Fotografii animalieri — pentru speciile pe cale de dispariţie!
Manuela şi Stephen Kulpa sunt fotografii germani din Dormagen, care realizează fotografii animalelor sălbatice ţinute în grădinile zoologice, acvarii şi terarii, şi mai multe din eroii fotografiilor lor sunt reprezentanţii speciilor ameninţate cu dispariţie. Acest lucru, în conformitate cu soţii, atrage atenţia publicului la problema actuală a conservării biodiversităţii pe planeta noastră.
Manuela şi Stephen au scris pe site-ul lor că abordează fotografia ca o contribuţie personală în ilustrarea frumuseţii naturii. "Aceste fotografii au de spus o poveste! Ei fixează momentele importante într-o versiune "bidimensională" pe hârtie, pe care o putem deţine în mâini. Fotografiile ascută simţurile noastre şi servesc drept un balsam pentru suflet ... ". Într-adevăr, portrete ale fotografilor ecologici se disting printr-o profunzime şi textura, totodată imaginile transmită în mod clar caracterul animalelor, păsărilor şi reptilelor. Iar procesul de a face poze nu produce stres la modele foto şi nu afectează psihicul animalelor, deoarece Manuela şi Stephen din precauţie nu folosesc bliţ.
Dar estetica nu este cel mai important lucru, ci doar un instrument suplimentar, care ar trebui să afecteze corzile inimii fiecărui spectator. Oare este posibil să ne gândim cu indiferenţă că aceste creaturi minunate care ar putea rămâne doar o particulă a trecutului? "Astăzi este foarte important ca oamenii să devină activi pentru a opri acest genocid ecologic!" – comentează soţii pe site-ul lor.
O parte a programului soţilor Kulpa este protecţia maimuţelor: printre fotografii sunt pozele minunate cu portrete de pui şi de familii întregi ale gorilelor, cimpanzeilor, urangutanilor, tamarinilor, lemurilor, maimuţelor Mandrillus şi Colobinae. Lucrările transmit "umanitatea" primatelor: inteligenta, umor bun, curiozitate şi afecţiune.
"Pădurile tropicale dispar cu o viteză cosmică şi cu ele ultimele populaţiile de maimuţe hominoide. Toţi experţii sunt de acord că, dacă nu vom întreprinde nimic, la mijlocul secolului 21, gorilele, cimpanzeii şi bonobo vor dispărea. Situaţia urangutanilor este chiar şi mai dramatică: peste câteva decenii aceştia vor putea exista doar în grădinile zoologice".
"Noi, cetăţenii Pământului, ne adresăm către guverne şi organismele internaţionale pentru a păstra şi a proteja primatele". Pentru a face acest lucru, Manuel şi Stephen apelează la toţi oamenii care nu sunt indiferenţi să viziteze site-ul „Manifest pentru maimuţe şi natura” (Manifesto for Apes and Nature), unde puteţi lăsa o semnătură digitală în sprijinul rudelor noastre evolutive (http://www.apesmanifesto.org)
O parte a operei lui Manuela şi Stephen este dedicată pisicilor sălbatice mari: leoparzilor pătaţi (Neofelis nebulosa) şi leoparzilor de l’Amour, leilor, tigrilor, panterelor, pisicilor de Palllas (Otocolobus manul) şi altor membri ai familiei felinelor graţioase. Imaginile redau puterea, agilitatea şi demnitatea animalelor, ale căror număr astăzi lasă de dorit.
Păsările, cum ar fi vulturul negru sau un flamingo roz, fotografii germani au filmat în mod intenţionat în prim-plan, astfel încât nu numai să ne putem bucura de frumuseţea penelor lor colorate, dar şi să ne uităm în ochii lor pentru a descoperi o întrebare curioasă: "Ce se va întâmpla în continuare?"
Se pare că, reptilele, de asemenea, au înlemnit în aşteptarea răspunsului: oare se vor păstra pădurile şi râurile, în care ele au trăit milioane de ani? Mamba verde del este sau mamba verde orientală "hipnotizează cu suflet " spectatorul, iar gharial gangetic care sare din apă, probabil, încearcă să zâmbească aparatului de fotografiat.
Puiul de elefant şi rinocerul mic nu cer nimic de la dvs.: ei pur şi simplu se bucură de viaţă şi speră că totul va fi bine. Cum putem înşela aşteptările lor?
Cu nu mai puţin profesionalism, respect şi admiraţie fotografii au abordat lupii, ratonii, panda, koala şi multe alte animale, care neapărat trebuie să fie conservate. Privind aceste fotografii patetice, vrem să aplaudăm!
Sursa: facepla.net