Fotograful oficial al acvilelor și lopătarilor sau viața printre păsări (+Foto)
Doru Panaitescu s-a dedicat fotografiei wildlife în urmă cu peste 10 ani și de atunci a adunat o colecție impresionantă de specii din România.
Dacă în timpul săptămânii lucrează în publicitate, la sfârșitul săptămânii își pune costumul de camuflaj și pleacă în căutarea acvilelor sau lopătarilor. Doru spune că, deși descoperirile în domeniu stau în sarcina biologilor, fotograful are o contribuție importantă în știință pentru că merge foarte mult pe teren și dă nas în nas cu natura mai mult decât cercetătorii de la birou. Din păcate, el vede, pe lângă o avere faunistică impresionantă în România, și abuzuri de neconceput asupra speciilor sălbatice: autoritățile excavează maluri de pământ ignorând viața sălbatică, iar localnicii braconează specii periclitate.
Ce înseamnă viaţa sălbatică pentru un fotograf?
O infinitate de specii și tot atâtea ocazii să ieși in teren. De fapt, nu îmi pot imagina vreun colț din țara asta unde să nu găsesc o specie interesantă de fotografiat, indiferent de anotimp. Iarna, vara, nu contează, animalele sunt acolo, la post, îți trebuie doar timp și chef să le reperezi în teren.
Pietruș
Nagâț sudic
Brumăriță de stâncă
Presură cu cap negru
Ciovlică ruginie
Sfrâncioc cu frunte neagră
Lăstun de mal
Ciocîntors
Fluierar de lac
Ciocârlie de câmp
Cânepar
Dropie
Pescăruș cu picioare galbene
Mărăcinar mare
Cucuvea
Pietrar sur
Codobatură galbenă
Fâsă de câmp
Pitulice mică
Sursa: green-report.ro