Franceză preşedintele Nicolas Sarkozy a propus crearea Organizaţiei Mondiale a Mediului

/ Vizionări: 2952

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Franceză preşedintele Nicolas Sarkozy a propus crearea Organizaţiei Mondiale a Mediului Franceză preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut crearea Organizaţiei Mondiale a Forumului de Mediu de la Copenhaga, care va avea loc în decembrie 2009.

Vorbind la reuniunea la nivel înalt privind schimbările climatice a ONU, Sarkozy a declarat că organizaţia ar putea exercita un control eficient al acordurilor de la Copenhaga. Documentele, care se preconizează a fi acceptate trebuie să existe o notificare Protocolul de la Kyoto privind limitarea emisiilor în atmosferă.

"Franţa propune ca decizia privind crearea acestei organizaţii vor fi adoptate la Copenhaga, şi că aceasta a fost înfiinţată în 2012 la summit-ul Grupului de la Rio 20 (asociaţie regională din America ţări latino plus Big Douăzeci) - Forum, care a oferit in Brazilia si la care ne exprimăm noastre sprijinul deplin ", - a spus Sarkozy.

El a cerut, de asemenea, să deţină un alt summit-ului înainte de conferinţa de la Copenhaga, la care şefii de stat şi de guvern ai ţărilor care produc cele mai multe emisii nocive în atmosferă, ar putea discuta în detaliu problemele de mediu.

"Mai sunt incluse - suntem plecat cu 87 zile la Copenhaga. Bazat pe faptul cât de greu sunt negocieri, aveţi nevoie de un alt summit-ului înainte de conferinţa de la Copenhaga. Franţa propune ca şefii de stat din economiile de lider în lume, responsabil pentru 80% din emisiile globale, precum şi cele care a făcut o treabă bună în iulie, în L'Aquila (la summit-ul G-8 din Italia), sa întâlnit la mijlocul lunii septembrie -. Acestea vor trebui să îşi clarifice obligaţiile de a asigura succesul la Copenhaga ", a spus Sarkozy.

După cum ştim, negocierile pe document, care ar trebui să înlocuiască Protocolul de la Kyoto, se misca extrem de dificil. Multe ţări se opun producţiei industriale reduse, care este una dintre sursele majore de poluare a aerului şi a schimbărilor climatice la nivel global.

"Astăzi negocierile sunt în loc ... Să fim sinceri: mulţi lideri se tem că (Copenhaga), acordul va provoca daune (economice), creşterea, în special, subminează unele progrese, care a început în ţările cu curs de dezvoltare rapid economiile şi în ţările în curs de dezvoltare. Acesta este un legitim tem de frică. Si avem nevoie pentru a elimina acest lucru ", - a declarat astăzi Sarkozy.

El a cerut să se introducă tehnologii avansate, care ar reduce dependenţa ţărilor în curs de dezvoltare, dar industrii poluante ieftine. Potrivit Sarkozy, într-o săptămână ţara sa va face o propunere detaliată de combatere a defrişărilor şi de cooperare în acest domeniu.

Şi până în octombrie, liderul francez a promis să pregătească iniţiative pentru a sprijini ţările africane în accesul la surse de eficientă a energiei.

După cum a raportat, astăzi, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon a declarat că după zece ani de la schimbările climatice să devină ireversibile.

La rândul său, preşedintele SUA, Barack Obama a promis de a ridica probleme de mediu în următorii doi zile mai târziu, G-20 summitul de la Pittsburgh.

korrespondent.net