în spirit, în vederile sale pe valori. Iar rezultatul va fi mai bine pentru ei si noi. Apropo, poate, cea mai frecventa cauza de denegare de admitere - un sens foarte clar că oamenii nu se deplasează în viitorul apropiat, pentru şedere permanentă (de exemplu, un sens, fapte şi cuvinte se poate vorbi despre altceva). Dar acest lucru este în mare măsură, deoarece mentalitatea colectivă - o reşedinţă permanentă, şi toată lumea care locuieşte, interesat de vecinii de viaţă, că din nou - apropierea de valori.

Este important să se înţeleagă că persoanele care iau noi, nu vom rezolva doar problema relaţiei noastre cu un om sau pentru a rezolva problemele lor personale, cât de mulţi sunt formarea echipei noastre, vom crea satul nostru - spiritul său interior, cu toate manifestările sale exterioare. Şi aşa că nu este om bun sau nu şi dacă ar trebui să-l ajute cu terenuri pentru case, şi despre care el va fi aici în ce direcţie va trage cauzei comune. O persoană poate fi foarte bun, dar dacă în unele momente, el a înfiinţat o confruntare la soluţionarea de stat stabilit de lucruri (sau oameni), ca urmare el nu poate adăuga echipa tărie ca un întreg, ci mai degrabă diminua. Acesta este un punct foarte important. grup puternic sănătos nu se produce brusc, aceasta se compune din vigoare (şi, mai important, direcţia de aplicare a acesteia), fiecare persoană în această echipă. Şi aceasta, din nou, de interes pentru fiecare cetăţean obişnuit. Apropo, o singură linie de gândire este importantă şi problema de admitere a familiilor în care unul dintre soţi împotriva ideii de ecovillage.

- Şi pe măsură ce ajunge la unanimitate în această chestiune? La urma urmei, sentimente - un astfel de lucru individuale ...
- Avem în Carta este o regulă ca omul a trecut, în cazul în care pentru el au votat peste 75% din adunarea generală. Desigur, în unanimitate totală ar fi mai corect, dar avem tot timpul încă atât de nu te, deşi de multe ori deciziile în unanimitate. Cu toate acestea, am spus deja despre înţelepciunea colectivă: opiniile converg într-adevăr în mod regulat în mod inexplicabil, spre deosebire de logica. Cred că, întâmplător, că, în acest grup, adică care a fost constituită pe baza de voturi ale inimii, încrederea fiecare - şi există înţelepciune colectivă. În cazul în care punctele de vedere colonişti "divergente, de obicei, înseamnă că este prea devreme principiileSoluţia ATL: te cunoaste o persoana sau o situatie.

Şi un alt punct important.

- În cazul în care problema adoptării unui om cu familie, el este adesea solicitat să vină împreună cu jumătatea ta. Şi dacă ne plăcea soţul / soţia persoanei respective, şi cu atât mai mult în cazul în care soţul sau soţia se opune de a intra într-o decontare sau chiar împotriva însăşi ideea - un bun motiv pentru refuzul de a accepta. Nimeni nu are dreptul să îşi asume responsabilitatea pentru ruperea de familie şi nu are dreptul de a participa direct sau indirect, să se înrăutăţească relaţiile dintre soţi. În primul rând, sau să ajung la un acord, sau divorţul în cele din urmă (şi astfel şi astfel de lucruri s-au întâmplat). Desigur, acest punct nu se aplică în cazurile în care aşezările membrilor existente căsătorit sau căsătorim. In acest moment nimeni nu poate spune nimic, deoarece avem deja drepturi.

Sunt conştient că Arca - este un caz rar. Acest nivel de claritate a înţelege ceea ce fac şi ce efecte pot da un pas special, cele mai multe dintre organizatorii ecovillage rus, din păcate, nu încă. Cu toate acestea, asculta la experienţa de oameni care au reuşit cu adevărat în ceea ce fac ei, cu siguranta merita.

Dar nuanţe care complică reproduce această experienţă.
În primul rând - de timp şi din nou - ascultare si vorbire din corabie, noi trebuie să aibă în vedere că această tranzacţie, pe care la început a fost orientată spre şedere permanentă, şi că aproape toate organizatorilor decontate pe teren au fost printre primii. Prin urmare, o nouă persoană care doreşte să adere la decontare, oamenii sunt judecaţi, majoritatea deja trăiesc în permanenţă în decontare şi, prin urmare, pot imagina bine ce un vecin în ecovillage, şi că este cel mai important vecin. Locuitorii oraşului care formează, de asemenea, o aşezare încă, şi doar un singur grup pentru a răspunde la aceste întrebări mult mai dificil. Prin urmare, cei care doresc să se bazeze pe experienţa din corabie, acesta poate fi primul recomandabil de toate cel mai important lucru: mai degrabă a trece la terenul ei înşişi (organizatori). Apoi, înţelegerea mult din ceea ce se spune mai sus, va veni de la sine.

alege în mod conştient şi inconştient.

Cu toate acestea, dacă eu sunt aici, în această experienţă limita articol din corabie, aş spune doar jumătate din adevăr. Pentru mine am trăi într-o altă tranzacţie, şi experienţele de decontare a mea foarte culoare, instructiva si duce la niste ganduri interesante.

Noi, în sale de decontare a "de primăvară", vecinii nu au optat (de fapt, putem cumpara nimeni teren). Nu am fost implicat în adoptarea de oricare dintre oameni noi care au apărut pe câmpurile de după 6 aprilie 2005, când am ajuns la decontare (deşi au apărut o mulţime). Nici, ca şi în luare a-mi decontare implicate doar 2 persoane. În consecinţă, având această experienţă, am şi rudele mele (fratele, mama, sora) a dus la soluţionarea fără a cere. Şi la început, atunci când câmpurile trăit întotdeauna 3-5 persoane, nimeni nu îngrijiţi: am de-a lungul bine. Dar oamenii mai mult, un fel sau altul s-au găsit în grup, a început să plimbare cu adevărat pe teren şi ceva ce face, relaţie ce în ce mai variate.

Nu am avut conflicte majore la scară obscheposelenskogo (poate pentru că nu a fost atât de mare asupra valorii de Afaceri Generale sau deciziile majore), dar manifestările de ură de o persoana la alta - destul de neplăcut - a fost suficient. Nu a fost, de exemplu, cazul în care un colonist ameninţat să omoare alti caini deoarece acestea au fost de capturare de păsări şi devastat cuiburi de păsări în domeniul său (şi asta, şi alta - "nu în oraşele noastre, dar încercaţi pentru a rezolva puzzle-te. Ca o pasăre se poate vorbi aici şi puii de acasă şi ducklings de exemplu, în loc de câine - pisica, etc.) Aceasta a fost astfel că unii oameni - ei bine, doar neplăcute organic, fără nici un motiv, şi atunci când el este în jur, este foarte dificil de a păstra de la iritaţii şi sarcasm. Şi imagina montaj colonist care foarte clar trebuie să urmeze, joipentru unii oameni, Doamne fereşte, nu au început să vorbească, pentru că, din moment ce caz, în mod inevitabil rezultate pentru "Asociatii" a unei astfel de cadă de sentimente în gât, că ineaca orice caz! Avem oameni care pot săpa în atât de mult, în opinia mea, este absolut în imposibilitatea de a auzi pe ceilalţi, din cauza a ceea ce o conversaţie de afaceri şi rezolvarea unor probleme practice deveni extrem de dificilă.

Şi în astfel de îndemnuri situaţie care "toţi suntem oameni ca-minte şi nu trebuie să se certe," act de prost - cel mai bun caz, cauza pur şi simplu pe oameni să reţină şi muta disputa la următoarea şedinţă, dar nu rezolva problema. Pentru că atunci când o persoană vede lângă el pe oamenii pe care nu a făcut escală în decontare şi vecinii nu au dorit să vadă, atunci este greu să se simtă, exact ceea ce este "în unanimitate".

De exemplu, problema de a construi case comune, pe care a fost ridicată şi discutată timp de doi ani, dar până acum nu a condus la un fel de acţiuni constructive armonioase, precum şi un număr de alte exemple se poate spune că pentru a aborda aspecte practice, de a organiza în comun Afaceri al echipei este în formă ca un "accidentale" Astfel, se potrivesc de rău, şi necesită o mulţime de lucru pentru a aduce la starea de lucru.

Dar ar fi grăbit să se concluzioneze că în cazul în care echipa a fost selectat în aşezarea de inconştient, dar acum "nu merge" sau "va fi o mare problemă." Experienţa noastră de aşezări, în cazul în care oamenii trăiesc permanent, din 2004, arată că peste timp, această situaţie este în curs o evolutie destul de interesant, care ma conduce la gânduri mai jos.

Se pare că cei care au spus că "avem o echipă care merită", "mediul nostru reflecta propriile noastre", etc, este foarte mult dreapta. Pentru oameni într-o singură tranzacţie, într-un fel sau altul, într-adevăr luat unele cu aceleaşi concepte şi zamorochkami. Chiar dacă colonişti nu au ales vecinii lor, oamenii sosesc nou va alege o tranzacţie în care doresc să ia terenuri - şi sunt ghidate în acest caz, de regulă, sentimentele lor, îi place şi displace. Deci, de multe ori am observat că mulţi oameni sperie aşezările cu mai mult sau mai puţin complexe, precise (cum ar fi Ark, de exemplu) - oamenii de acolo este teamă că aici vor impune vor altora, va gestiona. Mulţi oameni caută în mod deliberat o astfel de colective, unde va fi "mai multa libertate", care, în practică, înseamnă incertitudine mai mult în intenţiile organizatorilor decontare. De fapt, organizatorii sunt mai mici care doresc să construiască, să o mai mare libertate le declară. Şi, în consecinţă, ei sunt oamenii din sat, cu o idee la fel de vag, deoarece este cei care nu stiu ce vor, vrei libertate maximă "doar în cazul în care" ("nu ştiu ce vreau să fac aici, aşa că va lua pe Doar în cazul în care, trei hectare, dintr-o dată cele două nu am avut suficient "). Pe de altă parte, oamenii care sunt mai mult sau mai puţin bine reprezentate, ceea ce vor, mergi la sol, nu va căuta un maxim de "doar în cazul în care" - acestea sunt mult mai versiune mai strânse cu o mai mare certitudine: vor alege de decontare, în cazul în care "mai puţină libertate" dar cele mai multe dintre condiţiile pentru a muta tocmai într-o anumită direcţie, pe care le închide.

Ca urmare, oamenii sunt reprezentând bine scopului lor, sunt grupate într-un singur grup (în jurul acestui scop), dar oamenii încă nu au decis - în alte (fără un scop, cu libertatea "maxim"). Acesta a spus fratele meu, este de decontare care oamenii au creat doar pentru a construi o aşezare, dar există "aşezări", unde oamenii chiar a alerga afară din oraş - ca în cazul în abstract "mare de libertate": nu pentru că ei ştiu că vor fi aici pentru a face , ci pentru că acolo, în oraş, rău şi trebuie să mă duc acolo, unde este cel mai bun.

În practică, acest desfăşurarea "de libertate", înseamnă că oamenii vin împreună pentru a găsiCamping cu probleme foarte pe care doresc să scape acută (in forma mare, concentrate) să simtă propria lor "zamorochki, completaţi conuri de ei înşişi şi vecinii lor, şi pentru a face acest lucru, în cele din urmă, unele concluzii, de a învăţa ceva . Pentru că atunci când un om care a luat terenul, fără un scop, pentru libertate absolută "se confruntă cu" libertatea absolută "a vecinilor lor, el a fost reticente în a fi obligat să ceară ei înşişi aceleaşi întrebări:" Ce aş dori să restrângă libertatea de vecinii săi "Si? De la ce limitări mea libertatea din partea lor este pregătită să accepte? De ce aşa? ", şi, prin urmare," De ce am venit aici "De ce am venit împreună?" De exemplu, când vecinii tai includă în hectar lor de muzica tare (unele Dynamite FM radio, sau de energie, etc) sau generatoare hohotitor benzină, atunci când sunt angajat pentru construcţia lor, în care unii alcoolici din satul în care au fost blocuri un drum şi gard "excepţionale" sau răsaduri sunt plantate pe pistă când cainele vecinului sau o vacă găzduite pe site-ul dvs., etc, apoi oamenii încep să se simtă foarte acut, că "nu am fost de acord, şi, vrând-nevrând, începe să se gândească, dar ceea ce despre toate la fel ar trebui să fie, şi exact ceea ce avem nevoie de încă să fie de acord. Cu alte cuvinte, atunci când nu sunteţi având un scop în viaţă, te găseşti într-o societate, cum ar fi "rătăcire" nebun, apoi viaţa însăşi începe să încurajeze soluţionarea rapidă a problemei.

Astfel, în toate aşezările este în toi muncă serioasă interne şi externe, dar numai în unele locuri, oamenii se lucrează din greu pentru a înţelege ceea ce doresc şi de a crea o viziune pentru viitor, şi altele în cazul în care sa făcut deja încercaţi să întruchipeze acelei imagini.

Evoluţia relaţiilor în satul nostru.

Cred că mulţi oameni nu aud doar ideea că contradicţia este forţa motrice de dezvoltare şi că într-un sistem în cazul în care o mulţime de tensiuni şi chiar conflicte, potenţialul de dezvoltare este mult mai mare decât în cazul în care totul este buna, coerentă şi adus la lumină. Aşa cum a fost scris într-o carte, "mic scandal permite pentru a rezolva problemele mici, scandal mare - mare. Problemă, conflict - este ca şi cum nerealizate, aspect care nu trebuie divulgate de realitatea noastră, purtând o energie mare potenţial şi obiective noi şi neaşteptate şi direcţii de mişcare posibilă. Acesta este un flux de viata pe care nu ştim cum să gestioneze şi nu ştiu cum să folosească, pentru că, până şi chiar stupid rezistă cheltuielilor puterea lui. Când vom înceta de a rezista şi de a găsi scopul lor în locuri în care urşii au acest flux, problema în mod neaşteptat sa transformat într-o binecuvântare: ne oprim pierzi timpul în sine, şi, în plus vom găsi noi oportunităţi.

În timpul vieţii de decontare pentru mine (şi alţii prea) au fost cazuri în care nu-i plăcea original al omului pe neaşteptate transformat în dragostea cea mai sinceră de a simti naturale, bine cordiale. Nu este întotdeauna se întâmplă conştient, cel mai adesea opuse, dar cred că de fiecare dată când a fost cauzată de faptul că am încetat să mai reziste "greşit", "dezordonată", "imoral", care le-am vazut in acest om, a oprit pentru a lupta cu acest - şi în el şi în ei înşişi.

O fata m-am gândit depravat, imoral, mercantil şi false, aproape de fiecare dată de contactul cu ei, am rămas sentimentul jenant că am fost încercarea de a ascunde, dar nu este întotdeauna. Şi tainic am visat că ea a părăsit de decontare. Dar, apoi, - nu o dată, dar nu a spus că treptat - am simţit deodată că mă simt rău pentru ea, fie ca pofigu pentru toate neajunsurile sale ... Sa întâmplat în iarna în primul rând, atunci când am schimbat totul - şi a crezut, şi perspectivele, şi atitudinea faţă de oameni. Apoi, brusc am simtit ca o încercare de prost pentru a salva lumea de rele pentru a lupta împotriva forţelor întunericului, de a construi "viitorul luminos fericit, uita de griji prezent, aproximativ dacă eu, sau de a face greşit", în conformitate cu o idee "sau" incompatibilă cu ea. " .. am vrut conþineAcum, joacă doar, doar se bucură de viaţă şi de a crea ceva frumos - doar pentru iubirea de frumusete ... Şi acum, când am uitat din nou la această fată, m-am oprit îngrijorător cine este şi ce a fost. Şi apoi m-am uitat cumva strâns la el îndeaproape, şi deodată a văzut-o ca o persoană. Condiţii de viaţă sufletul este de fapt un excelent şi demn de dragoste ... Şi am devenit brusc foarte prietenos cu ea ...

Eu am în viaţa mea au fost de câteva ori, deoarece, atunci când ostilitate este cumva se transformă în prietenie. Şi, în mod surprinzător, această prietenie este mult mai profundă şi mai puternică decât cea care se întâmplă cu ostilitate. Ca în cazul în care între noi există unele secrete comune, uşor de înţeles doar două, o limbă necunoscută pentru neiniţiaţi ... Un astfel de prieten care sunteţi dispus să ierte şi chiar mai precis, imposibil un prieten de a fi jignit într-adevăr, deoarece motivele pentru acţiunile sale pentru a vă sunt deschise şi clare, şi dacă da, şi nimic să fie jignit - e ca si cum că, pentru el însuşi. În timp ce în acelaşi timp, ne rămân diferite, cu propriile lor opinii şi de comportament ...

Un alt caz - avem o femeie, la extreme de afaceri, business-femeie. Şi felul ei de a gândi şi conversaţie mi sa părut înainte de dur, că era foarte dificil să îndure. Pe spiritualitate, a spus ea fraze, cum ar fi: "Ei bine, care lucrează oschuschalki, că acest paseze nimic aiurea. Desigur, da?". Deşi estetice straniu: în cazul în cuie, care Ondulin răstignit pe acoperiş, nu înghesuiţi exact un ceas de buzunar, atunci este foarte chinuit. Si apoi, brusc o zi - a fost la sfârşitul lunii octombrie 2006, când în grabă, cu un efort imens, aproape o femeie se bazează baie de ei, atunci când nu este suficient de oameni sau instrumente, atunci când am pus cărămizi la o temperatură apropiată de zero şi etc - Brusc am uitat la ea în mod diferit şi ei au văzut ca o femeie. Ea a fost de peretele de baie sale neterminate într-o salopetă de vopsea colorate şi o basma de culoare albă, şi cred că la acel moment ea a ştiut sau ea sa spus că următorul (înainte de aceasta, ea a refuzat să aibă o) comandate cuptor ei scăldat este prost făcut şi nu se potrivesc ... Sau chiar ceva care nu este uşor să aud atunci când vine vorba de iarnă, şi îţi dai seama că nu puteţi face (pentru unii colonişti "încă o iarnă în oraş" - este ...)... Iar această femeie care înainte părea atât de sigur de sine şi chiar obraznic, acum brusc părea atît de apărare împotriva întregii avalanşă a lovit-o în legătură cu decizia sa de a trece la domeniile de dezastru pe care am vrut cu adevărat să facă ceva pentru ea. Din inima ...

A doua zi dimineaţa, când am adus unelte şi a început de stabilire a barierelor dintre vestiar şi baia de aburi, ea a venit şi a spus: "Spune-mi, imediat am crezut ... atat de putin timp ... Cred ca, şi într-adevăr nu trebuie să pună într-un arc. Fă-o mai usor .. ". - "Nu vă faceţi griji. El a spus cu un arc - va însemna pentru arc" (la început, când a fost întrebat despre arc, am fost socat: nu are timp să conectaţi iarna decalajul elementare şi soba de a face - şi continuă să se gândească la frumusetea exterioara. Aceasta deoarece Femeile !!!").

Această situaţie dificilă şi dramatice prin care am trecut împreună, expuse - atat de des - caracteristici mult mai profunde ale sufletului, decât că vom ambele utilizate pentru a demonstra reciproc înainte. În situaţie critică nu a mai fost până la demnitatea lor de a demonstra sau de a argumenta despre principii. Şi atunci am putea, nu mai percep reciproc superficial şi sub masca sociale obişnuite ar putea vedea întotdeauna suflet viu unul de celălalt.

Si din acel moment relaţia noastră sa schimbat. Amândoi au devenit mai liberă în relaţia - dar acest lucru şi de îngrijire şi atent la fiecare altele - într-un fel natural de la sine. Astăzi ea este mergi pentru a ajunge rapid în oraş, pe faţa ei preocupare, a doua zi nu a fost cea mai uşoară (nu fără ajutor de la mine: Eu sunt un potsapalsya pic cu oaspeţii, care a adus la decontare, chiar dacă ştiu că ea ar putea sa nu cu mine pentru că nume de rău). Eu stau la uşă şi dintr-o dată nu există acest lucru: "Tanya, pentru un motiv vreau să vă spun ceva bun ...". Parela mine şi, brusc, toate acestea se referă şi grabă undeva dispare din fata ei. "De ce spune ceva?" - Ea zâmbeşte, şi am îmbrăţişare. Ceva este în schimbare, şi comutatoarele în minte, şi, uneori, chiar nu are nevoie, chiar să spun nimic. Suntem doar prin prezenţa lor, a reamintit reciproc, cine suntem.

Un alt caz. Avem o fată într-o localitate cu un caracter foarte complex. Ei bine este foarte dificil de a iubi. Adulţi ei critica pentru toate acţiunile, departe de ideea ZKR (bine, tipul pornit din nou unele Scooter-şi polpolya sau călare pe plantaţiile mare de străini, deşi a avertizat bine ...). acelaşi Fratele meu, realizând că ea Mercantile şi nemulţumitori, şi a refuzat să o ajute să comunice cu ei. Şi aşa sa dovedit că numai eu pot lăsa un popor tânăr jurat la altii ei mai mică sau mai silenţioase alte (astfel încât ea nu a putut auzi). Ei bine, uneori ajutat (la urma urmei, nu poţi refuza să ajute o fată foarte tânără, atunci când ea a fost singur, aproape nici un ban construi o casa!).

Şi aşa sa întâmplat că, nu a găsi în soluţionarea acestor prieteni, ea a început să toarne pe mine gândurile lor, suferinţa lor, starea de spirit ... Atunci când o persoană se deschide şi trusturi tine, de fapt foarte dificil apoi să-l facă josnic. Chiar şi atunci când există un caz de rău de spus despre ea (bine, el merita!), Tot nu ai, limba nu a ridicat. Şi l-am avea, de asemenea, a apărut un fel de prietenie. Avem interese foarte indepartate, dar nu sunt critice ei, chiar şi atunci când este recunoscut sincer nu doreşte etice ... Când începe să se simtă profund om cu "nu ne" dorinţele, acesta cumva nu funcţionează este să-l condamne. Nu pot să cred că cineva poate repara şi de a face vedrussom dreapta. Tu nu se poate împiedica să devină atât.

În toate aceste cazuri pe care am descris-o nouă realitate în relaţia are loc în paralel cu o schimbare în mine, şi pentru aceasta nu am făcut nici un efort. Dimpotrivă, conştient sau inconştient, acţiunea mea este că am să refuze eforturile de a controla situaţia, pentru a corecta o altă persoană sau pe tine şi aduceţi-l (sau tu), în conformitate cu meu "corect" de idei. Am renunţa la ideea de a corect, tocmai am relaxat şi să şoareci chestii calma masa mea, stiind ceea ce Dumnezeu are o cantitate infinită de ea, şi tot de ea - a mea. Sau pur si simplu refuza linişte ce ar trebui să respecte regulile unui tratament uman, de animale, capcana gratuit, si arunca cadavrele mouse-ul în cuptor. Am renuntat la lupta pentru o idee (dacă ideea de proprietate sau de ideea de umanitate) şi lăsaţi situaţia să fie rezolvată pe calea cel de rezistenţă. Adică în cazul în care mă simt mai bine decât să ierte pentru a lupta, te iert. Dacă mai uşor pentru a arăta tuturor cobor şi Calmează-te, apoi face acest lucru. Si nu chinui mai mult faţă de soluţia la întrebarea "ce este încă corect?".

Mi se pare că acest lucru se referă la Anastasia, spunând că avem nevoie pentru a "elibera gândirea lor". Multe întrebări sunt mult mai uşor pentru a rezolva sentimentele.

Şi punctul de subtil este că, după acest lucru sa întâmplat, am brusc, un nou, dorinţa de creaţie, şi, mai precis - amintirea a ceea ce chiar vreau in viata. Nici o cunoaştere a ceea ce eu mă lupt, care a fost "inacceptabil în aşezarea noastră", că "trebuie să ne eradica şi de a elimina" etc - O anticipare creatoare a ceea ce chiar vreau să complot un joc nou, la care mă conduce la inima mea. Şi doar un astfel de mod şi, treptat, începe să se alinieze că aceeaşi imagine, aceeaşi imagine, care ne lipsea când am ajuns împreună la aceste domenii. Şi, ocazional, destul de posibil ca atunci când imaginea devine destul de clar, o tranzacţie în care trăiesc, voi arăta cu totul altfel.

Se pare că cei mai mulţi oameni care să fugă de decontare din oraş, pur şi simplu pentru că "în" e rău, nu poate forma o imagine clară încă din tLa ceea ce doresc, pentru că o parte mare din energia lor petrecut pe lupta cu ceea ce doresc. Şi venind împreună, expunând si de concentrare această problemă, să accelereze soluţie. Fie le-au pentru a reveni la oraş (şi am avut astfel de cazuri), sau ele încetează să mai lupte şi în cele din urmă să înţeleagă ceea ce vor, şi se va construi.

Ca asta pot vedea direcţia de lucru interne, care ar trebui să conducă la un grup de colonist îmbunătăţire, format inconştient (şi oameni diferiţi pare, la acel moment încă nu a putut). Iar acest lucru este deja în curs de desfăşurare. Poate că într-un articol dedicat viaţa spirituală în ecovillage, voi reveni la aceste puncte şi să le discute în detaliu mai mult.

Admiterea la soluţionarea, în caz de conflict de familie.

Relaţia de a primi o tranzacţie în cazul conflictelor intra-(adică atunci când soţia - pentru, faţă de soţ sau invers), adoptată în Ark, ar putea părea crudă. Nu este un secret, că marea majoritate doriţi să creaţi un mosia familiei - sunt femei, cea mai mare parte mai vechi de 40 de ani, nu sunt susţinute de soţii lor. Destul de participanţi puţini Ecovillage femei şi sub 40 de ani, dar ele sunt foarte adesea cu unul sau doi copii mici şi, în acelaşi sceptici la ideea de soţul ei. Alas, tânără fată, nu grevate încă soţi tineri şi serios asupra dezvoltării de moşii, şi nu ma

Marţi, 01 decembrie 2009
Vizualizări: 7305

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
64
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
292
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111